Zar se neko jos uvek pita? :zgran:
Paket obuhvata 5 Mb interneta i 15 Mb u lokalu (ukupno 20 Mb interneta)
... i od tih 20Mb "interneta" oduzmes 5Mb interneta i ostane ti 0Mb interneta
Ja bih pre voleo da se dostupnost bb interneta poveca prema ljudima koji zive u malim gradovima i selima nego da u gradovima dobijemo vecu brzinu za iste novce (jer cena dole nece ici)...
Za neupućene - FRP je Fair Usage Policy - kod dobrog dela evropskih ISP-ova se ova stavka nalazi sitnim slovima na dnu svakog ugovora, a znači na primer ovo: ukoliko svakog dana budete skidali do 1Gb podataka, imaćete full brzinu, a ako pređete taj limit, biće vam ograničena brzina na 20-30% procenata bandwidtha.
za te pare može fup i na 0 bajtova tj neka odmah u startu spuste brzinu na 30% ili 20% do kraja meseca (ili godine, ili ugovora) i dalje bi to na našem tržištu bila najbolja ponuda.40 Mb/20 Mb u paketu sa analognom,digitalnom i HD kanalima za 1600 din.
Nepovecavanje brzine i neprosirivanje linkova je upravo zbog pritiska DT-a(t-coma) na upravnim odborima upravo su oni stavljali veto na odluku o prosirivanju linka.
To sto imate sporiji internet je posledica T-coma a ne Telekoma.
Mislim da Germanske zemlje trenutno imaju nagori internet u Evropi, sledi Makedonija, pa Crna Gora, te Bosna, usled FUP-a, Nemacka em sto je skupa em sto imaju FUP, medjutim to je posledica Deutche Telekoma odnosno T-coma.
Brzina se obara na 128kbit-a do 256kbit-a sa limitacijom otvorenih konekcija na 5 ili 10.
Nepovecavanje brzine i neprosirivanje linkova je upravo zbog pritiska DT-a(t-coma) na upravnim odborima upravo su oni stavljali veto na odluku o prosirivanju linka.
To sto imate sporiji internet je posledica T-coma a ne Telekoma.
Čekaj, misliš da je DT pritiskao na sednicama UO Telekoma Srbija da se ne proširuje link ka inostranstvu?
Hteli bi ste 20mb/s za 15EUR??? Pa nema toga nigde... Ili ima, uz FRP.
Naravno sputavaju vec godinama prosirivanje broja prikljucaka, modernizaciju opreme, ulaganje, prosirivanje linkova , ubrzanje adsl portova.
Verovatno ne znas da je DT vlasnik 20 procenata u Telekomu Srbije i da ima pravo veta na sve odluke.
Zato su i kupili tih 20% to im je standardna praksa kontrolisanja suparnika u Evropi.
Ne, ne kapiraš jednu osnovnu stvar...
Kako se jedno kompletno društvo razvija sa njegovom ekonomijom i nekom opštom samosvešću građana (da, mislim na napredovanje ka EU, odnosno ispunjavanju njihovih standarda), tako se poboljšavaju i usluge i servisi koje građani u toj državi mogu da očekuju. Kako smo mi jedno od najnerazvijenijih društava u celoj Evropi, sa velikom stopom korupcije i monopolima, pa čak i oligopolima, onda je teško očekivati da će u nekim oblastima bilo koji nivo usluga biti na nivou EU...
Ne možeš trenutno porediti Srbiju sa zemljama članicama EU - možeš je porediti sa npr. državama sa ex-Yu teritorije (osim Slovenije, naravno), sa Turskom, Albanijom, Moldavijom, i sl.
Vlasnik 20% akcija je grcki OTE, u kojem DT ima 30%. Malo je verovatno da neko sa tako malim udelom moze uopste uticati a kamoli donositi gore nabrojane odluke. Zna se ko je gazda, ko poseduje 80 odsto akcija.
Ne, ne kapiraš jednu osnovnu stvar...
Kako se jedno kompletno društvo razvija sa njegovom ekonomijom i nekom opštom samosvešću građana (da, mislim na napredovanje ka EU, odnosno ispunjavanju njihovih standarda), tako se poboljšavaju i usluge i servisi koje građani u toj državi mogu da očekuju. Kako smo mi jedno od najnerazvijenijih društava u celoj Evropi, sa velikom stopom korupcije i monopolima, pa čak i oligopolima, onda je teško očekivati da će u nekim oblastima bilo koji nivo usluga biti na nivou EU...
Ne možeš trenutno porediti Srbiju sa zemljama članicama EU - možeš je porediti sa npr. državama sa ex-Yu teritorije (osim Slovenije, naravno), sa Turskom, Albanijom, Moldavijom, i sl.
Samo se malogradjani jos zgrazavaju na ovakva poredjenja.
Mislim, meni je ovo super u odnosu na dial-up, ali sam siguran da bi mogli i bolje kad bi hteli...
Ne kapiras ti da moramo da se bunimo da bi napredovali ili ce nas vratiti na 56k modeme!
Jel ti isto tako super telekomova ponuda 1425din za 1Mbps??? I ja bih bio zadovoljan sa 4 ali mi ne daju za te pare.
Ne kapiras ti da moramo da se bunimo da bi napredovali ili ce nas vratiti na 56k modeme!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari