Šta je novo?

Sennheiser i jos ponesto...

Raja-iz-kraja

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
304
Dobar vece narode,
buduci da sam dugo ziveo u neznanju da kod nas postoji nesto 'vako korisno i interesantno odma' cu da pitam dve stvari:
1.Zna li ko gde u Beogradu osim u 4audiu (pljackasi!) i po kojm cenama ima da se pazari Sennheiser MX 500 ili Sennheiser PX100?
2.Gde mogu da se skinu volshebni kx driveri za Live! 5.1 i gde mogu da saznam stogodj korisno o podesavanju istih?

Тоца из Крушевца који продаје разноразну опрему за HiFi имао је mx550 по повољној цени.
Мени су се међутим, по звуку много више свиђале mx500 које нису дуго издражале.

Raja-iz-kraja je napisao(la):
'Ajde ako ti nije problem ostavi mi nesto vise o tom Toci tipa: e-mail,adresu ili broj telefona ako imas...
Hvala unapred...

Тренутно сам изгубио његову адресу и визитку, :wall: али погледај и претражи овде по тредовима, помињан је зилион пута!

Ако пак ништа не нађеш, он треба да је сваке недеље испред СКЦ-а у Београду...

Poslednja izmena:
Ima li na nasem trzistu jos nesto kvalitetno sem sennheisera? Ja imam MX300, i sasvim su dobre, ali kapiram da moze i bolje. Npr original sluske od SL45 telefona su mi blago bolje (prepravljen konektor). Nisam cuo MX500, da je je neko cuo i MX300 i MX500 pa moze da ih uporedi?
Ja sam strogo ogranicen na bubice jer slusam u citaonici gde bih smetao drugima ako bih nosio nesto vece pa bi se culo.

Ehm da,naci cemo vec Tocu negde a sto se uputa za KX project tice, vec sam to obavio preko googla naravno,i instalirao sam ga no sad se javlja tusta i tma problema koji sa tim' dolaze,tipa:ne schljakaju mi midi file-ovi kad ucitam soundfontove u mixer,ne mogu da namestim gitaru da lepo radi sa Amplitube-om u Cubase-u i tako to...Videcu da ovih dana negde na'vatam Divinera a ako jok probacu nesto sam da izrovarim.I tako to...Sto se tice Sennheiser sluski slusao sam i MX 300 i MX 500.Moje subjektivno misljenje je da je MX 500 bolji,malo je "ravniji" nema onaj V equilizer vec malo vise lici na neki HI-FI,ali ubedljivi pobednik medju portabl sluskama su ti Sennheiser PX 100 s' tim sto kod nas biju po usima sa cenama.Slican je slucaj i sa Koss porta pro slusalicma mada ni njih nema bas na svakom koraku.Podrobnija poredjenja mozes da nadjes na www.headroom.com,i tako...

Још једаред:

mx 500 су врло добре слушалице ( бубице ), имају детаљнији звук него 300, али неотпорне на било каква оптерећења ( каблови су као паучина и лако се кидају - тако су мени и пропале, а и кратки су ) . Нажалост, као и 300-тке, брзо пропадају по питању "пролупавања", тј. довољан је један јачи бас... и готово. Ариведерчи.
Дизајн 3+, испадају из ушију, као што и сунђер лако спада. Тамно плава боја ( мелирана ) није ме баш бацила у очај, док потпуно црне нисам виђао. Реглер за јачину је довољно пљоснат ( дизајн ОК ), али му горња плочица испада ако се силује.
За препоруку су ако је човек јако пажљив са њима и уколико му промашаји у дизајну не сметају.

mx 550 сз највећи крш који постоји, звук као из канте и поред редовног дневног burn-a. Каблови су довољно дугачки, мекани и жилави. Сунђери су доброг квалитета и не спадају. Реглер за јачину је буџаст.

Робусне су, дизајнерски прихватљиве, али су, све у свему, крш над кршевима. Моје велико разочарење.

Poslednja izmena:
mmilovan je napisao(la):
Још једаред:

mx 500 су врло добре слушалице ( бубице ), имају детаљнији звук него 300, али неотпорне на било каква оптерећења ( каблови су као паучина и лако се кидају - тако су мени и пропале, а и кратки су ) . Нажалост, као и 300-тке, брзо пропадају по питању "пролупавања", тј. довољан је један јачи бас... и готово. Ариведерчи.

Ok, to sam hteo da cujem. Za kablove nema frke imam lemilicu, ne slusam prejako i sa mnogo basa tako da nece prolupati. Potpuno sam zadovoljan sa mx300 sa svake strane sem sto mi zvuk nije dovoljno dobar, tako da bi mi verovatno mx500 bio pun pogodak.

