Šta je novo?

Service Pack 1 for Windows 7 and Windows Server 2008 R2

moto tomo

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
620
Шта је у плану за SP1 за ова два OS-a LINK
For Windows Server 2008 R2, SP1 will be introducing two new desktop virtualization features: Microsoft RemoteFX and Dynamic Memory....

For Windows 7, SP1 includes only minor updates, among which are previous updates that are already delivered through Windows Update.....

Znaci, znacajan napredak samo na 2008 server... a W7 ostane zaboravljen? Te minor updates smo vec dobili (sudeci po tekstu), i nema nista novo? Cr*p :D

Mozda je to fora posto MS konta da dosta ljudi nece da predje pre SP1 da im daju taj razlog

Pre ili kasnije izacice i SP1 sa zakrpama, mada moram priznati da za sam update sistema nema puno zakrpa.....

u SP1 je menjan themeui.dll ako menjate cesto teme ne stavljajte SP1, posle njega novi themeui.dll se ne moze patchovati (nisam nasao alat za to jos uvek), a ako uradite patch sa starim uxtheme patcherom onda vise nista ne radi (probao, jedva se izvukoh) my computer, control panel bilo sta vezano sa explorer.exe kraj, otvori se windows explorer frame unutra nema nista i tako stoji i stoji... cak i kada sam vratio preko patchera original fajl (valjda) sa opcijom restore i posle toga restart ne radi. najcudnije je sto custom tema koja je stojala pre instalacije SP1 i dalje radi, ne javlja nikakvu gresku nista, ali cim hocete da promenite sa nekom drugom temo kraj, ucita windows basic i moze samo da se stavi default windows aero tema.

Jel kazes da ako se recimo na svezu instalaciju odmah stavi SP1, fajlovi uopste nece moci da se pecuju ? Onda bi u tom slucaju trebalo odmah nakom sveze instalacije OS-a pecovati i fajlove, staviti custom temu i tek onda instalirati SP1 ?

Ja nisam imao problema sa custom temom nakon sto sam stavio SP1, mada nisam je od tada ni pokusavao menjati. Sto se orb-a tice koristim one koji su .bmp ..

Poslednja izmena:
themeui.dll je problem on je menjan uxtheme.dll i themeservice.dll su ostale iste verzije. uxtheme patcher menja ta tri fajla, themeui.dll kao patchuje ali posle toga nista ne radi

nisam ni ja, dok danas nisam hteo nesto da vidim na drugoj temi, ja klik da promeni ono dobijem win basic temu, ja da vrati ovu koju sam koristio do sad, ono opet basic tema...

Poslednja izmena:
Ja sam uradio format c, pa install novog win7 sp1 (posto win7 nisam reinstalirao od kako je izasao avgusta 2009:)

Nakon instalacije, patchovao sam sa starim uxtheme patcherom i nemam probleme sa custom temama vec 15ak dana, doduse setao sam izmedju 3 koje koristim...

E, da, start button sam menjao preko novog start orb changer-a, putem opcije patch memory.

Ma to mi je jasno, nego koliko sam ja ukapirao onaj koji (trenutno) hoce da koristi custom teme tj. trenutno moze da se drzi samo jedne, treba prvo da pecuje fajlove pa zatim instalira SP1. Ukoliko se prvo instalira SP1 pecovanje nece moci da se odradi, right ?

Teme rade bez problema ako se ucitavaju preko TuneUP Utilities-a. Ja sam instalirao SP1 preko update-a i jedino sto sam morao da vratim je start menu ikonica, to moze preko pomenutog StartOrb Changer-a.
Cisto da pomenem i tu opciju, taj programcic ionako koristim, a jednostavnije mi je da ga koristim i za to nego da patchujem uxtheme:)

Poslednja izmena:
Meni ostala custom tema i rainmeter od pre instaliranja sp1.Samo sam pokusao juce da stavim jedan nov orb na koji sam naleteo i nisam uspeo.
Koristio sam onaj tool za menjanje orbova naravno.

Riddler koji si patcher koristio? jeli ti je menjan themeui.dll?

@illidan

Vec sam napisao Universal Theme Patcher, a evo i slike:

UniversalThemePatcher_V1.5_EN_2.png

Moze da se pecije i themeui.dll...

Sredi to pa baci jedan screen na devARTu (pozz od sv84)... :)

Poslednja izmena:
sad sam odradio ponovo, restart i sve je ok. stvarno ne znam sta mu je bilo prvi put. izgleda se nesto pogubio. zaboravite ovo :D

Mora da su im zaguseni serveri, update od !80MB se skidao jedno pola sata i na kraju greska

0x800F0A12 error code

Kazu, ako hoces SP1, ne mozes imati ni jedan drugi OS na kompu!

Dobro moze, ali mora da se budzi, a to mi ne pada napamet.

Ajde ne siri dezinformacije, molim te:

Microsoft explains that there are a few reasons why this area of the HDD can become inaccessible, leading to such issues as SP1 RTM installation error 0x800F0A12.

The software giant enumerated a total of four reasons:

“•The system partition isn’t automatically mounted, or made accessible to Windows, during startup.

“•A hard disk containing the system partition was removed prior to beginning SP1 installation.

“•Windows is running on a storage area network (SAN), and access to the system partition has been disabled.

“•A disk management tool from another software manufacturer was used to copy (or clone) the disk or partition on which you’re trying to install SP1.”

Kod mene instalacija SP1 nije promenila ništa što se tiče custom tema, ja sam ranije patchovao , sa Universal Theme Patcherom and everything went fine

Mora da su im zaguseni serveri, update od !80MB se skidao jedno pola sata i na kraju greska

0x800F0A12 error code

Kazu, ako hoces SP1, ne mozes imati ni jedan drugi OS na kompu!

instalirao preko windows update-a i imam i Ubuntu...sve radi dobro tako da ovo nije tacno

Za sada i kod mene sve radi u najboljem redu......

Vise OS instaliranih i nikakv uticaj 7 nema na ostale

Daleko im lepa kuca. Ja kad sam odradio update na SP1 Win nacisto polude. Skoro sve instalacije igara mi pojebao. Obrisem SP1 i sve ponovo proradi. Napominjem da sam updateovao sve sem SP1.

NIsam primetio za igre ali da startovanje i gasenje sistema duže traja traje

... jel' zna neko da mi kaze zasto nece da mi prepozna Win7 modem, a Linux ga prepoznaje na keca.... sve radi pod Linuxom, ali kada pogignem Win7 na istoj masini, od neta ni A ... i ja bih da instaliram SP1 na Win7, ali net nikako ...

Poslednja izmena:
WTF zasto guta ovaj sp1 memoriju ko lud:S:

Prilozi

• Untitled2.jpg
    Untitled2.jpg
    78 KB · Pregleda: 61

Prilozi

• evo.jpg
    evo.jpg
    191.1 KB · Pregleda: 62
Nazad
Vrh Dno