Šta je novo?

Sempron-vase misljenje

pedja111

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
301
Jel probao neko kako se klokuju Semproni, mislim na ove sa manjim radnim taktom kao sto su 2200+, 2400+, 2500+. E sad smatram da su nesto losiji od Atlon XP-a sto se tice ukupnih karakteristika ( manji radni takt za istu PR oznaku, FSB veci ali ne verujem da moze da nadoknadi zaostatak usled nizeg takta, mislim da je Sempron 2200+ uporediv sa na primer XP 1800+, ili mozda gresim ). Znaci interesuje me kako se overklokuju ( jel moguce da se FSB digne na 200MHz) i gde se nalze u odnosu na XP.

2500+ provereno i bez problema radi na 200 MHz FSB-u (totalno 2.1 GHz) bez dizanja napona (cak se na dobrim primercima i uz odgovarajucu plocu mogu undervoltovati)

2400+ na 2 giga, FSB 200..........moze.

2500+ provereno i bez problema radi na 200 MHz FSB-u (totalno 2.1 GHz) bez dizanja napona
samo ??? pa meni 1700 radi na 2000 i nesto malo jos na 200fsb bez dizanja napona ... posto mi ortak predlaze da uzmem neki barton da li da menjam ... ovo zaostalo cudo (1700) mi radi na 228fsb tj 2286mhz na 1.725V mozda moze i vise ali imam tih cooler sto znaci da je i spor pa ne mogu vise da ga dignem zato sto mi onda temperatura kada je pod totalnim opterecenjem ide i do 70C ... jel` ima neka preporuka !!!

@zendraqla
ja na tvojoj makini nebi nista menjao :)
proc ti ide super, bolje ustekaj koju kintu pa predji na A64
Barton je OK proc ali zakljucan, kao i Sempron
na mojoj ploci Abit NF7 idu (i Barton i Sempron) na 200 FSB na 1.5 volti :), ali su LOCKED :(

zendraqla je napisao(la):
da li da menjam ... ovo zaostalo cudo

Ja takodje imam XP1700 i uopshte ga nesmatram zaostalim codom, cak shta vishe ponosan sam na njega, poshto je danas radio na 2,5GHz pri naponu od 1,9v i max temp je bila 69*C, mada ne proshloj, takodje NF7-S ploci je mogao da se undervoltuje na 2GHz, radio je na 1.425v dok tad nije hteo da radi na lepo na 2,5GHz. Mada sad nece da se undervoltuje, cak mola da se stavi napon za 0.05 veci (1,55) da bi lepo radio. Jednostavno proshli primerak ploce je bio definitivno bolji, po meni, poshto sam ovo da nas probao, ali ja sam zadovoljan i sa 2,2GHz na koliko sad stoji. Koliko sam ja skontao citajuci po netu Sempron 2200+ je doosta loshiji od Athlona XP 2200+ tako da po meni je to bacanje para.

_/Neo\_ je napisao(la):
Koliko sam ja skontao citajuci po netu Sempron 2200+ je doosta loshiji od Athlona XP 2200+ tako da po meni je to bacanje para.
gresis u dve stvari!
AXP-a 2200 vise nema, tako da je s te tacke gledista njegovo poredjenje sa Sempronom deplasirano.
Sempron 2200 ces sigurno moci podici na 200 MHz FSB i postici dobrodosao overklok, dok je to sa AXP 2200 nemoguce.
Prema tome, Sempron 2200 je ipak bolji izbor.

Mislio sam za ljude koji vec imaju AXP-a. Zashto bi ja sad kupovao Samprona kad mi i ovaj moj XP radi na 200MHz?

_/Neo\_ je napisao(la):
Mislio sam za ljude koji vec imaju AXP-a. Zashto bi ja sad kupovao Samprona kad mi i ovaj moj XP radi na 200MHz?
to stoji! Ko ima XP-a zasnovanog na Thoroughbred-B jezgru nema razloga da ine da Sempron!

