Šta je novo?

Serbian No.1 DryICE Venice O/C 3420MHz

Wolfman je napisao(la):
Da li je ovo iskoristivo, jer koliko vidim neko neprestano treba da dodaje suvi led u hladjenje, sto nije bas prakticno.
Pa u pravu si kada kazes da suvi led nije praktican za svakodnevnu upotrebu,no to i nije njegova prava namena.Medjutim,kada je potrebno uraditi neki ekstreman benchmark ili sl. nezamenljiv je.

Naravno. Slazem se. Mada kada smo vec dokacili ovu temu, kakvo je hladjenje takozvanim Pelitijerovim elementom, predpostavljam da si cuo za to Optimuse, nasao sam neke podatke vezano za to uz pomov zormanica, mada nisam nasao poredjenja sa ovim hladjenjem pomocu suvog leda ili npr. tecnim azotom.

Cestitke momci. Samo tako nastavite i prosvetlite malo zajednicu sta sve moze i kako moze.

Wolfman je napisao(la):
Naravno. Slazem se. Mada kada smo vec dokacili ovu temu, kakvo je hladjenje takozvanim Pelitijerovim elementom, predpostavljam da si cuo za to Optimuse, nasao sam neke podatke vezano za to uz pomov zormanica, mada nisam nasao poredjenja sa ovim hladjenjem pomocu suvog leda ili npr. tecnim azotom.
Kao prvo naravno da sam upoznat sa svim dostupnim vidovima hladjenja,pa tu logicno spadaju i peltierovi elementi ;) Elem,to moze biti dosta efikasna metoda,mada treba ispuniti par uslova.Kao prvo isto nije jeftino,potrebno je obezbediti adekvatno hladjenje samog peltierovog elementa(vodeno ili sl. radi boljih performansi),specijalno napajanje samo za njega(ili par vezanih komada).Naime,za najbolje rezultate,a pod tim smatram temperature ispod nule potrebno je koristiti vise vezanih peltiera koji su svi pritom vodom hladjeni kada je moguce postici dosta niske temperature.BTW,vidjao sam takve skalamerije i one su izuzetno glomazne,komplikovane kao i teske za odrzavanje,problem oko kondenzacije istih je veoma velik,te ti ne bih preporucio takvu avanturu.Bolja alternativa je da izgradis high-performanse home-made vodeno hladjenje ili sl. a ako bas odlucis da se pozabavis sa gore navedenim slobodno me kontaktiraj kako bih ti dao par smernica i saveta.Jos cu na kraju dodati da je hladjenje sa suvim ledom kao i LN2 daleko ispred peltiera,i to po pitanju performansi kao i temperatura koje se postizu.

Poslednja izmena:
Ma zato se uzme jedan VapoChill i to je to.
Jel bi to bilo dovoljno?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
dovoljno sto se tice temp.

ali ne i sto se tice super-provodnosti :p

Jako mi je zao sto sam u subotu bio van firme pa nisam mogao
da pristutvujem heppeningu, ali zato evo stavljam jos upecatljivih fotografija
i video zapis od 3min na nasem sajtu www.boox.co.yu

p0z 4 Optimus, Moso, Meaculpa, ViktorO

Ma nemam nameru da overklokujem (u svakom slucaju ne toliko extremno, da ne moze da ga ohladi neki malo kvalitetniji cooler), mada je super to sto radite.
Ko zna, mozda u buducnosti, "kad odrastem" :p.

Well Done :smoke:
Bar da me nesto obraduje posle ove nase BRUKE od kosarkasa :mad:

Svaka cast. Samo tako nastavite.
POZ

Optimus Prime je napisao(la):
Kao prvo naravno da sam upoznat sa svim dostupnim vidovima hladjenja,pa tu logicno spadaju i peltierovi elementi ;) Elem,to moze biti dosta efikasna metoda,mada treba ispuniti par uslova.Kao prvo isto nije jeftino,potrebno je obezbediti adekvatno hladjenje samog peltierovog elementa(vodeno ili sl. radi boljih performansi),specijalno napajanje samo za njega(ili par vezanih komada).Naime,za najbolje rezultate,a pod tim smatram temperature ispod nule potrebno je koristiti vise vezanih peltiera koji su svi pritom vodom hladjeni kada je moguce postici dosta niske temperature.BTW,vidjao sam takve skalamerije i one su izuzetno glomazne,komplikovane kao i teske za odrzavanje,problem oko kondenzacije istih je veoma velik,te ti ne bih preporucio takvu avanturu.Bolja alternativa je da izgradis high-performanse home-made vodeno hladjenje ili sl. a ako bas odlucis da se pozabavis sa gore navedenim slobodno me kontaktiraj kako bih ti dao par smernica i saveta.Jos cu na kraju dodati da je hladjenje sa suvim ledom kao i LN2 daleko ispred peltiera,i to po pitanju performansi kao i temperatura koje se postizu.

Ma ja prvo da kompletiram ovaj single stage phase change sistem (treba da omoguci oko -40C pod punim opterecenjem), pa da predjem na kaskadni sa CO2 :)

GoranM je napisao(la):
Ma ja prvo da kompletiram ovaj single stage phase change sistem (treba da omoguci oko -40C pod punim opterecenjem), pa da predjem na kaskadni sa CO2 :)

@GoranM
Ma ti prvo da napravis bilo kakav overclocking rezultat jer te nema ni na jednoj tabeli a hvalisanje ostavi kad postignes neki rezultat.
Poz.

Ovo je jedino sto nisam uradio u zivotu a sto mi je bila zelja :( (nisam mogao sam), Ostao sam bez daha svaka cast momci i kao sto reca Aca samo napred navijamo za vas :wave:

Poslednja izmena:
Kokos je napisao(la):
Ovo je jedino sto nisam uradio u zivotu a sto mi je bila zelja :( (nisam mogao sam), Ostao sam bez daha svaka cast momci i kao sto reca Aca samo napred navijamo za vas :wave:

Thanks Kokose :)

Keep up the good work!
Hocete li experimentisati sa LN2?

Momci svaka cast!!! Oborite taj rekord!
Zar vam onaj veliki ventilator nije bio dovoljan da se resite kondenzacije?! :trust: Inace sto se tice suvog leda, kupite 2 sante u azotari u Pancevu i zavrsili ste posao :d Izdrzace i put i sve. Jedino ne znam cenu, mogu da pitam na poslu. Moji su ga nabavljali stalno za neku predstavu

Momci svaka cast. Napokon da se neko pridruzi elitnim OC tipa Aca, Kokos, Simpson, i da ih uskorije vreme dosledno nasledi, posto kako stvari stoje oni odlaze u penziju. Nadamo se da ce te uskoro oboriti i onaj gore pomenuti rekord od 3,6GHz. Zivi bili pa videli.

Moso je napisao(la):
@GoranM
Ma ti prvo da napravis bilo kakav overclocking rezultat jer te nema ni na jednoj tabeli a hvalisanje ostavi kad postignes neki rezultat.
Poz.
Sto se zivciras, lep je to rezultat, to stoji, nisam ja to omalovazavao... evo podrske za vas :wave:
Jedino ne razumem tvoje protestovanje u vezi moje ideje. Super je suvi led, ali se nazalost brzo potrosi. Za takav ili slican OC treba vam stalno hladjenje. Kao sto rekoh nastavljam sa izradom istog, pa dokle "doguram".

@GoranM

Nisam se "zivcirao", nisam osoba koju je tako lako iznervirati...
Nemam ja nista protiv tvoje ideje, neka ti je sa srecom, samo malo nerealno zvuci da neko ko nema nikakav oc rezultat prica o kaskadnom sistemu koji u svetu poseduju Shamino i svega jos nekoliko oc velicina. Drugo, cak i da napravis phase change sistem, sta ces njime da hladis?
Ne Extremu ima jedno lepo iskustvo coveka koji je na vazduhu imao super stabilnih 2650mhz na svom Venice procesoru a kada je namontirao Mach 2 nije hteo stabilno da mu radi ni na 2250mhz...(cold bug)
Za dobar rezultat najpre je potreban dobar hardwer pa tek onda dobro hladjenje a ti da imas dobar primerak procesora, memorije i ostalog, vec bi napravio neki oc rezultat.
Nemoj me pogresno shvatiti, mnogo je bolje da umesto price rezultati govore sami za sebe...
Poz.

