Šta je novo?

Serijski broj Hard-a preko Jave?

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Da li je moguce nekako izvuci serijski broj hard diska i tip useru koji se kachi na sajt?

Zivo me zanima sta ce ti to

zilet je napisao(la):
Da li je moguce nekako izvuci serijski broj hard diska i tip useru koji se kachi na sajt?
Ne. Ako pretpostavimo da na lokalnoj masini to mozes, dobices samo serijski broj particije - onaj broj koji se vidi kada otkucas dir u dos-u ili dos-promptu. Za ovo koristi win api.
Serijski broj hard diska koji je na nalepnici je naravno moguce dobiti, ali samo pod cistim dos-om. Na win platformi ovo ne radi.

Probaj sa ovim.

Re: Re: Serijski broj Hard-a preko Jave?

stojkov je napisao(la):
Ne. Ako pretpostavimo da na lokalnoj masini to mozes, dobices samo serijski broj particije - onaj broj koji se vidi kada otkucas dir u dos-u ili dos-promptu. Za ovo koristi win api.
Serijski broj hard diska koji je na nalepnici je naravno moguce dobiti, ali samo pod cistim dos-om. Na win platformi ovo ne radi.

Ispravka, ja nisam uspeo da ga dobijem, sto ne znaci da je nemoguce.

Ma gde ne radi na win platformi.. imam ja ovo za delphi, i C# ali mi treba neko web based reshenje koje ce da pokupi posetiocu sajta serijski broj hard diska..
A inache treba mi zbog order forme za aplikaciju.

Pa to je nemoguce kolko ja znam ;]
Nemozesh da kupish hdd serial od klijenata tek tako.
Mogo bi da napravish aplikacuju
ili Activex kontrolu da ugradish u browzer i onda bi klijenti morali to da instaliraju kod sebe.

Narusila bi se privatnost da je to moguce.
Jedno je server-side a drugo klijent-side.

E sad ti kazesh da ti treba zbog order forme.
Verovatno si mislio mislio da prema tom serialu posaljesh kuppcu programa verziju koja moze da radi samo na njegovom hardu.
Moracesh da reshsih problem zastite drugacije :)

Pa ono imam ja to vec uradjeno u delphitu i to radi ali ovo bi bilo mnogo bolje da se odradi odmah a ne da skidaju prvo order form pa posle da dobijaju program....
E da ovo shto ja imam u delphitu uradjeno je prevod iz asemblera i ja ono nishta ne kapiram ali radi:)

Izgleda da me nisi najbolje razumeo :)
Nije nikakav problem napraviti aplikaciju koja ce to da ti procita ,
problem lezi upravo u cinjenici da to tebi treba preko neta znaci to je sushtina problema.
Iexplorer ima neke paramtere u sebi tipa na kom si OS-u i slicno
koje mogu da se pokupe od klijenta ali nemzesh ti tek tako da izvrshish aplikaciju na klient mashini proizvoljno.
To ti je isto ko da meni sad zatreba da kad mi neko dodje na moj sajt
da se pokrene mali programcich (nevazno u cemu) i izbrsihe C: :D
kao sto sma reko mogusce je ali morash da napishe ActiveX kontrolu
ali to ce morati da instaliraju svesno korisnici na mashinu.

Pazi svestan sam ja toga..ali ovo najverovatnije i moze da se izvede ali je ipak upad na tudj rachunar ali shta da se tu radi:)
Ljudi smo..moze se to:)

BTW silvere hvala za ovaj tekstic..stvarno je korisna stvar.. Sad su mi neke stvari dosta jasnije.

Vrh Dno