Šta je novo?

Sentinel - pogrešna informacija!?

Xantor

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.10.2008
Poena
154
Hard Disk Sentinel:
Nisam nešto zalazio dublje u sam program za testiranje ali s obzirom da je relativno često zastupljen kao relevantan dokaz ispravnosti HDD-a dobro dođe da se konsultujem sa drugima.
Naime, koliko juče sam testirao jedan HDD 2,5" u laptop-u (znači na licu mesta, bez vađenja) i u startu mi je pokazao 100% Health i 100% Performance. Međutim pošto obično isključujem opciju po instaliranju da se Sentinel "pali" zajedno sa Windows-om, to sam učinio i u ovom slučaju. E sad, onošto je mene zbunilo je to da je istog momenta (kada sam dečekirao opciju "Load with Windows") Performace je pao na 47% a Health ga nema nigde tj. 0%.

U čemu je "kvaka", ljudi?

pa ja bih odcekirao tu opciju. mozda on svoje procene zasniva na brzini diska, a tokom podizanja windowsa isti je poprilicno zauzet.
generalno je bolje testirati diskove 'offline', sa nekog drugog diska ili sa livecd/usb.

Pretpostavljam da je Sentinel direktno vezan za S.M.A.R.T, ali opet reakcija je bila krajnje neobična. Ima li još koji software koji bi bio nešto pouzdaniji?
'

Ah, da ne zaboravim, slično se dogodilo i sa SSD-om koji nosi sistem, mislim užas, u startu sve ok, a evo već neko vreme gledam 0% performance.

Vrh Dno