Šta je novo?

Servis Canon aparata

GROMOVNIK

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2006
Poena
304
Radi se o CanonA400 ne cita nijednu karticu, naravno sve kartice su ispravne. Jel postoji neki dobar servis da odradi ovo po razumnoj ceni ili da pikiram aparat u kantu za djubre?

Serviser Canona je "BG elektronik" >> www.bgelektronik.com >> ali su katastrofalno skupi, burazeru su menjali masku na A520 skoro: maska je ~2000 din. a ruke ~2500 din. :(

Poslednja izmena:
Da zaboravih da kazem neki servis sem Bg-a, pisao sam im mail, traze izuzetno bezobraznu sumu samo za otvaranje, a nadalje da ne pominjem. Ne bezim od toga da platim, ali ako stvarno treba da platim bezobrano mnogo para ode canon u korpu.

Probaj u firmi "Megaphoto", tel. 011/3229-744, Venizelosova (Ðure Ðakovića) 24a na Dorćolu :wave:

Venizelosova (Ðure Ðakovića) 24a na Dorćolu :wave:

Ako je to onaj na koga mislim, preselio se u Zetsku (ulica koja spaja Skadarsku i Cetinjsku).

Pozdrav!
MrBigJump.gif

imam svog servisera, 99% moze da ti resi problem,
jedino sto moras da posaljes aparat NS (ili doneses)
mislim da za taj kvar popravka nece biti vise od 15-20e

cao

Zanima me ako je aparat (ili neka druga Canon foto oprema, npr objektiv) pod vazecom (evropskom) Canon garancijom, postoji li Canon ovlasceni servis u Beogradu koji bi trebalo da se pozabavi sa popravkama i reklamacijama?

Uspeo sam da nadjem da je kontakt za Srbiju (i Crnu goru) ustvari u Ljubljani!?!?!
http://www.canon-europe.com/Contact...ia.asp?ComponentID=43436&SourcePageID=27608#3
http://www.canon.si/

Tu sam i nasao informaciju da je BG elektronik navodno ovasceni serviser. Da li to znaci da ako je oprema u vazecoj Evropskoj garanciji (kupljena u zapadnoj Evropi), da ce oni u zakonskom roku biti duzni da istu besplatno poprave ili zamene ispravnom?

Poslednja izmena:
Postoji ovlashceni servis, BG Electronics.

Da bi servisirao aparat u garantnom roku moraš da imaš dokaz o tome da si ga legalno kupio (tj. fiskalni račun zajedno sa garantnim listom, samo račun i garancija zajedno vrede). E, sad, da li ga možeš servisirati u npr. Bgd., a kupio si ga u npr. Minhenu (podvlačim, legalno) ne znam. Mislim da ne može, ali neka me neko ispravi.

I ja mislim da ne moze, iako to nije "po zakonu". Svuda u Evropi se moze popravljati aparat sa evropskom ili svetskom garancijom, a BGE ako je ovlashceni, mora da uvazi evropsku garanciju ako je ispunjen uslov garancija+fiskalni. Ja bih im zapretio inspekcijom ako odbiju to.

I ja mislim da ne moze, iako to nije "po zakonu". Svuda u Evropi se moze popravljati aparat sa evropskom ili svetskom garancijom, a BGE ako je ovlashceni, mora da uvazi evropsku garanciju ako je ispunjen uslov garancija+fiskalni. Ja bih im zapretio inspekcijom ako odbiju to.

Fiskalni ne bi trebalo da ima ikakve veze sa servisom i garancijom (ima samo sa porezom i ako treba da ti vrate pare), vec samo vazeci garantni list, tako je barem normalno svuda u svetu. Poznanik (koji zivi u Ceskoj) bio je krajem prosle godine u Japanu i kupio Nikon D70 DSLR sa vazecom international garancijom (platio naravno nesto skuplje nego da je uzeo samo lokalnu, japansku garanciju). Posle par meseci imao je nekih problema sa istim i uz taj vazeci garantni list (koji je imao upisan datum kupovine, serijski broj, potpis prodavca i pecat radnje u Japanu) ostvario garanciju u Ceskoj, u njihovom ovlascenom servisu bez ikakve nadoknade. Originalni racun nije imao jer ga je deo na izlazu iz Japana kako bi ostvario povracaj japanskog PDV-a) ali mu nije ni trebao, vec samo taj vazeci garantni list.

E sad, znajuci kako ovi nasi umeju da se prave pametni, ne bi me zacudilo da je onako kao sto RingeRaja kaze, i onda smo zaista CRNE OVCE evrope... :(

@Gromovnik: Molio bih te da nas sve ovde obavestis kako si prosao...

Poslednja izmena:
Fiskalni ne bi trebao da ima veze sa garancijom, ali udjesh u BGE i lepo je istaknuto da garancija bez fiskalnog ne vazi :)

Imao sam dva mnogo losha iskustva kod njih, od dva puta, znachi 100% uchinak, i sve koje znam da su otishli tamo, nisu se lepo proveli, tako da bih kod njih nosio neshto samo ako mora, odnosno u garanciji je. Obavezno se spremiti na 45 dana chekanja.

Poslednja izmena:

Upravo tako :d

^^^: Bojim se da je BGE suvise veliki da bi se uplasio takvih pretnji. Mozda bi bilo bolje da svi mi koji smo imali negativna iskustva sa njima posaljemo mail Canonu u Sloveniji ili mozda Canonu Japan?

Ja sam to hteo da organizujem, ali neshto mi se chini da to ne bi upalilo uopshte :) Mada, nikad se ne zna.

Dajte onda jedno protestno pismo na engleskom jeziku i link ka stranici za kontakt, pa ćemo svi lepo da pošaljemo e-mail i to je to...

Fiskalni ne bi trebao da ima veze sa garancijom, ali udjesh u BGE i lepo je istaknuto da garancija bez fiskalnog ne vazi :)

Imao sam dva mnogo losha iskustva kod njih, od dva puta, znachi 100% uchinak, i sve koje znam da su otishli tamo, nisu se lepo proveli, tako da bih kod njih nosio neshto samo ako mora, odnosno u garanciji je. Obavezno se spremiti na 45 dana chekanja.
Garancija bez fiskalnog u BGE vazi,licno sam nosio ixus 40 tamo samo sa garantnim listom i prihvatili su aparat,koji je inace izbacivao neki error 18,tj.zaglavio mu se objektiv.Zamenili su objektiv u roku od 10 dana i jos mi poslali aparat city expresom.Znaci,moje iskustvo sa njima je jako pozitivno,mozda sam samo imao srece:d

Da se vratimo na pocetno pitanje - za A400,javi se u Canonov foto-servis na Dorcolu u Mihizovu 22,a tel. 011 / 339 28 44.

A jel ima u Novom Sadu neki servis.
Zaglavila se ona vratanca od objetiva.
A aparat je jos pod garancijom.

Probaj sa Pinsoft-ovim servisom ili LOOP servis na bulevaru

Poslednja izmena:
Vrh Dno