Šta je novo?

Servis/popravka grafičke karte

zzmm

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz AM5 BOX 100-100001405WOF/ARCTIC COOLING Liquid Freezer III 280 black
Matična ploča
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5K
GPU
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
Storage
SSD M.2 500GB Samsung 970 EVO PLUS V-NAND NVMe 3500/3200MB/s, MZ-V7S500BW :: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU :: 500 GB Hitachi
Zvuk
Sennheiser
PSU
MSI MPG A750GF 750W
Kućište
Thermaltake Commander C31
Monitor
AOC 27" IPS 27G2U/BK 144hz
Miš & tastatura
Zowie FK1b :: Reddragon Apas - Red switch
Ostale periferije
Sennheiser GAME ONE
Steam
https://steamcommunity.com/id/zzmm/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Imam problem s Asus Rog Strix 3070. Naime, oštećena su dva pina koja ulaze u PCI slot. Vide se prekidi i jedva sam smestio grafičku da proradi, ali poslednjih dana je počelo da se pojavljuje jedna horizontalna crta širine oko 5 cm i sumnjam da je zbog tog oštećenja pinova. Da li postoji način da se to popravi? Da li neki servis za kompjutere ili električar to radi? Pretpostavljam da se može zbudžiti s lepljenjem neke folije ili možda i grafitnom olovkom, ali bih hteo da se temeljnije popravi ako je moguće. Još nisam ništa pokušavao, niti mogu da slikam jer teško da će kompjuter posle toga moći da radi. Svaka ideja je dobrodošla.

1734421374686.png

Upravo sam probao s drugom grafičkom i isto se dešava, što me dovodi do zaključka da je u pitanju, najverovatnije, ploča u pitanju.

Misterija je rešena. Prvo sam sumnjao na grafičku, zbog ona dva pina koja su kraća od ostalih, ali sam to brzo eliminisao jer sam pronašao na netu slike gde se to tako nalazi i na drugim karticama. Onda sam probao da stavim drugu grafičku karticu i naravno potvrdio da nije u pitanju grafička, tj. problem se ponovo javljao. Tada sam posumnjao na ploču, pošto je bilo vreme da menjam konfiguraciju, to sam i uradio i na moju žalost problem je ostao. Onda sam zamenio monitor i utvrdio da je on u pitanju. E, sad zašto to nisam odmah uradio, pa zbunjivalo me je to što komp počne da laguje kada se to događa. Mislio sam da to onda nije zbog monitora, ali ipak jeste.

Super što si napisao šta je na kraju bilo. Mnogi ostave teme bez odgovora. 😉

Nazad
Vrh Dno