Šta je novo?

Serious Error kod izlaska sa interneta

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djoni

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2005
Poena
319
Ovo se dogadja od pre nekog vremena, ali sam ignorisao jer nije mnogo smetalo : Kad se iskljucujem sa neta /adsl/ /xpsp2/ - desni klik na ikonicu - disconnect - komp se restartuje i sledi "...serious error...bla,bla..".
Onda sam presao na iskljucivanje levim klikom - i zanimljivo, to se nije desavalo..sve do danas kada mi se za kratko vreme dva puta desilo /na iskljucivanje levim klikom/ ...E sad stvar vec pocinje da zivcira...Slikao sam error poruke i kacim i minidump file, pa ako neko moze da pomogne , bilo bi sjajno....

Prilozi

Probably caused by : hardware afd.sys
A faulty network interface card (NIC) is broadcasting bad SAP packets on the network with a large value for Bytes Remaining. The computer has to have SAP Agent loaded for this to occur. It does not matter if the computer is using the Gateway Services for NetWare (GSNW) or intraNetWare client redirector but must have either redirector loaded. The SAP Agent is allowing the packet to be passed up the stack.

Reinstaliraj drajvere za NIC pa ako to ne pomogne zamenije sa drugom.

Jedno /glupo/ pitanje ...KAKO da reinstaliram drajvere za taj....NIC ...gde da ih nadjem, kako da ih deinstaliram i gde da nadjem te koje cu instalirati ???

Otidji ni sajt prozvodjaca maticne ploce i skini poslednje drajvere. Zatim u device manager-u pod netword adapters uradi uninstal postojece mrezne kartice, restartuj racunar i instaliraj one drajvere koje si prethodno skinuo.

Pazi ovako - imam ASUS p4se/u2 plus nesto tipa ACPI BIOS REVISION 1008...na asusovom sajtu nasao sam samo ovo - http://support.asus.com/download/download.aspx?modelname=P4SE/U2&SLanguage=en-us
... ali ne znam sta od toga treba da skinem , nisam siguran da mi sve to treba - predpostavljam da prvi odozgore dolaze u obzir /iz 2006 / ali mi je malosumnjivo ovo sto pise - Chinese ...Mozes li da pogledas na link pa da mi kazes sta da uradim ? ...btw , evo jos par - verovatno tebi korisnijih - podataka ...

Prilozi

Poslednja izmena:
Hvala, sad skidam pa javljam! Jel treba uninstall necega pre toga ?

Pazi ovo, leba ti ...STA DA DEINSTALIRAM ????? Ne kapiram...

Prilozi

Da li se onda ovaj error javlja zbog adsl modema , i znaci li to da ne treba da instaliram ove drajvere sto sam skinuo sa neta ?

Ok, probacu...znaci - nista ne deinstaliram - posto nemam sta, pokrenem setup exe i-predpostavljam, pratim wizzarda ....kad se zavrsi - restartujem ...i -voila ...Aj , javljam sta je bilo
...btw primetio sam da mi sad ne restartuje komp - naime, kad iskljucim operu, a pre nego sto se diskonektujem, uradim par desnih klikova + refresh po desktopu ...e sad ne znam dal to ima neke veze ....

E N I G M A : Pazi kad se još ni jednom nije restartovao od kad sam ovo instalirao .../da ne ureknem.../ HVALA!!!!!

...Zona sumraka - horror se ponavlja, evo ga opet ....Sta da radim, mnogo me nervira ovo !!!???:wall: :wall: :wall: :crash: :crash: :crash:

Prilozi

Desni klik na my computer, properties/advanced/eror reporting/ deselektuj enable eror reporting i ne bi trebalo vise da se pojavljuje 🙂

Nije meni problem error reporting, nego restartovanje racunara, opisao sam sve u pocetnom postu, gore....

Nije meni problem error reporting, nego restartovanje racunara, opisao sam sve u pocetnom postu, gore....

Moracu ponovo da ti napisem. Jednostavno usb driver od tog modem-a ti zaglupljuje i pravi probleme na tvojoj konfi. Kupi sebi pci lan kartu (5e) i ugradi je u komp. Spoji sa crossover kablom taj adsl modem i podesi ip adresu kompa u podmrezi adsl-a i ukucaj njegovu adresu kao gateway, a mozda on cak ima i podesen dhcp pa ostavis lan podesavanja na autotamic configuration. Uglavnom to ce ti resiti probleme.

Ok, hvala za savet ...moracu da potrazim pomoc servisa,posto ja nisam bas sposoban da izvedem ovo sto si napisao /nit znam gde da ugradim,nit znam sta je crossover cabl,nit da podesim ip, nit znam sta je podmreza.../ - ali hvala na savetu !

Epilog je , izgleda , ovakav : Posle reinstalacije sistema, dogradnje RAM na 1gb, promene napajanja, pregleda na viruse /zero/ u servisu, reinstalacije modema, promene modema u eunetu, pa zatim resetovanja konekcije /par puta/ iz cmd...izgleda da je trivijalna promena usb porta resila problem ...izgleda ...Sad sam zabo modem u hub i radi kako treba...samo da vidim dokle /u medjuvremenuse desavalo da mogu da izadjem na net, proverim postu, ali nece da ucita homepage,pri tom ping iz podrske je bio ok ...reinstalirao Operu, ali nista.../...missslim....ovo javljam cisto kao info, ako se ikada ikome dogodi...

Nazad
Vrh Dno