Šta je novo?

Services configurator

z_m00n

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2005
Poena
619
Mozda bi tako trebao da se zove program koji trazim, ali koji na zalost ne mogu da nadjem, jer verovatno ne postoji.
:d
U svakom slucaju trazim program kojim bi iskljucio odredjene servise u vindovsu XP, i tu konfiguraciju lepo sacuvao.
:type:
Zasto , e gle'ajte ovako:
lepo ugasim sve glupe nepotrebne servise da bi mi komp radio sto brze,
a onda dodje neko sa recimo(lupam) flesh diskom ubode ga kod mene u USB,
i nista, vindovs ga ne vidi(dajem glup primer).
:wall:
I onda sve ispocetka, moram da palim jedan po jedan servis pa da vidim gde
je zaglibilo.
:crash:

Ako neko ima resenje, extra(full napucano)
:wave:

Pa u ovoj sobi u sticky-ju imas objasnjeno sve sto te zanima. BlackViper XPSP2 services, sta sve mozes da iskljucis od services-a

Ma ok meni je jasno koje servise treba da iskljucim,
ali jel moze to nekako da se sacuva u neki fajl ili
nesto sl. pa da se recimo posle instalacije sistema
opet vrati iz prethodno sacuvanog fajla ili sta vec

Ako vec hoces tako nesto onda uzmi neki ghost program i napravi image te particije na kojoj je XP i onda ne moras ni da ponovo instaliras sistem vec samo pokrenes image i gotovo.

Ako sam te dobro razumeo treba ti nesto kao reg fajl. Imam ga ali nemogu da ga postavim u ovaj thread nadam se da ce skoro da ga poprave . Skini ga sa ovog sajta infinite.on.neobee.net imas podesavanja autora sajta gde su pogaseni neki servisi , vracanje na normalne vrednosti i jos dosta toga sto se tice podesavanja sistema .

Ma sve je to lepo, ali covek trazi program koji ce mu na osnovu trenutno konfigurisanih servisa generisati *.reg fajl pomocu kojeg jednostavno moze da vrati podeseno stanje/konfiguraciju svih servisa sto je naravno mnogo lakse/brze/prakticnije nego Ghost i slicno ;)

Znam za nekoliko programa koji rade sa servisima, ali ni jedan nema registry export trenutnih podesavanja :(

Crni je napisao(la):
Ma sve je to lepo, ali covek trazi program koji ce mu na osnovu trenutno konfigurisanih servisa generisati *.reg fajl pomocu kojeg jednostavno moze da vrati podeseno stanje/konfiguraciju svih servisa sto je naravno mnogo lakse/brze/prakticnije nego Ghost i slicno

Upravo to.
Jel neko naisao na nesto takvo?

Znam sta hocete da kazete ali tamo imate objasnjenje za sve servise koji su pogaseni i mislim da je svima nama to dovoljno . Takodje imas reg fajl gde su podeseni iliti pogaseni servisi koji su nepotrebni , imas fajl sa servisima za vracanje na normalu kliknes dvaput i za sekund su ti servisi podeseni . Budem li naleteo na nesto slicno na netu uputicu vas na sajt.

U svakom slucaju dok se ne pojavi neki progy koji bi to sam radio automatski evo rucne metode koju ja koristim:
RegEdit, pa export svih kljuceva odavde:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services]

posle moze i rucno da se edituje, pa da se odradi nekoliko custom services konfiguracija tako sto se u listi za svaki servis koji je instaliran stavi jedna od sledecih vrednosti:
"Start"=dword:00000000 ; Not Available
"Start"=dword:00000001 ; Not Installed
"Start"=dword:00000002 ; Installed - Automatic
"Start"=dword:00000003 ; Installed - Manual
"Start"=dword:00000004 ; Installed - Disabled

Obratite paznju na to da ce se u listi pojaviti pozamasan spisak servisa, pa je malo problematicno za nekog ko je neupucen da sve to lepo podesi, ali je sasvim dovoljno u svrhe backup-a ;)

Ako vam je smaranje da editujete rucno i lupate glavu sta cemu sluzi, ispodesavajte nekoliko konfiguracija iz admin konzole, pa svaki put napravite *.reg export i ne razmisljate :D

Ma tako je bre. Editovanje vec napravljenog REG fajla traje nekoliko minuta. A i mnogo je zabavnije za probavanje raznih varijanti kad se tako radi.

@Z moon
Postavljanje attacha jos uvek nije omoguceno :mad: pa ako ti treba sredjen REG, javni mi mejl pa ga dobijas. Sica ziva 7K.

Pokusao sam da exportujem kljuceve, ali u fajlu su i neki od programa koji su instalirani naknadno(Kasperski AV ili od Keria, a ima ih jos),
pa me interesuje kada bi recimo sutra instalirao fresh sistem i ubacio te kljuceve u bazu da li bi sve bilo OK.

Evo ovih dana sam malo trazio ali nista,
zar je moguce da tako nesto NE POSTOJI.

Uzmi registry clean expert i odmah posle instalacije mozes da snimis(sto ti ja preporucujem) stanje registara, pa kad instaliras nov sistem ponovo intaliraj ovaj program i uradi iz njega backup i to je to.

Pa evo prilike da neko naparavi taj programcic, pa da ga posle ljudi slave i hvale :D a ako nece da ga da masama na free koriscenje neka ga posle prodaje.Kada vidim kakvih sve glupavih programa ima i koliko kostaju, ovaj bi bio vredan da se plati.
Neko? Voodoo? :)

Poslednja izmena:
Pitacu ja DRUGARA pa ako bude bio voljan da NAM pomogne i napravi
to programce bice super

:type: - DRUGAR

:banana: - MI

Posto nisam uspeo da ubedim druga napravicu ja ovih dana jedan
reg fajl sa sve objasnjenjima sta je sta i da li treba da se iskljucuje ili ne,
uglavno videcete lepo sam sve smislio.

Samo da vas obavestim da sam na pola posla,
mislim da ce vam se svideti, izvinite ako suvise smaram :d

Sad sam bas pogledao i mislim da to nije to.
Ipak ce te morati da sacekate da ja zavrsim moj REG fajl sa sve objasnjenjima, komentarima... uostalom videcete ,)

Zavrsio sam ga napokon.
:banana: :banana: :banana:

Posto Attach jos nije u funkciji saljem na mail po zelji.
Dobicete samo jedan reg fajl koga jednostavno treba da editujete
a sve ostalo lepo pise unutra.
Pozz

Evo probao sam nešto u Delphi-ju i čini mi se da bi mogao da se napravi prog.
Ali treba da radi neko ko ima vremena, volje i znanja.

z_m00n je napisao(la):
Zavrsio sam ga napokon.
:banana: :banana: :banana:

Posto Attach jos nije u funkciji saljem na mail po zelji.
Dobicete samo jedan reg fajl koga jednostavno treba da editujete
a sve ostalo lepo pise unutra.
Pozz
A sto na mail?
Jednostavno okaci ovde u okviru [ CODE ] [ /CODE ] tagova
ili ako je bas veliko okaci na na primer www.rapidshare.de, pa stavi link do istog ;)

Vrh Dno