Izvinjavam se na `ozivljavanju` treda, glupo mi da postavljam identican...Dakle,

Raja-iz-kraja je napisao(la):
1.Zna li ko gde u Beogradu osim u 4audiu (pljackasi!) i po kojim cenama ima da se pazari ... Sennheiser PX100?

4audio je po pitanju ovih sluski i dalje duplo skuplji od ostatka sveta [70e]!

-Dali postoji zvanican uvoznik Sennheiser-a u gradu?
-Dali je neko pronasao Tocu :p

Ma nema veze, kupio sam nesto mnogo bolje za manje para: AKG K-66

Ljudi moji, jeste da su glomazne i da su mi usi posle nekoliko sati slusanja usijane kao ringla, ali ovo izuva kako dobro zvuci! A samo 40e. Sve preporuke! :,,:

Poslednja izmena:
Koje da ja uzmem sluske za posao?
dakle nije preterano bitno da super zvuce , guram ih u integrusu na racunaru, koliko je bitno da su 1. zatvorene, 2. lake, 3. udobne za dugo drzanje na glavi (u idealnom slucaju bi ih drzao 8 sati, ali teeesko da bi opstao toliko u kontinuitetu da me neko ne cima usput |>

gda je napisao(la):
gde si ih uzeo?

U Brankovoj ulici ne znam ime radnje, nabavili su solidan AKG asortiman. Ljubazni su i sto je najvaznije mozes da ih preslusas, pa sam odluci.
Meni je za to bilo dovoljno 5 sekundi, posto nista nisam cuo osim trubljenja besnih vozaca sa ulice. Ako dolazis autom, ne`parkiraj`ga isped radnje, cak i ako si uredno ukljucio `sva cetiri`...:D

Mada se ozbiljno testiranje i moze uraditi tek kuci.

Kad sam vec ovde...
Sto se samih slusalica tice uglavnom je sve receno. Poznato je da imaju pre svega cist i veoma prijatan `natural` zvuk, koji ne umara ni posle mnogo sati.
Ko trazi nesto naglaseniji bass, verovatno ce izabrati neki drugi model. Ja mislim da ga sa dobro podesenim ekvilajzerom ima tacno koliko treba, a moze cak da zvuci i veoma atraktivno.
Ko ne veruje neka skine/kupi poslednji album `Kraftwerk-a`,`Minimum-Maximum` neka pojaca `Robots`, i neka se posle poznatog `...ја твој слуга, ја твој работник...` dobro uhvati za fotelju

Uz veliko žaljenje moram da konstatujem da čovek, prodavac u pomenutoj radnji nije "umeo" da bude ljubazan sa mnom kada sam hteo da poslušam slušalice koje je imao. Kod trećeg otvaranja pakovanja je izgubio živce.

Ne znam, zar je to toliko zahtevna stvar?

sivuk je napisao(la):
U Brankovoj ulici ne znam ime radnje, nabavili su solidan AKG asortiman. Ljubazni su i sto je najvaznije mozes da ih preslusas, pa sam odluci.

"Kod osmog otvaranja je izgubio zivce" :)

Salim se naravno, ali s obzirom da 99% kupuje slusalice po principu "dacete mi ove", a ne isprobava ih, nije neobicno ako se momak iznervirao.
Pitanje je samo kako je nervozu manifestovao :)

mmilovan je napisao(la):
Uz veliko žaljenje moram da konstatujem da čovek, prodavac u pomenutoj radnji nije "umeo" da bude ljubazan sa mnom kada sam hteo da poslušam slušalice koje je imao. Kod trećeg otvaranja pakovanja je izgubio živce.

Ne znam, zar je to toliko zahtevna stvar?

Mislim, da neces josh i da postoje demo primerci od svih modela koje imaju da bi mogao da poslushas? :eyebrows: :-devil-:

Shta cesh, takva nam je trenutna situacija :S:

Uzdaj se u review-ove i nadaj se da su (bar delimicno) istiniti, pa kupi principom "ja cu ove...." :S:

Poz:wave:

ljtruba je napisao(la):
Pitanje je samo kako je nervozu manifestovao :)

Kad je video da ne posustajem (posle treće), rekao je da nema više da se otvaraju druge i da su sve fabrička pakovanja. I da ga mrzi i da ne ume da vrati nazad u kutiju sve kako je bilo.:S:

Poslednja izmena:
Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Mislim, da neces josh i da postoje demo primerci od svih modela koje imaju da bi mogao da poslushas? :eyebrows: :-devil-:

Ma da, eto, jako veliki zahtev...:mad: Da ne kažem kako našim zvaničnim zastupnicima firme trebaju fraj da isporuče određen broj primeraka za slušanje.

