Šta je novo?

Sempron 64b 2500 + Asus K8v-x se

ricardo

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2004
Poena
319
Potrebna mi je konsultacija dok mi ne stigne drugo napajanje, posto mi je jedino ono sumnjivo. Konfa radi bez problema nekih sat dva i onda kvrc, odlepi grafika i li se resetuje.
Problem je sto nemam trenutno vise nijednu Sapphire radeon 9550.

Konfa sadrzi :
Sempron 2500 64bit, asus k8v-x se, 512mb Kingston VR,Sapphire radeon 9550, 120Gb WB120bb,DVD NEC3540A,Modem i SKY Star2 karticu.Napajanje je Codegen 400W (ATX 2.03).
Sa sky star kartom radi ok nekih pola sata a kada je izbacim onda produzi jos nekih pola sa ta da radi kako treba.Sve sam promenio osim grafike i napajanja.
Stize mi kasnije jedna 9600 pa cu i sa njom da probam, ipak nisam imao nekih problema u zadnje vreme sa Codegen napajanjima :wall: :wall: :wall:

Ako je neko imao nesto slicno neka se javi.

kako to "odlepi grafika"
jel pochne da neshtaje neki deo slike ili menja boje ekran
jel se to deshava pri igranju ili gledanju filmova ili pri radu u wordu ?
a ako si sve sem toga menjao ja onda tipujem na skuplju stvar :)
zla kartica mora biti ja sma imao na jednoj makini pre mesec dana trip da lepo radi dok ne pokrenem neke igrice npr u warcraft 3 lepo radi al u aladinu pukne za par minuta igranja jednostavno prvo se pojave neka brda u igrici il planine i onda nestane text i resetuje se komp i tako stalno...

Pa lepo. Samo ili izbaci neke brljave boje po ekranu ili se samo resetuje. A nije bitno koja je aplikacija u pitanju, uglavnom mi radi po par sati BurnInTestPro na max.

Ajd' sad....

Test sa Power Color Radetom 9600/128Mb pada....
Test sa Asus Radetom 9550/256Mb 128bit pada...
Test sa Power Color Radetom 9200VIVO/128Mb 128bit radi....

Da li je napajanje ili je neka nekompatibilnost sa plocom tj VIA chipsetom?
ko zna neka se javi, nesto mi se ne ceka sutra i Chiftech napajanje...

Imao sam isti problem samo sa Microstar plocom iste oznake. 9200se radi a sve jace od toga pada na 3dmarku tj. samo zakuca. Sve sam probao 3-4 verzije catalysta starije novije. Isto i sa via 4in1 nekoliko verzija. Imao sam tri takve ploce i nijedna u kombinaciji sa jacim ati karticama nije htela da radi. I fleshovanje biosa nije pomoglo. Ne znam sta da ti kazem posle dva dana isprobavanja raznih kombinacija sam odustao. Chipset definitivno nije kompatabilan sa jacim atiima. Ako resis problem javi. Napajanje 99.99999% nije.

Ubacio sam od sinoc UltraPower 550W, i nista se ne desava, nakacio sam i sat karticu i evo ga radi. Pusti cu ga jos par sati pa cu videti sta cemo da odlucimo. Ili ovo skuplje napajanje ili da promenim plocu, da ubacim K8N sa nf3 chipsetom.
Hvala u svakom slucaju...

Vrh Dno