@[=PEX=]

Moji planovi su zaista veliki a siguran sam da je tako i sa Optimusom. Licno, mogu ponoviti ono sto sam vec pricao na forumu a to je da cu prvo izvuci max CPU-Z na vazduhu i pokusati da odradim superpi na 3Ghz sto je poslo za rukom svega nekolicini ljudi u svetu. Nakon ovoga, prodajem svoj modovani - super polirani Hyper 6 i definitivno se oprastam sa vazduhom i PLUS temperaturama (voda me nikada nije ni interesovala). Za LN2 bih morao da gradim novi kontejner i to mi ne predstavlja nikakav problem, samo da nadjem malo slobodnog vremena jer radim i veoma sam zauzet pa sve sto uradim je za vikend. Takodje, i sam LN2 mogu vrlo lako da nabavim, medjutim, nigde ne zurim i idem korak po korak stalno unapredjujuci svoje rezultate a i ne volim da pricam u prazno. Ako bude bilo, videcete na forumu...

A jel planiras da napravish LN2 hladjenje za svaki dan?

Moso je napisao(la):
@GoranM

Nisam se "zivcirao", nisam osoba koju je tako lako iznervirati...
Nemam ja nista protiv tvoje ideje, neka ti je sa srecom, samo malo nerealno zvuci da neko ko nema nikakav oc rezultat prica o kaskadnom sistemu koji u svetu poseduju Shamino i svega jos nekoliko oc velicina. Drugo, cak i da napravis phase change sistem, sta ces njime da hladis?
Ne Extremu ima jedno lepo iskustvo coveka koji je na vazduhu imao super stabilnih 2650mhz na svom Venice procesoru a kada je namontirao Mach 2 nije hteo stabilno da mu radi ni na 2250mhz...(cold bug)
Za dobar rezultat najpre je potreban dobar hardwer pa tek onda dobro hladjenje a ti da imas dobar primerak procesora, memorije i ostalog, vec bi napravio neki oc rezultat.
Nemoj me pogresno shvatiti, mnogo je bolje da umesto price rezultati govore sami za sebe...
Poz.
Svejedno ja od doticnog sistema ne odustajem, smatram da je bolji od peltiera jer kao sto si i sam rekao tesko je napraviti sa peltierom nesto tipa -30 ili -40 sto bi radilo za svaki dan. Jeste da nemam bas neki primerak procesora. Newcastle 2.0 koj stabilno radi na 2.4 (ide i na 2.55, ali to nije 100% stabilan rad). Glupo je uopste i porediti jedan Venice sa Newcastle-om, jer svi znamo sta moze venice, a sta newcastle. Ajd sa srecom i nabavite jos suvog leda pa da se nesto tipa superPi ili neki 3DMark izvrti na toj masini. :)

Ljudi okacite to na xtreme sys forum, da vidi svet i nesto iz Srbije. Da i mi konja za trku imamo :D

Gidra85 je napisao(la):
A jel planiras da napravish LN2 hladjenje za svaki dan?

Da, planira da se poveze na azotaru u Pancevu. :D :d :D

@Illidan
Sto se tice ExtremeSystems foruma naravno da cemo otvoriti thread slican ovom, medjutim, ja koji sam registrovan na Extremu ne zelim da otvorim thread jer se ovde ipak radi o Optimusovoj masini iako je ovaj rezultat moj koliko i Optimusov (sve je krenulo od moje ideje, ja sam izgradio kontejner, polirao ga, nabavio paste, izolaciju, napravio suvi led, okupio sve ucesnike u ovome i smenjivao se sa Optimusom za tastaturom prilikom dizanja takta i voltaze...), pa cekamo da Optiju bude aktiviran account kako bi mogao da postuje.

Ma zar je vazno ko postavi, vazno je da se vidi!

Nazad
Vrh Dno