Šta je novo?

Servis kompa i crknut HDD

Ljudi da spremam ja katran, perije i sinu?
Katran spremi, Perije ja kačim, a što se tiče "sina" (šina?) - to nisam siguran šta je ;)

JefHt5i.jpg

Ih, naravno da jesam, ali se ne sećam šine :D Katrana i perja se naravno sećam :)

Aaaaaaaaaaaaaaa, da, da :D

izvolite gospodo,umesto sto klevetate dokazite da sam jednu jedinu prodao.

Nije valjda da skupljaš "pečene" karte?

tri se aktivno koriste,par je otislo u vecna lovista,jedna ceka rernu ako bios ne pomogne. :) druga stvar sto ljudi preskupo prodaju uginule ili pecene karte pa necu da platim.idealne test i bekap karte.

Ja sam za 10 godina x puta video da ljudi donesu tudje diskove kod nas. Ljudi pokusaju da spasu ne znaju, covek ne dodje neko vreme...pomesha se po stolu...
Ima i onih koji izgube, pa zveknu disk o patos... i vrate coveku. Jednom smo tipu 3 puta spasavali podatke sa 3 diska i tek je cetvrti bio njegov....
Nije to nista neobicno, ima toga i po evropi.
Izvuces podatke i sve, i kaze tip ovo nisam ja na slikama :)
Ako si klijent trazis revers za ono sto si ostavio. Ako si serviser das revers za ono sto si preuzeo. I vsjo harasho!

Da se nadovezem na ovu temu, pre 15ak godina kad je brat kupio komp i nesto mu crklo posle nekog vremena lik mu izvadio pola stvari iz kompa, ddr 512 na 256 i hdd manji ubacio.
Pa pre 3-4 godine odnesem laptop u servis, ne dobija sliku a ima zvuk kad se bootuje, kazem coveku da pretpostavljam da je crkla graficka on me zavlacio mesec dana da bi mi rekao da je maticna otisla i ja lepo prodam laptop i na moje oci kupac ubaci graficku i proradi laptop.
Onda Asus ovlasceni servis odnesem laptop u garanciji prekida mi punjac tj onaj deo gde ulazi punjac u laptop. Popravili posle par dana, pitam sta je otislo, kazu zamenili maticnu plocu :D (uzeli za sebe maticnu a ugradili samo taj deo sto je otisao).

A pre 2 godine jedan lik iz Borce pc "serviser" mi prica kako je jednoj devojci/zeni nasao njene gole slike dok je "poporavljao" racunar i naravno skinuo...

A za mehanicare necu da pocnem da komentarisem, sve manje kvarove sam popravljam.

Onda Asus ovlasceni servis odnesem laptop u garanciji prekida mi punjac tj onaj deo gde ulazi punjac u laptop. Popravili posle par dana, pitam sta je otislo, kazu zamenili maticnu plocu :D (uzeli za sebe maticnu a ugradili samo taj deo sto je otisao).

Jesi li siguran u ovo, jesi otvarao da vidis da je konektor servisiran? Pitam jer sam ja slao nekoliko laptopa sa slicnim problemom i uvek su menjali plocu.
Znam da ovlasceni servisi imaju zabranu proizvodjaca da bilo sta popravljaju, samo zamena delova dolazi u obzir.
Dodatan problem je sto ako su na nalogu napisali da je deo zamenjen oni taj deo moraju da vrate proizvodjacu da bi razduzili sebe, kako mogu da je zadrze za sebe?

Nazad
Vrh Dno