Šta je novo?

serijski port po Linuxom

VicTheTrader

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2004
Poena
309
Kako da postavim (dali je uopste moguce) da se RTL linija automatski postavlja na 1 prilikom slanja podataka i na 0 odmah nakon zavrsenog upisa na port? Mogu da sam podesavam RTS ali je izgleda ovo sporo (mora da bude ispod 3ms izmedju zadnjeg upisanog bita i prebacivanja RTS na 0). Znam da je ovo moguce pod WinXP/NT (postavlja se odredjeni flag pri setovanju porta). Kako uraditi pod Linuxom? Inace port je podesen na B9600, 8N1, ROW mod. Inace, komunikacija se vrsi sa mreznim analizatorom (CIRCUTOR CVM-95 ako se ne varam).

Ne razumem, treba ti info da programiras ili cisto da podesis parametre serijalca?

Za podesavanje opcija imas programcice kao sto su "statserial" (pregled statusa linija), "setserial" (podesavanje parametara), "stty" (postavljanje i citanje terminal linija), itd.

Ako hoces da programiras, uzmes lepo source drajvera serijskog porta (to je bar na raspolaganju) i pogledas kako su ljudi to uradili. Uglavnom, ima vise posla nego na dos/windows platformi, posto se na linu tretira kao terminal i ima ponekad stvarno dosta parametara (termios) da se postavi kod baratanja serijalcem. Imas na www.tldp.org par howto-ova koji se bave serijskim portovima pod linuxom u globalu, kao i programiranje serijalaca.

silverglider je napisao(la):
Ne razumem, treba ti info da programiras ili cisto da podesis parametre serijalca?

Za podesavanje opcija imas programcice kao sto su "statserial" (pregled statusa linija), "setserial" (podesavanje parametara), "stty" (postavljanje i citanje terminal linija), itd.

Ako hoces da programiras, uzmes lepo source drajvera serijskog porta (to je bar na raspolaganju) i pogledas kako su ljudi to uradili. Uglavnom, ima vise posla nego na dos/windows platformi, posto se na linu tretira kao terminal i ima ponekad stvarno dosta parametara (termios) da se postavi kod baratanja serijalcem. Imas na www.tldp.org par howto-ova koji se bave serijskim portovima pod linuxom u globalu, kao i programiranje serijalaca.

Vec sam probao sve sa tog sajta (po tim uputstvima sam i radio) ali... probacu da ceprkam po sourceu.

Uspeo sam :banana: ( Ipak nije bilo 3ms nego 12ms - uhuuu :banana: covek koji je pisao win verziju me je pogresno informisao, morao sam da snimam signal na zvucnoj kartici da vidim RTS :mad: ). U svakom slucaju... RADI!

Nazad
Vrh Dno