Šta je novo?

Sempron64 ili Pentium 4

Učlanjen(a)
30.09.2005
Poena
320
Sta je bolje uzeti:

Sempron64 2500+ 256kb s754 (uz njega ide ploca sa nf3 250 chipsetom) ili Pentium 4 3.0ghz 1mb s478 (ploca sa 848p chipsetom)

cena je ista. pozdrav

Iako se taj Sempron dosta klokuje, ja bih pre full p4.

sad zavisi za sta ti treba racunar , taj ti se pentium mnogo greje pa je sa box kulerom dosta bucniji ,a ako ti buka ne smeta svakako uzmi njega

p.s nepodnosim buku

Slažem se da nema veze ali kda se Sempron nasvira... ;)
Kakav crni P4 S478! :zgran:

Za posao bih uvek pre uzeo p4 nego semprona... Zato je sempi keva u vecini igara (nasviran, naravno).

Ja ne bih ni tad :), Sempron je hladniji a time i comp može biti tiši, P4 je siurno skupli tako da bi razliku uložio u DDR... :p

jos bolje uzmi athlona za skoro istu kintu

Sempron definitivno!!!, neko ko je presao sa P4 2.8 (prescott jezgo) na sempron 2800+ i pod uslovom da se sempron klokuje 2.4-2.5Ghz dobijas mnogo brzi i tisi komjuter koji inace i vuce manje struje

Sta je bolje uzeti:

Sempron64 2500+ 256kb s754 (uz njega ide ploca sa nf3 250 chipsetom) ili Pentium 4 3.0ghz 1mb s478 (ploca sa 848p chipsetom)

cena je ista. pozdrav

Ja ne bih ni tad :), Sempron je hladniji a time i comp može biti tiši, P4 je siurno skupli tako da bi razliku uložio u DDR... :p

Covek je postavio konkretno pitanje tako da P4 nije skuplji u ovom slucaju. Na default-u je P4 neuporedivo bolji, za klokovne ne znam.

Poslednja izmena:
Pitah koje su tacno ploce u pitanju, ali nevermind.

Posto vidim da se ovo pretvorilo u AMD vs Intel, samo u konkretnom slucaju...

Bio sam vlasnik i jednog i drugog i moj glas ide za PENTIUM 4!

Da je A64 vs Pent4 ,bilo bi jasno,pent. ne bi imao sta da trazi tu.
Sempi sa druge strane treba da se klokne dobrano(mali multi ima taj 2500+,pa ga je malo teze naterati na 2.4-2.5Ghz).Ali ako bi se naterao na 2.4GHz,taj Pent 4 bi izgledao krajnje smesno pored njega.
Po stoti put,A64(ili K8,ili Hammer) je naprednija arhitektura(i power wise i performance wise i performance/watt wise;kako god da okrenes bolja je).A64 je mnogo bolja solucija od Netburst resenja,X2 je bolji od MCM Netburst "dual core-a".Cisto da spomenem,ako je neko posle ovoliko godina jos u "P4 rocks" vremenu.

A sad na temu o izboru.Posto se ne zna koja je ploca za Sempija u pitanju,onda je logican izbor P4 na 3 Ghz.Jes da se nije najsrecnije resenje pored ovako jeftinih novih A64 ,X2 i Pent E resenja,ali covek ima tu opciju da bira izmedju ova dva...

Nazad
Vrh Dno