Šta je novo?

Sempron 140 100% otkljuchavanje?

darko88

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2009
Poena
320
Da li je ovo istina ili samo buva? Menjao bih svoj 7750 ako je istina jer ne gubim gotovo nishta love a dobijam malo brzhi,45w i najvazhnije am3 proc.

Istina je da se mnogi otkljucaju, ali sam ipak vidio par slucajeva da nije moglo. Da li je bilo do korisnika, ne znam.

Da li je ovo istina ili samo buva? Menjao bih svoj 7750 ako je istina jer ne gubim gotovo nishta love a dobijam malo brzhi,45w i najvazhnije am3 proc.

Dobijaš boljeg overklokera od tog tvog i 65W je potrošnja kad se odključa.

ma dobro, zaboravio sam za potroshnju. svejedno nije velika :)

Najbitnije je da imas plocu sa SB710 ili SB750 chipsetom.

imam, konkretno ma770-ud3 rev. 2.0

QQ de cesh sempronche u tu finu plocu
turi neki athlon x2 i uzivaj

nisam ni planirao da josh menjam 7750 ali kad vetj ne gubim nishta (shto se novca tiche) zashto da ne :)

pa ako ne uspeš da ga otključaš spadaš sa dual na single core, ne preterano pametan potez :d

nisam ni planirao da josh menjam 7750 ali kad vetj ne gubim nishta (shto se novca tiche) zashto da ne :)

Athlon II je kilav u odnosu na 7750 ali se prilicno manje greje i dobro se overklokuje (cak je i onda kilav). Sve ovo sto pisem je isprobano i provereno!

Athlon II je kilav u odnosu na 7750 ali se prilicno manje greje i dobro se overklokuje (cak je i onda kilav). Sve ovo sto pisem je isprobano i provereno!

Da nisi nesto pomesao?

Athlon II je osetno bolji od 7750+, a kad se o/c onda bash, bash bolji zbog veceg o/c potencijala!?

Pa klok za klok su tu negde, al ipak Kuma ne može da isprati te taktove koje Athlon II postiže, + veća potrošnja...

7750 ima L3 kesh, sto dosta donosi u igrama. Athlon II ima samo L2;)

7750 ima L3 kesh, sto dosta donosi u igrama. Athlon II ima samo L2;)

Pa sta ako ima L3? :p
Na defaultu u igrama, Athlon 250 je brzi od 7750+ (3.0GHz vs 2.7GHz) bez obzira sto nema L3.
Kad se o/c onda je jos brzi jer je tada ~3.8GHz vs u najboljem slucaju 3.4GHz (najcesce 3.2GHz).
O zagrevanju i potrosnji necu ni da "pricam"

ma gde može da bude 100%, pa ko bi bio lud da kupi athlona da je tako.
ovaj athlon 240 ti je nekih 1700 din skuplji, ideš na sigurno tako... ako te baš svrbi upgrade.

ne svrbi me ali amd je valjda do sada usavrshio proces pa ne znam odakle im shkartova da prave gomilu procesora, mozhda su reshili da se lepo reklamiraju. znam i ja da ne mozhe da bude bash sto posto verovatno zapadne i neki kome je sa razlogom disableovano drugo jezgro.

Poslednja izmena:
20 evra više od čega? onaj gigabyte od 60 eur otključava CPU, koja je to ploča jeftinija 20 eur od njega o_O

20 evra više od čega? onaj gigabyte od 60 eur otključava CPU, koja je to ploča jeftinija 20 eur od njega o_O

20 evra vise od vecine ploca na kome ce se i prodati taj Sempron/Athlon u najjeftinijim konfiguracijama.

Uostalom, pogledaj koliko kostaju nforce 430, 520, 550, 560, 630 i amd 690G, 740G i 780G ploce.

da si chitao, video bi da imam plochu koja mozhe da otkljuchava

Poslednja izmena:
Postoji li neka jeftinija ploca od ove (ma770-ud3 rev. 2.0) koja moze da otkljuca ovog semprona? Tj. koja je najjeftinija?

Das 20 evra manje za cpu ali das 20 evra vise za plocu koja moze da ga otkljuca, izadje na isto.

Evo ja planiram ovu kombinaciju sa otkljucavanjem. I ako je verovati Hector Ruiz-u najjeftinija ploca kosta 50 evra (GA M720-US3). Ne stoji onda da je dato 20 evra vise (ne moze se kupiti ploca za 30 evra). Right?

mozhe ali neka uboga sa nf430 chipsetom i to pre za 35 evra :)

Vrh Dno