Šta je novo?

Server za Call of Duty 2?

Ypsilon

Slavan
Učlanjen(a)
03.03.2007
Poena
319
Ovako stoje stvari. Koristim SBB kablovski internet, i kada napravim da moj racunar bude server za ovu igru koju sam naveo u naslovu, na moj racunar mogu da se zakace samo korisnici SBB-a! Moje pitanje je dali mogu i kako da napravim server da mogu da se kace i ljudi koji ne koriste internet preko SBB-a?

Ako nisam nesto dobro objasnio pitajte, stvarno bih voleo da ovo namestim!

Moras da budes vidljiv sa interneta, probaj da napravis nalog na nekom od sajtova koji daju uslugu "dynamic dns", pa se "malo" njakas sa podesavanjima i to proradi ako se snadjes.
Ceo fazon je u tome da ti oni daju neku adresu tipa mojserver.no-ip.info ili tako nesto i ta adresa je na nekom javnom IP-u i od njih dobijes programcic koji saobracaj sa tvog servera prosledjuje tako da izgleda da je tvoj CoD2 server na adresi "mojserver.no-ip.info"
probao sam pre nekog vremena sa web serverom i posle dosta probanja uspeo al da me ubijes ako se secam kako sam tada to namestio. Cisto sam za svoju dusu probao.

Zaboravih, ima i opcija da trazis od SBB da ti daju javnu adresu jos lepse fiksnu i lepo ti to naplate

Poslednja izmena:
nisam siguran za COD2,ali probaj sa programom Hamachi,ja sam igrao par igara preko njega sa ljudima koji koriste sbb,a ja sam na ADSL

Nazad
Vrh Dno