Kao prvo naravno da sam upoznat sa svim dostupnim vidovima hladjenja,pa tu logicno spadaju i peltierovi elementi

Elem,to moze biti dosta efikasna metoda,mada treba ispuniti par uslova.Kao prvo isto nije jeftino,potrebno je obezbediti adekvatno hladjenje samog peltierovog elementa(vodeno ili sl. radi boljih performansi),specijalno napajanje samo za njega(ili par vezanih komada).Naime,za najbolje rezultate,a pod tim smatram temperature ispod nule potrebno je koristiti vise vezanih peltiera koji su svi pritom vodom hladjeni kada je moguce postici dosta niske temperature.BTW,vidjao sam takve skalamerije i one su izuzetno glomazne,komplikovane kao i teske za odrzavanje,problem oko kondenzacije istih je veoma velik,te ti ne bih preporucio takvu avanturu.Bolja alternativa je da izgradis high-performanse home-made vodeno hladjenje ili sl. a ako bas odlucis da se pozabavis sa gore navedenim slobodno me kontaktiraj kako bih ti dao par smernica i saveta.Jos cu na kraju dodati da je hladjenje sa suvim ledom kao i LN2 daleko ispred peltiera,i to po pitanju performansi kao i temperatura koje se postizu.