A naši "zvanični distributeri" idu logikom zašto i ove primerke ne bi prodali... :-devil-:

mda... mozda u zemlji gde se u radnji proda 50 nekih modela slusalica... mislim da vam je Zormi lepo objasnio kako stvari sljakaju kod nas u mnogim segmentima i zasto nema egzotike...

u ns u nekoj vec radnji (nisam siguran kako se zove...), imaju solidan izbor (ne bas lepe cene, ali srbija...) i imaju jedno 5 modela koji su prikaceni da se probaju (ovi sto mogu da se otvore i da se vrate u kutiju bez da se zezne kutija i sto uglavnom kostaju puuno).
Modele u lepljenim kutijama mozes samo da gledas |>>
e sad ja sam smekao neke male kossice i akg44, ove druge sam probao, ali mi ne odgovaraju u smislu celodnevnog drzanja na glavi, a kossice mi nisu dali da probam...
zaboravih gore da napomenem da sam i solidno glavat |>>

mmilovan je napisao(la):
Ma da, eto, jako veliki zahtev...:mad: Da ne kažem kako našim zvaničnim zastupnicima firme trebaju fraj da isporuče određen broj primeraka za slušanje.

A naši "zvanični distributeri" idu logikom zašto i ove primerke ne bi prodali... :-devil-:

Interesantno je tumacenje pojedinih prodavaca o tome kako bi kupac trebao da kupuje...

Npr. na moje pitanje da li je moguce cuti AKG 81DJ i PX-100 (ruku na srce, cena za AKG je evropska - odlicna, dok za Senn traze i ruku i nogu :S: ), posto posedujem PX-200 i ne bih zeleo da kupujem drugi model ako nije stvarno bolji od njih, dobio sam odgovor da ih je nemoguce poslusati, a da to obicno kupuju ljudi bez slushanja, jer vec znaju o cemu se radi....

Moram samo da naglasim da je prodavac bio ljubazan, tako da ovo ne predstavlja "odj*b", vec samo nepreduzimljivo razmisljanje...

Bash me zanima shta bi se desilo da zelim da samo cujem neke od skupljih modela (npr. HD-650 ili AKG K701) kako bih razmotrio svrsishodnost kupovine istih u buducnosti :S:

Ipak, mislim da nije sve izgubljeno i da se polako krecemo ka Evropi po usluzi i cenama...

2 Danijel00: U moj predhodni izbor mozesh dodati i Sennheiser HD-201 (ranije nisam znao da su dobavljive i kod nas :S:) i AKG 81DJ (mada su one neshto skuplje)...

Poz:wave:

Cujte
jel neko uporedio MX400 i MX500?
Koliko sam ja video iste su samo sto MX500 ima volume kontroler na kablu i to je to?U zvuku mislim da ne bi trebalo biti razlike!
Takodje ako je neko probao CX300 bilo bi lepo da iznese utiske!

MarkoJ. je napisao(la):
Cujte
jel neko uporedio MX400 i MX500?
Koliko sam ja video iste su samo sto MX500 ima volume kontroler na kablu i to je to?U zvuku mislim da ne bi trebalo biti razlike!
Takodje ako je neko probao CX300 bilo bi lepo da iznese utiske!

Napisao sam tu skoro o MX500, koje su po meni najbolje od svih.

I jos jedared, MX550 je neopevano djubre, to zaobidji, naprosto.

Artz je napisao(la):
Hmm i mene zanimaju CX300, izgledaju slicno kao serija Sony -jevih sa jacim basom. Jel neko probao?

Ja sam danas uzeo Sennheiser cx-300 na preporuku Lucifer-a i bubice su za moj ukus odlicne. Pored njih trenutno imam mx500 i SE in-ear bubice koje dolaze uz w800/w810 telefone i koje vaze za dobre i meni su cx 300 osetno bolje i od jednih i od drugih. Malo sam se mucio da ih namestim lepo, ali uz njih dolaze 3 velicine "sundjercica" tako da ne bi trebalo da bude vecih problema. Preporuka sa moje strane, u 4audio-u su skupe, 56e, pa ako neko ima priliku da uzme preko nece zazaliti

Imam par pitanja, jer vidim da se razumete u sennheiser sluske.
Naleteo sam na ultra-mega-giga povoljno eH 150.
Interesuje me sledece:
1.Da li valja zvuk?
2.Cuo sam da su radjene za upotrebu portabl plejera, da li je to istina?
3.(Iako sam uveren da cete hteti da mi kazete kako je to sve subjektivno, mene bas to interesuje, vase subjektivno misljenje)Da li su mnogo glomazne za nosenje(slusanje muzike ulicom), jer ne zelim da izgledam kao onaj klinja iz boomfunk mc - freestyler spota.
Unapred hvala

Vrh Dno