Pozdrav ljudi, da ne otvaram novu temu, i moram ponovo da kucam, jer sam preko moba obrisao slucajno.
Uf, karakteristike kompa:
CPU Intel quad core q8200, 2,3GHz, CPU fan njegov stok Intel 775 socket. Mobo Ga g41m2esl. 4 GB RAM. Nvidia Geforce 210.
Anamneza: odlucio da ocistim komp detaljno, pa skinuo stok kuler. I polomio push pins. Srecom, imam stari komp sa push pins istima i od njega skinuo push pins sve 4 s tim da sam jednu delimicbo polomio u crnom delu, ali namestio te push pins na ovaj intelov socket od mog kompa,vratio nazad i stoji sve u redu.
Pri tome sam maticnu vadio, kablove sve poskidao, pa vracao nazad. Komp nije hteo da upali sve dok nisam podesio front panel kablove kako treba.
Sve ostalo vratio. I sve radi, net, sve jevisto kao i pre osim da sam mobo zakacio samo sa dva srafa gore, a ne 4, ali kontam da to nije problem.
Problem: upalim komp, stok fan radi, sve normalno, jedino novo sto mi se pojavi je floppy disk u My computer. Sve isto kao i prei nakon 5 minuta otprilike on se samo ugasi.
Onda proverim u BIOSu koji je za rev 1 maticnu plocu, a moja je revizija 2 (to pametan kako jesam
🙁 promenio pre servisiranja)... procerim t u C proxesorai ona pocne od 20-30 i raste do 60 stepeni ili do 70i tu se stabilizuje. BIOS pokazuje da stok kuler radi sa oko 2000 njegovih jedinica.
Pokusao da vidim u cemu je problem pa isao na ovo:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4026529/windows-10-using-system-file-checker
Ali mi operacija u CP-u stala na 48%. Program se nije zablokirao, sve normalno samo operacija stala i komp se ugasio 10 min nakon toga. Treba da kazem da samu BIOSu podesio da mi izlazi warning kada je t CPU-a 80 C. Mozda se komp gasi kad dostigne tu t?
Uglavnom, sta ja ovako bangav da radim sad i kako ovo da resim?
😀
Hvala.
🙂