Šta je novo?

Sensible Soccer 2006 demo

ja sam igrao jedno 4-5 sati danas i juce :D Perfektno !!! :D Stara zabava na novim kompovima. Jeidni problem koji imam je konfiguracija gamepad-a, ako promenim kick dugme, goalkeeper H postane unassined i ne moze da se promeni, kad kliknem da ga promenim stoji press button ali ne prihvata ni jedno dugme, tako da moram default :(

generalno...ja sam iznenadjen kako me je igra "vratila" u 93-94....stvarno je vrlo vrlo slican osecaj igre kao i ranije...jedno mi se nije svidelo sto nema nase lige i opcije menadzerisanja koja je meni licno puno znacila u verzijama za amigu...

gx-x je napisao(la):
...kad kliknem da ga promenim stoji press button ali ne prihvata ni jedno dugme, tako da moram default :(...

imam iste probleme...
ali nema veze... bice valjda update-ova...

Novi Sensible je ocajan po mom misljenju. :(
Skinuo sam demo cim se pojavio, a zatim i full verziju preko torrenta istog dana kada se pojavila. I sta reci? Codemasters je iskoristio fransizu koju je kupio (tacnije, ceo Sensible Software je njihov) i napravio potpuno drugu igru koja nema ama bas nista sa starom Amiga verzijom. Pratio sam i zvanicni forum svaki dan. U pocetku su ljudi bili odusevljeni. Sada... Pa kad odete tamo, ogromna vecina je potpuno razocarana.

BTW, ja sam tek skoro saznao za sajt na kome moze da se igra swos online sa ljudima sirom Evrope. Ja sam tek poceo, ali sam tek sad skapirao koliko sve moze stvari da se uradi u igri, a da nikad to nisam ni znao, ni video. :)

Za vise informacija: www.sensiblesoccer.de :)

eto, mmisljenja su razlicita :) Po meni je sve manje ili vise isto sem sto se lopta lakse oduzima pa se desava (cesto) da ima 5 igraca oko lopte i da nemam pojma kod koga je lopta niti gde ici i sta raditi jer lopta ide iz noge u nogu. Takodje mi smeta sto nema vise kratkog i dugog suta (mislim kod igraca, ne kod golmana), sad je kratki sut donekle izvodljiv dodavanjem, ali to ne uspeva uvek jer on uglavnom onda zaista nadje nekog kome doda loptu. Ostatak je zadovoljavajuc, meni.

kako da sutnem loptu 3/4 terena?! protivniku uspeva, meni, uvek padne ispod pola |((

inace mi se svidja igra, bas je igram mnogo...
jedino mi se desi da kad igra izgubi fokus (iskoci IM ili tako nesto), nece da se vrati u igru |((

ako si mislio na golmana, dole, pa sut:)

Poslednja izmena:
lob/centrashut: shut+strelica dole (ako napadash na gore)

Hmmm...

Im mesta za kritike koliko hoces...
Igra je neoptimizovana, sto dokazuju usporenja i ubzavanja...
Od smor spore do djavolski brze...

Zvucna podloga nula...
Opcija takodje nula...

Bilo je SWOS-ova koji su imali vise opcija...
Recimo, kada menjas igraca nemas skalu koliko mu je stamine ostalo

Grafika je dovoljna (jadna, ali dovoljna)...
Kontrole su ostale iste...
Animacija je simpaticna :D

Mnooogooo treba da se poradi na njemu ali ima potencijala da bude uspesan...
Bas mi se cini ko da su ga neki amateri radili... dosta fali... verovatno zbog toga nece zaziveti, ali ponovo, glavna snaga ovakvih proizvoda je u igri sa zivim prtivnikom, a tu nece omanuti :D

kako mislis neoptimizovana ? mislis da se uspori zbog kompa ili su neke partije spore a neke brze , tipa engine igre je takav ? Mozda to zavisi od zvezdica koje timovi imaju, ako igraju dva tima od 3.5 zvezdice tekma ce biti sporija naspram tekme gde igraju dva tima sa 5 zvezdica ?

