Šta je novo?

Sempron 140 100% otkljuchavanje?

Ok, zaboravio sam na te variante. Javi jel uspelo otkljucavanje ako budes uopste pokusao.

probatju sigurno, samo da vidim jel' ovde kod mene neka radnja ima proc. smeshno mi je shto svi obavezno imaju ddr1 memaru a chak ni najjeftinije nove procesore ne drzhe na lageru.

AM3 procesor najlepše ide uz komplet:
MSI 770-C45 + GEIL GV32GB1333C9DC 2x1GB DDR3 1333 - 10.500,00 din.
Tada dobijamo skoro sve - SB710 omogućava otključavanje neaktivnih jezgara. DDR3 memorija omogućava rad procesora punom snagom i daleko bolji OC, i naravno ako smo u mogućnosti i nabavimo grafiku iz AMD/ATI 5xxx serije uživanje u AMD Fusion tehnologiji kada VGA GPU 'pomaže' procesoru i obratno. Ne smemo zaboraviti da je AMD-u memorijski kontroler implementiran u procesoru i da samo adekvatnim uparivanjem procesora i memorije na naravno adekvatim pločama dobijamo prave rezultate.

sa tom konfom teshko da ide 5870, koshta vishe od svih ostalih komponenti zajedno

Poslednja izmena:
Kakve veza ima sad koliko košta grafa u odnosu na CPU+DDR+MoBo? ;)
Bitno da nema (nekog velikog) "bottleneck"-a.

P.S. može da se prođe i jeftinije sa DDR2 varijantom.

stoji ali apsolutno nema potrebe za 5870 josh, mozhda za krizu u 2560

Čitam ovu temu, jer sam pre par dana čuo da se može otključati drugo jezgro na LE-140.
Sad, nisam svestan šta se tu i kako radi (pogledaću, proveriću), ali evo jednog uber-amaterskog pitanja:
"može li nešto da se shebe pri pokušaju otključavanja procesora ili je to samo -> uspeš/ne uspeš"?

Čitam ovu temu, jer sam pre par dana čuo da se može otključati drugo jezgro na LE-140.
Sad, nisam svestan šta se tu i kako radi (pogledaću, proveriću), ali evo jednog uber-amaterskog pitanja:
"može li nešto da se shebe pri pokušaju otključavanja procesora ili je to samo -> uspeš/ne uspeš"?

Ne moze nista da se "shebe" :)
Ako otkljucavanje jezgra ne upali tj. nije ispravno, vratis ACC na "disabled" i imas single core CPU.

Imam ploču asrock m3a770de i sa njom sam pokusao da otkljucam jezgro na le-140. Nisam nesto upucen u ovo i probao sam samo sa ACC opciom u BIOSu i uspeo! KOmp se ugasio sam, ponovo upalio i piše AthlonII x440. Ali, avaj! Neće da se instalira sistem, nego mi daje BSOD. Uspela je samo neka traljava Windowčina - arapska, čudo zelenbo, ali baguje i on.
Ima li načina da otključam drugo jezggro (ako ima pretpostavljam da treba da radim nešto više od izbora između ENABLE/DISABLE)?

100% otključavanje nije pošto ja nisam uspeo da otključam na komšijinom kompu, ploča ima sb750, neka biostar. a znam da sam ga nagovorio da uzme taj jer sam čitao dosta po forumima da ih otključavaju ko lude, jedan je odmah uzeo 2 i oba otključao bez bsod-ova i drugih ******

..Hoćeš da kažeš da je moguće da neću uspeti? A da li je normalno da pokaže u BIOSu da je dual core?
Ili ta stvar sa otključavanjem baš tako i ide - BIOS uvek pokaže oba jezgra, a sistem radi ili ne u zavisnosti od konkretnog procesora, pa tako kažemo da smo uspeli otključavanje?
Ili je kod mene stvar na sredini - moglo bi se otključatai kada bih...nešto

Poslednja izmena:
Pa ti si otključao jezgro samo je problem što je to jezgro izgleda neispravno.
Probaj podići napon za 0,05V ili 0,1V i vidi ima li i tada BSOD.

Proc je star 3meseca. Probaću sa dizanjem napona tako. Hvala, sprstrr

ŠIPAK! Nije uspelo ni sa dizanjem napona. :(

ako u startu neće ne vredi se dalje zezati. ako vidiš da ima primeraka koji su bez dizanja napona otključani samo sa uključivanjem acc-a onda je taj neko baš naleteo na primerak. neverujem da on može 100% super stabilno da radi ako mu se podigne napon kao oni kojima ništa nije menjano.

Ja sam jedan otključao na Msi 870 c45 ploči. Samo u opcijama stavio autimatsko otključavanje, restartovao PC i dobio Amd Athlon X2 4400e. Posle toga ga na boxu klokovao na 3,6Ghz, Linx stabilan. Evo ga već pola godine radi kao sat, u sestrinom računaru.

Default napon je 1,35V. Podizao sam samo do 1,4V.l ne znam do koliko je stabilno povećavati :(
Uspeo sam da dignem XP sa otključanim jezgrom, ali je 32-bitni Win.
Ne da mi se da se ostavim ovoga jer mi se čini da je moguće, ai me jaako zeza.
da li treba da diram HT ili da ostavim?

Ponosno vas obaveštavam da sam uspeo! :banana:
Podigao sam napon za 0,03V + downclockovao samo drugo jezgro (poprilično).
Osim toga, mogu primetiti da Windows Experience Index ne primećuje razliku u oceni procesora. Tu sam se iznenadio.
I + nije sve prošlo baš tako besplatno, ,crko mi DVDRW [Jeeeeeeeeeee] :party:

Poslednja izmena:
Ma to nema veze sa vezom. Da ti DVD crkne zbog OC-a je nemoguce.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Nije crko zbog OC (odnosno pokušaja otključavanja jezgra) već zato što sam ga drndao sa raznim livese-session diskovima ne bih li došao do toga što sam hteo.
Linux je dizao u live modu, hirens takođe, Windows Xp isto uspeo do kraja, Windows7 i Vista ništa nije htelo, ali se pojavljivao BSOD, a nisam uključio reset pa sam gasio komp, sa ostavljenim diskom u optičkom uređaju, naravno.
I eto! ne radi :(

Šta ti izbacuje CPU-Z, i koliko imaš threadova prikazanih u task menadžeru. A to za WEI ne brini, jer ionako nema veze sa vezom. Mada pokušaj da osvežiš testiranje.

Nazad
Vrh Dno