Šta je novo?

Sempron OC

• Začetnik teme Začetnik teme ostres
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Da li su Semproni zakljucani iliti sta se desava ako probam da promenim clock zakljucanog procesora?
Inace imam Semprona 2400+ koji po taktu (a i po mogucnostima) odgovara Athlonu XP 2000+.
Stvarno sta li je AMD hteo da postigne sa tako preteranim ratingom.
Hteo bih da mog semprona podignem bar na 1800 Mhz 10X180. Da li je pametno da samo podignem fsb na 180 ili zeljene Mhz treba da pokusam da postignem uz promenu mnozioca?

ostres je napisao(la):
Da li su Semproni zakljucani iliti sta se desava ako probam da promenim clock zakljucanog procesora?
Inace imam Semprona 2400+ koji po taktu (a i po mogucnostima) odgovara Athlonu XP 2000+.
Stvarno sta li je AMD hteo da postigne sa tako preteranim ratingom.
Hteo bih da mog semprona podignem bar na 1800 Mhz 10X180. Da li je pametno da samo podignem fsb na 180 ili zeljene Mhz treba da pokusam da postignem uz promenu mnozioca?
Posto je zakljucan moraces da ga OC iskljucivo promenom takta FSB-a. Ako mu promenis mnozilac najverovatnije neces "dobiti sliku" na monitoru prilikom ukljucivanja ili ce u redjim slucajevima (zavisi od ploce) sve ostati nepromenjeno, tj. bice i dalje 10X. Magistralu bi trebalo da mozes podici na 200Mhz ako imas neki NF2 cipset, uz blago podizanje napona CPU-a na 1.725 do 1.75V, imaces ravno 2000Mhz, tj. ja bih rekao AthlonXP model rating ~2600+ ili ti "sempronovskih" 2900+, sve u svemu ubrzanje od 20%.

Sudeci po Vuletovim rezultatima Semproni i nisu losi.
Ploca je Abit NF7 tako da sam tu miran. Problem je u memoriji koja je 2x256 NCP na 266, tako da sumnjam da ce podneti FSB 200.
Potrudicu se da uskoro utopim ova dva modula i uzmem jedan od 512 na 400, a gledacu da bude Kingston, pa onda da vidim sta moze moj procesor.

Gledaj da izbegnes Kingston i da ides na Corsair ili jos bolje, Kingmax. Cene su toliko pale da za nekih 70 eura mozes da uzmes 512MB Kingmax Hardcore, znaci DDR500 ali ti to nece bas puno pomoci na nF2 platformi, video si kod mene tamo na testu da protok bas i nije nesto. nForce2-kama vise lezi LL memorija, tj. memorija koja ima niske latencije, ako je moguce 2-2-2-11, posto tada ostvaruje najbolje rezultate.

Opet kazem, taj primerak Semprona nije bio nesto, 2.5 Ghz sam postigao tek na ~2.2V, ali za svaki dan moze da se tera na 2.15-2.20 Ghz bez problema.

Pozdrav!

Vule mozes li mi reci koje onda memorije stavljati na NF2?
Mislim po tebi koje su najbolje?

"Najbolje" su neke Corsair XMS LL ili slicne, ali su poprilicno skupe i ne isplate se... Treba samo imati malo srece pa naleteti na neke dobre primerke value modula, jer se dosta njih moze "spustiti" na CL2 uz malo povecanje voltaze...

BTW, stize mi u nedelju najverovatnije onaj moj cuveni XP 2000+ koji je na 1.8V isao na 2568 Mhz, pa cu onda na napravim jos jedan mali review na istoj platformi, ovoga puta na 2.2V :-devil-: (***, nisam smeo onda da dizem voltazu toliko, bio sam mlad i neiskusan i bojao se da nesto ne spalim 😀)

Poslednja izmena:
Hvala Vule.
Mislis na Kingstona da se spusti na CL2? A koje bi bile ostale vrednosti?

Imao sam priliku da radim sa dve Kingston 256-ice, ali su bile DDR333. Na tih 333 su radile na 2-2-2-5, ali na 2.9V. Iste te su terale DDR400 bez problema na 2.5-3-3-11...

Znaci, probaj 2-2-2-11, to bi bilo najbolje za nF2. Ako nece, pokusaj 2-3-3-11, a ako ni onda nece, dizi voltazu, pa dokle stignes. Ukoliko ni na maximalnoj voltazi (a to je 2.9 na tvojoj ploci) ne budu htele na DDR400 2-2-2-11 ili 2-3-3-11, zaboravi na CL2 i postavi na 2.5-3-3-11, default voltaza naravno...

To bi bilo to valjda 🙂

Puno hvala Vule.
[/B]Car si !!!

Upravo sam isprobao sve moguce kombinacije i nista. Nemam srece.
Da li neko zna koliko bi morao da doplatim da sa Kingstona 2X256,predjem na Corsair ili Kingmax?
Unapred hvala.

Pa jel radi 2.5-3-3-11? Mora da radi bre...

Pazi, nemoj toliko bas da se opterecujes sa tim, nije sad smak sveta ako imas CL2.5 a ne CL2, nije toliko velika razlika, ja sam gore napisao da je "najbolje"... Ali ne i "obavezno mora tako" 🙂

Samo opusteno i bolje polako pocni da razmisljas o prelasku na neki A64 nego sto se zamlacujes za latencijama na nForce2 😉

Pozdrav i sve najbolje!

zokis je napisao(la):
Vule mozes li mi reci koje onda memorije stavljati na NF2?
Mislim po tebi koje su najbolje?

zokis je napisao(la):
Hvala Vule.
Mislis na Kingstona da se spusti na CL2? A koje bi bile ostale vrednosti?

zokis je napisao(la):
Puno hvala Vule.
Car si !!!

Ako tako nastavis brate ima i da ga smuvas... 😀

Samo sam uljudan i zahvalan.
Uostalom sto ti se ja pravdam.
Cesce bi ljudi trebali da budu bas ovakvi! ,)

A da, mogao bi i koji savet da das.

Nazad
Vrh Dno