Šta je novo?

sestri ću solidan rachunar

johnnycage89

Cenjen
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poena
150
Tvoj sestric bi pretpostavljam hteo da se igra na kompjuteru.
Nece se on naigrati sa ovakvim racunarima ^.
U sva 3 graficke su veoma lose i nikako nisu za gaming ;).
GeForce 220GT :bottle:.

Kazes koliko imas para za budzet, sta ti treba sve (da li i monitor, tastatura, mis, zvucnici), ili samo kuciste, kazes svrhu racunara, i neko ce ti ovde sastaviti konfiguraciju :).

Al po linkovima rekao bih da ti je budzet nekih 30.000din.
Za te pare moze da se uzme ovo:

CPU LGA775 Intel E3200 DualCore Celeron, 2.40GHz/800/1MB BOX 35e
MB LGA775 iG31 Gigabyte GA-G31M-ES2L VGA, 35e
DDR2 2GB 800MHz Kingston CL5 30e
WD Caviar Blue 5000AAKS, 16MB 40e
DVD+-RW Samsung SH-S223B/BEBE 20e
VGA ATI Radeon 4830/4770 512MB DDR5 80e
Kućište 450W Foxconn TLA483, Black/Silver 40e
Mis + tastatura 10e
Zvucnici 15e

Poslednja izmena:
xexe

tnx ponoooooo.
..Ali samo hocu rachunar za te pare...I nisam pitala za takwu pomoc....nego ako neko moze da mi pomogne,da mi kaze,da mi objasni ili slichno...koje od owe tri konficuracije su bolje...To se njemu swidja...i ne zna koju da odabere...xexe...HWALA SWIMA...:banana:
Nije neka razlika izmedju rachunara...ali mora da postoji neshto,shto bi neki od rachunara izdwojilo od ostalih...:)..
HAJDE...POMAGAJTE...xexee....:):):):):):banana:

Ne nudi ti niko da ti licno sklopi konfiguraciju vec da ti predlozi od kojih delova da se konfiguracija sklopi. Ti posle lepo odes u radnju po izboru i trazis da ti oni sklope konfiguraciju od trazenih delova.

Ne kapiram sta se to njemu svidja :) ? Jedino sto na oko moze da mu se svidja je kuciste, to moze da se odabere isto.

Ukoliko sestric hoce da se igra bacice se pare na bilo koju od one tri kofiguracije.

e pa on hoce te...:p...shta ima fali? :):):):):):):)..xexe...Ja sam samo pitala koja je bolja? :(

Pa fail im dosta a po najvise bolja (dosta bolja..) graficka karta.

Ona drugi ima bolju kartu (opet veoma slabu za igre), prva i treca imaju bolji procesor. Prva takodje ima duplo manje memorije od ovih ..
Znaci nema generalno koja je bolja, sve tri su lose i neka ima ovo neka ono bolje.

Dosla si da pitas za savet a svi ce te posavetovati da ne uzmes nijednu od te tri konfiguracije jer nece nijedna zavrsiti posao. Daces 30k din. a sestric nece biti zadovoljan.

Ako s druge strane neces da slusas i hoces da bacis pare uzmi drugu jer ima bolju kartu i to ce on najvise..."osetiti".

izgleda da ne cenite svoje pare ti i tvoj sestric cim kupujete nesto sa cim se bas i nece nesto naigrati...pare su vase pa kupite sto se mene tice i pentium 4 ali ovi svi ljudi hoce da vam pomognu da bolje prodjete,a vi se pravite pametni...ko ne slusa savete tako ce i da prodje

Da ne ponavljam ono sto su ljudi pre mene pricali...

Te konfiguracije su za igranje krsevi, kuciste je najmanji problem, jer moze da se izabere isto kao neko od tih koja su na tim slikama. Ako hoces da pametno potrosis pare i da tvoj sestric bude srecan i zadovoljan kada sutra bude uzeo nesto da igra, onda poslusaj savete odavde. Znam da ti ovo sto pricamo deluje kao smaranje, ali veruj mi da je sve to iz najbolje namere. :)

Ja sam primetio da ljudi misle da su ti "sklapani racunari" losijeg kvaliteta, tj misle da su ovi "fabricki" ili ne znam.
E pa nisu, neko u toj firmi je sastavio takvu konfiguraciju i stavio je na sajt za ljude koji ne znaju sta tacno hoce, da mogu da kazu e hocu ovaj i onda oni to sastave i prodaju tebi.
Dakle sve je isto kao kad ti dodjes i kazes, hocu to i to i oni sastave i prodaju tebi.

Razlog zasto su ove predlozene konfiguracije lose je to sto su sastavljane prema neinformisanom kupcu i to ovako:
Imamo gomilu ovih ploca na lageru, niko ih nece, ajd stavi na sajt neku konfiguraciju sa njima.
Ljudi vide samo megaherce, gurni neki takav procesor ima da ide ko alva. Ionako niko nece skontati koliko je to brzo.
Graficka nije bitna, samo stavi pored nje gomilu (nepoznatih) reci i da ima sto vise memorije (jer neinformisani ljudi misle da je brza).
Sve ostalo stavi sto jeftinije da bi bili konkurentni...

Poslednja izmena:
Ako ne uzmes bar VGA ATI Radeon 4830/4770 512MB DDR5 80e, sto rece Frank, bacices pare. Klincima je vazno da rade igre... ;)

^slazem se i bas tako i urade...do sada nisam video "normalno skockan" comp za tako neke prosecne pare jer uvek uvale ili losu maticnu kojoj ako izgubis drivere neces nigde naci na netu ili neku losu graficku koja je dugo u magacinu i koju nemaju kome da uvale

sto takav kupac meni ne "uleti" da kupim neko kuciste sa mnogo lampica da sto vise svetluca,a da unutra stavi neki e2140,sa 945 plocim,1gb ddr2 na 533mhz i neku 2400pro grafickom i da to prodam za 250e...salim se naravno nisam takav al znam da ljudi kupuju svasta samo zato sto je ambalaza lepa

znam ja da wi hocete meni da pomognete...:DD...Ne moram ja da uzmem neku od tih ali za rachunar bih odwojila 30000-35000...jer nemam wishe...:(...Pa hajde wi onda sklopite neku konfiguraciju,jer se ja bash i ne razumem..:(...P.s-HWALA SWIMA...:D

lol za space u naslovu teme, shta mi je sve palo napamet :d

note - konfekcijske kompove ne kupovati.

rekoshe ljudi, al ja da dodam - sve to ide sa nekim low cost krshem u sebi, koje niko od nas nije ni proverio pa da zna da ti kaze dal valja (ploche naprimer, iz gornjih linkova)

Nazad
Vrh Dno