Šta je novo?

Sempron64 za Petium 4

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
620
Zanima me dali je realno da trazim novog Semprona64 2800+ i Gigabyte K8NE za Prescotta na 3ghz sa 1mb l2 i Asus P4P800 plocu bez ikakve doplate? pozdrav

Vise vrede Prescott na 3ghz sa 1mb l2 i Asus P4P800 ploca nego Sempron64 2800+ i Gigabyte K8NE ako je sve novo ali ti ne rece koliko je Prescott i Asus staro i da li ima garancije.

Prescott i Asus su radili zajedno nekih 18 meseci sto znaci da procesor ima jos toliko garanciju a ploca vise nema(valjda).

Zaboravi da dodam razlog zbog kojeg sam se odlucio na takav potez.
Uzeo bih neku nf4 plocu koja ima pasivan cooler na cipsetu tako da mi je jedini izbor gigabyte takodje bih menjao prescotta zbog buke jer kad ga malo opteretim po vrucini BOX cooler se vrti na 5000 obrtaja i stvara buku koja me strasno nervira. Ne zelim da kupujem drugi/tisi cooler jer bi mi ovaj sempron bio sasvim dovoljan za sve sto sam do sada radio sa prescottom a uz to bi bio skoro necujan. Takodje bih da predjem na PCI-express graficku.

Ni sluchajno ne uzimaj tog Gigabyte NF4-4X. Bash taj passive hladjen chipset se greje zhestoko i te ploche nece dugo. Ugradili u firmi i prodali 3 a sa 2 imali problem sa pregrevanjem chipseta te morali da shrafimo malu 4-orku.

Jedino prelaz na PCIE grafu od ovoga sto si naveo ima smisla... Promeni cooler na procesoru....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno