Šta je novo?

Servis eksternog HDD ili savet ?[NS]

Učlanjen(a)
11.01.2010
Poena
310
Postoji li servis u Novom Sadu koji se bavi i eksternim diskovima?

Naime, moj WD book od 2 tb je pao sa visine od oko 20 cm sa strane i mislim da je upravo to uzrok "kvara" jer jos nisam siguran sta mu je.

Kada ga ukljucim, on radi, na njemu imam samo filmove, dakle sve filmove indeksuje ali kada hocu da prebacim neki film na njega ili da prebacim sa njega na komp jednostavno nece. Isto tako krene da pusta film i posle nekog vremena krene da secka.

Da li se nekom ovo desavalo?

Da li si probao da izvadis hdd iz kucista i povezes ga na komp (na maticnu plocu)?

Probao sam ali je jako tesko izvaditi hdd iz kucista, 2 parceta plastike unutra su vec pukle bojim se da mi ne pukne celo kuciste

vec si se pozdravio sa tim kucistem,sad je cilj da se vidi u kakvom je stanju hard,kucista nisu skupa.

Mislim da su ta 2 parčeta plastike osigurači koji služe kod garancija da kučište nije otvarano. Tako da te to ne brine, slobodno nastavi sa otvaranjem. Kad god mi pukne particija na WD MyBook World, ja ih bez problema otvorim.

Ok, razmontirao ga, nakacio ga na plocu i evo sta se desilo

1. installing device status
2. restart pc
3. crni ekran sa belim tekstom
4. ulazim u bios i vidim da prepoznaje hdd
5. loaduje se sistem, nema ga.
6. otvorio hdd da vidim da nije citac dislociran i nije, stoji na svom mestu.
7. ponovio upalio komp, registruje ga BIOS ali sistem nece.

long stori sort,pozdravi se sa njim.ako su ti neki neprocenjivi podaci na njemu,da potrazis profi pomoc jedino.ako ne,pokusaj da gaa pregazis nulama iz hiren's boot cd-a i da vidis hoce li bti bolje,mada tesko.takodje,mozes da probas i druge kablove i napajanje,i/ili drugi racunar koji provereno radi bez problema.

Probacu druge kablove i drugi racunar, u medjuvremenu imam slike

Sto se tice podataka imao sam oko 1000 filmova i oko 500 dokumentaraca i 500 koncerata :D

9UhWeU1.jpg

h4B1Z3Y.jpg

4usTD7l.jpg

mhLPJF9.jpg

TJHJ444.jpg

Vrh Dno