zvucna podloga je po meni dovoljna, mada su mogli da idu u skroz drugom pravcu

menjanje igraca je uzas, nista mi nije jasno, izaberem izmenu koja se i desi ali ne pise ko je usao a ko izasao,a pre toga ostane "oznacen" neki igrac iako sam vec izabrao izmenu, ne prikazivanje stamine je takodje nedostatak, mada mozda i nije, kako bih se izrazio, mozda su ciljali na to namerno, da bi sam ti vodio racuna koji ti je igrac umoran, a koji nije. Znas npr kao kad bi u preferensu na kompu video sve karte koje su preostale u spilu :S: ;) Pratis pa znas ;)

grafika je namerno takva kakva je i dobra je, mozda je mogla biti jos i prostija, ja bi napravio bas kao sto je i ranije bilo, nema ociju usta i toga samo glavudze u boji :D

videcemo mozda ce neki patchevi izaci. Sa druge strane, igra je tricavih 350mb ;)

Menjanje igraca ne postoji, i skoro da je na random :D
TO za staminu je i dalje nedostatak...
Ma kazem, grafika je simpaticna i meni se svidja u stilu karikature...

Mislim, da je bez veze to da je partija spora ili brza od timova koji igraju..npr.
scg - ukrajina, sporo, sledeca scg - hrv, brza... pa kako??? Igrao sam i protiv brazila sporu... Tako da mislim da to nema veze sa time.. a i kad ide brzo nekad ubrza preterano, da ne znas sta se desava...
Kao kad krenu da se gomilaju igraci jedan preko drugog na gomilu :D

Ja vec trazio patch nista nisam nasao :(

To je zato sto je tvoj windows bolji od mog :D

ma ne ne.... tvoja reprezentacija je bolja od moje...

kada sam igrao pre 2 nedelje sa SCG (mater im...) protiv Tunisa bilo sporo, a protiv Francuske letela lopta i kamera da me bolila glava kada sam ugasio...

nesto tu nije bas bas... mada mislim da ima neke veze sa tipom podloge/vremena, ali me mrzelo da experimentishem...

meni je isto i na vestackoj i na onoj obicnoj travi..

experimentisacu pa cu videti... sada nemam vremena :(

hmmm... sad mi je palo na pamet... sporstka (arkadna ili ne, nije bitno) igrica bez podrske za multiplayer (LAN ili n@t) u 2006., pa skoro da je neoprostivo...

Btw, izvinjavam se ako je neko ovo vec pomenuo :(

a da...

verujem da vas ovo sve interesuje :D

Golman je jelte jasno...

Spisak pozicija...
SWP Sweeper Tackling + Passing
MRK Marker Tackling + Heading
STP Stopper Tackling + Strength
FB Full Back Tackling + Pace
LFB Left Back Tackling + Left Sided
RFB Right Back Tackling + Right Sided
WB Wing Back Stamina + Pace
LWB Left Wing Back Stamina + Left Sided
RWB Right Wing Back Stamina + Right Sided
UTY Utility Man Tackling + Stamina
ANC Anchor Man Tackling + Pace HAT
Hatchet Tackling + Strength
GEN General Tackling + Passing
PMK Playmaker Control + Passing
WNG Winger Pace + Control
LW Left Wing Pace + Left Sided
RW Right Wing Pace + Right Sided
TGT Target Man Strength + Heading
STR Striker Finishing + Heading
PCH Poacher Finishing + Pace

TOliko od mene :D

Poslednja izmena:
ne, udari tab i cim bude prvi prekid dobices ekran sa leve strane gde mozes da vrsis izmene.

Ma znam da je TAB za izmene, ali Cwelletov post se odnosio na CamBielovu zamerku koji nije o tome govorio, već o svičovanju igrača.

to se radi sa pass dugmetom, ali nece uvek

Neće uvek... u tome i jeste problem. Mada ne ometa previse. Ionako je igra toliko brza da zaboravim da promenim igrača, pa jurim jednim po celom terenu. Lopta se jako lako oduzima...

izvinjavam se na unetoj konfuziji :D

da, mislio sam na menjanje (switch) igraca, a ne na zamene (substitutions)...

Menjanje igraca je uzasno...mislim... jes da je ovako pribliznije SWOS-u, ali ako vec imamo po deset dugmica na dzojevima, i preko 100 na tasti, sto ne staviti jednu komandu koja bi samo popravila utisak...

I dalje imam utisak da bi neko napravio bolji remake iz flash-a.
No dobro... nije sve tako crno... bice 100% i nastavak... pa imaju vremena da se poprave (kao da im 10 godina nije bilo dvoljno :D )

Sensible Soccer je najbolji fudbal ikada!!!Tu atmosferu koju on ima nijedan drugi nece ikada imati, neopisivo!!!
Igrao sam ga jos 92 na atariju i od tada ne silazim sa njega.

@Djavolinjo
Bravo!

Vrh Dno