_/Neo\_ je napisao(la):

Ne znam koji to novi, skoro kupljeni XP 2200+, koji po default-u radi na 14x133,3 Mhz, može da radi na 200 Mhz ?? Fabrički su zaključani, i šta sada ? Sempron kupiš 2400+ i sa 166 FSB, baciš ga na 200 Mhz. Ne znam koji je takt za taj 2400+, ali ako je 166x12=2000 Mhz, onda će raditi na 12x200=2400 Mhz sa malo dignutom voltažom, i ima da pojede pomenuti XP, koji nije mogao da se klokne preko 14x150=2100 Mhz. Em je veći takt, em je FSB 200 naspram 150. I jedan i drugi su zaključani, tako da treba preskočiti priču o otključanima, kojih jako dugo nema.
Poenta je da su stari XP i novi Sempron praktično isti procesori, ali je Sempron na 166 FSB-u, pa samim tim ima bolje performanse nego XP na istom taktu a nižem FSB-u od 133. + što se Semproni i lepo klokuju.
Iz tih razloga je Sempron na istom taktu bolji izbor od XP-a.

P.S. I ja imam 1700+@2400 Mhz, pa to sa ovim treadom nema veze. pedja111 je pitao kakav je Sempron, a on nema otključani XP koji se mnogo klokuje.

notax je napisao(la):
Ne znam koji to novi, skoro kupljeni XP 2200+, koji po default-u radi na 14x133,3 Mhz, može da radi na 200 Mhz ?? Fabrički su zaključani, i šta sada ? Sempron kupiš 2400+ i sa 166 FSB, baciš ga na 200 Mhz. Ne znam koji je takt za taj 2400+, ali ako je 166x12=2000 Mhz, onda će raditi na 12x200=2400 Mhz sa malo dignutom voltažom, i ima da pojede pomenuti XP, koji nije mogao da se klokne preko 14x150=2100 Mhz. Em je veći takt, em je FSB 200 naspram 150. I jedan i drugi su zaključani, tako da treba preskočiti priču o otključanima, kojih jako dugo nema.
Poenta je da su stari XP i novi Sempron praktično isti procesori, ali je Sempron na 166 FSB-u, pa samim tim ima bolje performanse nego XP na istom taktu a nižem FSB-u od 133. + što se Semproni i lepo klokuju.
Iz tih razloga je Sempron na istom taktu bolji izbor od XP-a.

P.S. I ja imam 1700+@2400 Mhz, pa to sa ovim treadom nema veze. pedja111 je pitao kakav je Sempron, a on nema otključani XP koji se mnogo klokuje.

Notax stvarno je vreme da predjes na Intel cim si poceo da trokiras sa ovakvim pricama :d :d

Sempron je bulja ma koliko ga vi branili :D , a pitanje dal' bi bio bulja, da ga jos nisu dodatno iskomplikovali sa oznakama u cilju totalne obmane kupaca.

Sempron 2400+ radi na 10x166 i nije ni do kolena XP-u 2400+ jer radi na 330+MHz slabijem taktu. Sa starim XP2400+ je uporediv tek Sempron 2800+ ali on kosta nesto preko 100e :D :D .
Prsli ste bre AMD-ovci i to onde gde ste se najvise trtili......u CENI :d
A celeronD odvaljuje bre :smoke:

OK. Nemam pojma. Kada prodje svadba sestrine prijateljice, i ja se finansijski oporavim, ke videmo. :D

P.S. Jel bio dobar posao kupovina T-Bred B 1700+@2400 Mhz za 55e pre 3 meseca?? :D

notax je napisao(la):
P.S. Jel bio dobar posao kupovina T-Bred B 1700+@2400 Mhz za 55e pre 3 meseca?? :D

Ma to je posao decenije, ti si poznat po tim poslovima :D :D

simpson H je napisao(la):
Sempron 2400+ radi na 10x166 i nije ni do kolena XP-u 2400+ jer radi na 330+MHz slabijem taktu. Sa starim XP2400+ je uporediv tek Sempron 2800+ ali on kosta nesto preko 100e :D :D .
Prsli ste bre AMD-ovci i to onde gde ste se najvise trtili......u CENI :d
A celeronD odvaljuje bre :smoke:

Pa koliko sam zapamtio,procesor rejting kod Semprona je u poredjenju sa Celeronom,a ne sa P4 kao sto je bilo kod XP-a i Bartona,tako da je onda valjda OK.

