Šta je novo?

sessions u operi

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
da li je moguce izvaditi shortcut na desktop, ka nekom snimljenom session-u? i onda podesiti da se opera po defaultu pali bez otvorenih prozora, a koristiti sessione za cesto gledan sadrzaj (tipa kompovi, dizajn, teretana...)

Meni padaju na pamet dva resenja:

1. Namestis u opcijama da se pri startu prvo podize Start dialog, u kojem izmedju ostalog stoji i lista sa snimljenim sesijama. Svaku snimljenu sesiju nazoves imenom iz liste koju si naveo i teoretski ti je to TO 🙂. Problem je jedino sto na desktopu nemas ikone. Za to postoji naravno resenje Nr. 2 🙂

2. Izbacis iz Program Files-a shortcut od Opere na desktop. U properties od ikonice, na mestu gde stoji putanja Opere dodas sajtove koje zelis da otvaras (sa razmakom izmedju). Primer:
C:\Program Files\Opera\Opera.exe www.google.com www.yahoo.com www.benchmark.co.yu
I jos naravno moras u opcijama od Opere da namestis da se pri otvaranju ni jedan tab ne ucitava, inace ce se tabovi uvek kumulativno otvarati. Sto znaci na prethodnu sesiju ce Opera nadodati ono sto tebi u listi stoji. Eto... Shortcut-e na desktopu mozes lepo preimenovati i promeniti im ikonicu.

Hmmm... mozda postoji i jednostavnije ili bar elegantnije resenje od ovoga... ne znam 🙂
Pozdrav

Poslednja izmena:
ovo pod brojem 2 je fino resenje ako imas isti obim sajtova koje posecujes. ali meni se stalno menjaju liknovi koje gledam, a na temu su kompova, arhitekture bla bla. zbog toga bi mi trebalo da ceo session otvara klikom na ctrl+alt+x jer bi na taj nacin uvek nastavljao tamo gde sam stao, a opet bi mi sajtovi bili podeljeni (kad upalim sve sessione istovremeno opera toliko uspori da postane neupotrebljiva)

To sa neupotrebljivosti si totalno u pravu, i meni se uvek nagomila toliko tabova da me je vec jednostavno smara da pokrenem Operu, zbog ucitavanja 🙂. Mozda najveci problem sa sesijama je taj sto se sve snima, ali bukvalno kompletna istorija te sesije (back, forward, polozaji tabova,...). Recimo resenje 2 koje sam ti predlozio nije lose za svakodnevnu proveru 68 email naloga 🙂...
Mozda se neko javi sa konstruktivnijim predlogom... videcemo. Ali generalno i ja imam problem sa tim.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno