Šta je novo?

Sempron 2800+ malo bodova u 3dmarku

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Imam Sempron 2800+ i Epox 8KDA3J S754 NF3 plocu uz njega, kloknut je na 2400mhz sa HT300 posto mi memorija ne trpi vise. Graficka je ATI Radeon 9800pro. Problem mi je u malom 3dmark03 scoru. Imam negde oko 5700 bodova i za to je kriv nizak skor procesora. Sa Bartonom 2500@3200 sam na istoj kartici imao preko 6000 svaki put. Cenim da je ovaj procesor brzi od bartona i nije mi jasno zasto imam samo oko 100 u CPU mark kada na netu svi ostali imaju barem 700. Instaliran je catalyst 5.10, force ware 5.03 i cak i onaj AMD-ov driver za CPU 1.2.2... mada mi nije pomogao jer ovaj sempron nema podrsku za CnQ. Procesor mi ne prelazi nikada preko 45C... U igrama nemam nekih problema ali me ovaj 3dmark iritira pa ako neko zna sta da radim nek kaze...

Da li ti je instaliran najnoviji agp GART drajver?Proveri na sajtu proizvodjaca ploce kao i nvidia-inom koja je poslednja verzija,pa samo njega instaliraj kada skines ceo mobo driver.Nikako ti taj cpu score nije OK.Ja na [email protected] imam oko ~880-900,total 03 score mi je oko 7200-7400(sa Asus 6600@510/650) zavisno od verzije video drajvera.Imas neki problem ocigledno sa mobo drajverom(gart verovatno),mada bi mogao i da probas(ako ovo gore ne promeni nista) da zamenis kataliste drugom verzijom.
Srecno!

Instalirao sam najnoviji driver sa nvidia sajta za plocu verzija 5.11, i nabacio sam i catalyst verzija 5.12 ali opet ista prica. Kada se pokrenu CPU testovi ono secka ko ludo, znaci od 0 do 1 fps katastrofa. I imam oko 170 CPU mark... Sta jos da probam?

Ovo mi lici na vec vidjeno, ja na Sempronu 2800+ imam CPU score u 3Dmark03 950, ukupan 6810. Pogledaj u biosu da li ti je iskljucen fast write, ovo je pomoglo kod jednog na benchu sa potpuno istim problemom!

Iskljucen je fast write, jer cim je on ukljucen baguje mi graficka (ATI)...

Znam da zeza sa ATIjem, kod jednog se to manifestovalo sa izuzetno malim CPU score-om u 3DMarku03. U igrama nemas nekih vecih problema jer dobar deo posla odradjuje GPU ali bi verovatno primetio razliku kada bi ti PU score bio 700-800.
Ja koristim drivere za NF4 chipset 6.66 tako da ne mogu da ti kazem da probas sa njima a uz to imam Nvidia grafiku. Probaj sa Omega driverima za ATI

Mozes da probas na 2 nacina. Jedan nacin je da iskulcis fastwrite i naravno imaces mali skor u CPU test. Drugi nacin je da nadzes drajver za GPU koji nece da baguje sa i da uklucis fast write. Ja sam imao isti problem. Kada sam spustio Asus-ovu verziju drajvera sistem nije zeleo da se startova dok ne ne iskucim fastwrite. Ali ja nisam nikada imao problema da ATI drajvere.

@milanj Probao sam i omega i ngo drivere i opet ista prica...
@bhmmkd Pa moze biti i da je to... Nazalost ne mogu da ostavim ukljucen fast write jer hoce da baguje i pre ulaska u Win... Opet zaboravicu na 3dmark03... Igre mi rade lepo a par stotina bodova gore dole mi i ne znaci toliko...

Treba da ostavis fast write uklucen a da nadzes drajvere koje nece da se baguju. Ja sam bar imao isti problem. Ali sa drajvere downloadovane od oficijalni ati site nikada nisam imao problema sa fastwrite. Probaj da downlodovas 6.1 iz ati.com i ukluci fastwrite.

Nazad
Vrh Dno