Zar vylota nema stari E7? Nije se hvalio sa X5, to cudo je bas skupo
Bas mi je cudno da Piston ''padaju na visokim'' jer ne vaze za slusalice koje imaju taj ''problem''. Pa prvi bi ih napljuvao Tyll iz IF, seti se samo kako je ludeo zbog onih ultrasone slusalica od 2-3k dolara koje su mu isekle usi :d
Mnogo generalizujes.. taj blagi v shaped zvuk mnogi gotive, velika vecina korisnika. A to ne znaci da slusalice lose zvuce, zavisi i od fajlova, produkcije.. i to dosta od produkcije. Zatim, mozda im je potrebno i usviravanje da bi se visoki doveli u red. Pa i na AT je tako, eno pun head fi saveta da je raznim AT in ear potrebno 50-100h usviravanja a to i licno potpisujem za CKX9.
Vjerovatno će se i vylota javiti. On ima fiio x5 i njemu su piston na visokim pale. Bilo je prenaglašeno.
I meni takve slušalice idu na živce.
Zasto ti onda ne idu na zivce BD Dt990/pro, i one su v shaped sa ostrim visokim? Jel zato sto pise BD na njima? Ili ko zna koliko slicnih slusalica iz te klase?
Ne zaboravi da se tu prica o P2 i P3, slusalicama koje kostaju smesnih 20-ak evra/dolara a kidaju konkurenciju.. a za razliku od superlux 381 bubica cak su i dizajn, izrada premium za te male pare.
Možda je najpošteniji savjet da se još malo strpi i uzme ATH bubice koje ti imaš. Po meni to je pametna investicija.
Zasto, da li zbog toga sto pise AT na njima a ne xiaomi?

Razlika u ceni je 50e, znaci ne pricamo o modelima iste klase. I ja mislim da su bolje od P3 u svakom smislu ali cekam da se licno uverim, razmisljam da narucim P3 uskoro jer je cena prosto smesna, da su 60$+ ne bi mi se isplatilo.
Aj sad kad si pomenuo AT.. da li si svestan da i one imaju v shaped zvuk? Da visoki u nekim pesmama vise seku usi od presonusa (koji si pljuvao a nisi ni cuo, naravno :d)? Ako je produkcija losa i ove AT umeju da secnu usi, ne brini se, a AT su, ne neko kinesko ''djubre''. Fiio i CKX9 su mi dokazali da sam bezveze kritikovao presonus hd7, jeste da imaju U shaped i svetliji zvuk ali xonar dg karta i losa produkcija su krivi za vecinu negativnih utisaka o tim sluskama i visokim tonovima.
Stojim iza toga da su CKX9 sjajne slusalice za slusanje (energicne) muzike u pokretu i svega sto trazi blagi v-shaped zvuk. Uz to je i izrada super, zvuce otvoreno i ''veliko'' kao neke on ear, sve bubice posle su mi smesne sto se toga tice. Jedina veca mana ovih AT je to sto im je bass malo sporiji, nista strasno ali moze da se primeti u nekim pesmama. I pored toga ih svrstavaju u sam vrh ponude do 150e a kostaju 80e.
Ali.. da li to znaci da su Pistons 2/3 krs? Nemoj preterivati.. koliko samo AKG/AT/Sennheiser.. bubica do 50, 100e imas a da su zesce napljuvane jer naplacuju iskljucivo ime. To sto nose naziv neke stare i priznate kompanije nista ne znaci, posebno ne u toj najnizoj klasi (do 50e).
Jedva cekam da uporedim P3 i CKX9, ne sumnjam da ce se AT bolje pokazati ali ocekujem sjajan zvuk od xiaomi u odnosu na nisku cenu.