Šta je novo?

serviser za plocu

gorang

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
630
preporucite mi servisera kod koga bih mogao da odnesem moju MSI BX master plocu, izgleda nesto nije u redu sa strujom, tako mi bar kazu (da ne objasnjavam detaljno), samo recite ime/telefon/email coveka koji bi hteo tako nesto da pogleda. Na email naravno, [email protected]

hvala

pc centar.Oni su inace zastupnici za ceo MSi proizvod.

gorang je napisao(la):
preporucite mi servisera kod koga bih mogao da odnesem moju MSI BX master plocu, izgleda nesto nije u redu sa strujom, tako mi bar kazu (da ne objasnjavam detaljno), samo recite ime/telefon/email coveka koji bi hteo tako nesto da pogleda.
Goran Peric, 064/11-42-914

MikiBig je napisao(la):
Shta sa strujom, mozda je i napajanje?!
nije do napajanja jer isto sasvim solidno radi sa drugim plocama, a probao sam ovu plocu na drugom napajanju (jacem) i isto se ponasa - nakon ukljucivanja posle 3-4 sekunde svi ventilatori na procesoru, grafickoj, motor na flopiju, kao da dobijaju i gube struju, a lampice koje sluze za dijagnostiku koje se nalaze na ploci pocinju da trepere... neko mi je rekao na ovom ili drugom forumu da je imao isti problem i da je problem bio do nekih kondenzatora koji se nalaze na ploci i da je to moguce srediti, meni je manje vise sve jedno posto je ploca stigla do mene u ovakvom stanju, a zasto da je ne popravim ukoliko je to moguce, ipak je to legendarni BX master :)

Svakako, legendarni chipstet i legendarna plocha ja imam BX i mogu ti reci da se svakako isplati pokusati da je popravish!
Pozdrav

Pogledaj

Pogledaj da li su slucajno elektroliti na poci malkice naduveni ( zaobljeni sa odozgo )

Ako jesu lepo se oprosti od poce i idi kupi drugu

Vrlo je moguce da su sami kondenzatori izlapeli tako da posle nekog vremena dobijaju parazitivnu kapacitativnost ( shto je grozan izraz ) tako da ploca radi i po nekoliko sati kako treba a posle pocinju plavi skrinovi pa i nemogucnost ukljucenja.

nadam se da nije ovo jer u sushtini nemoguce je lemiti po toj shtampi.

Nadam se da nisam u pravu .... srecno shta da ti kazem

Ja znam za slucajeve da su kondenzatori uspesno menjani na ploci.

re

I ja sam video slucajeve zamenjenih kondenzatora samo na Abit-u BX. I znam coveka koji to radi samo sto je iz Sremske Mitrovice.

A da probas u nekom servisu za mobilne telefone, mislim ljudi ipak popravlju, a telefoni su mnogo pipkava stvar. Ovo kazem samo ako je ochigledno stvar u elektrolitima, da ne ispadne da savetujem nesto onako samo da bih nesto rekao, a koliko vidim problem je i tome shto u tvom mestu nema nikog ko se sa timbavi.
Pozdrav!

Vrh Dno