P.S. Simpsone ako Boga znas,nemoj da pocinjes Intel vs Amd po 1538. put,izludecemo :d

Poslednja izmena:
Ma to je posao decenije, ti si poznat po tim poslovima
hehe lol !!!
nego ... Toxic ... ma sta da stekam kada nemam nameru da kupim nikada vise amd ... stvarno je INTEL mnogo bolji ... necu kupiti bartona nije toliko bolji ... a amd cu da zadrzim samo dok ne padne jos malo cena INTELu i dok ABIT ne izbaci neku plocu kao sto je IC7-max3 !!! poz ;)

Ljudi ako niste znali semproni su preimenovana athlonXP jezgra(bukvalno je sve isto osim Perfomace Rateinga amd-a ,magistrale procesora i naravno frekvencije)Barton jezgro je u "sempron-u 3000",a 3100+ je predvidjen za A64 mat.ploce.A sto se tice cena to je pritisak da se potpuno predje na 64-bitnu platformu.

Nedjo je napisao(la):
to stoji! Ko ima XP-a zasnovanog na Thoroughbred-B jezgru nema razloga da ine da Sempron!

Ljudi moji, pa Sempron nije nista drugo nego Athlon XP Thoroughbred B kome
je poboljsanom proizvodnjom omogucen (stabilno) rad na 166FSB.Da bi samo
jos vise pobrkali narod koriste drugacije PR ratinge.Imaju L2 cache samo
256kb.U odnosu na AXP istih performansi cini mi se da su skuplji,jos sam negde procitao da su se na istocno-evropskom trzistu pojavili takvi lazni.Bartoni sa 512kb su glavni.Za A64 je jos rano (MAR,APR`05)

stvarno je INTEL mnogo bolji ... necu kupiti bartona nije toliko bolji ... a amd cu da zadrzim samo dok ne padne jos malo cena INTELu i dok ABIT ne izbaci neku plocu kao sto je IC7-max3 !!! poz ;)

Ahahahha.
Ala ćeš se iznenaditi. Najveća promena će biti u novčaniku.
A Intel procesorima će pasti cena ka da na vrbi zasvrbi. :D

P.S. Zar IC7-Max3 nije Abit-ova ploča ?:D

promena u novcaniku je neizbezna !!! tako da od sudjenog se ne moze pobeci !!! a naravno da moza da im padne cena. IC7-max3 jeste abitova ploca? sto to pitas? kao da ne znas!!! to sam rekao zato sto je vise nema u prodaji ! poz ;)

noki je napisao(la):
Ljudi moji, pa Sempron nije nista drugo nego Athlon XP Thoroughbred B kome
je poboljsanom proizvodnjom omogucen (stabilno) rad na 166FSB.Da bi samo
jos vise pobrkali narod koriste drugacije PR ratinge.Imaju L2 cache samo
256kb.U odnosu na AXP istih performansi cini mi se da su skuplji,jos sam negde procitao da su se na istocno-evropskom trzistu pojavili takvi lazni.Bartoni sa 512kb su glavni.Za A64 je jos rano (MAR,APR`05)

A koji to Athlon XP ne radi stabilno na 166MHz FSB-u? :d

IC7-max3 jeste abitova ploca? sto to pitas? kao da ne znas!!! to sam rekao zato sto je vise nema u prodaji ! poz ;)

Napisao si : "i dok ABIT ne izbaci neku plocu kao sto je IC7-max3 !!!"
Da li ja ne poznajem ovaj jezik??

pokusaj da shvatis juce sam proveo preko 7 sati konstantno pored kompa ... prso sam ...

:d

To je već drugo.

PoZ

aha

poz ;) :wave

Evo gledam cenovnik iz jedne lokalne komfjuterske radnje i računam koliko bi koštala neka solidna value konfiguracija bazirana na Abit NF7-54€ + Sempron2200-40€ = 94€ Ne znam zašto je ovo skupo? Pa ne može da bude baš džaba, ipak treba puno njih da zaradi neku kintu.

zar je toliko jeftino ? sto nije bilo tako kada sam ja kupovao ... jesi li siguran da je to novo?

Sve je novo i legalno što podrazumeva jednogodišnju garanciju.

pa stvarno ne znam kako ljudi to ne kapiraju !!! ma i ko god da vidi to neko ce mu reci to je odlicna ploca za klokovanje i on ce naravno reci ma to meni ne treba i kupi ce neki krs !!!

Nazad
Vrh Dno