Šta je novo?

Seek error rate

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Imam Seagate disk 250Gb sa jednom pločom, star 6 mjeseca i od samog početka kad pogledam u Hd Tune 2.50 pod Health piše:

U čemu bi mogao biti problem

Prilozi

• sa.JPG
    sa.JPG
    61.2 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Samo bih mogao da ti dam savet da na njemu NE DRZIS bilo sta iole vazno. Samo je pitanje trenutka kad ce da vrisne taj hdd totalno. Ovo pricam iz licnog iskustva. Kod mene je godinu dana tako radio sa low health, ja kontao kako je dijagnostika krs jer Hdd sasvim lepo radi, a onda jednog jutra, PUF!!! Mislim da tu nema, sta bi mogao da bude problem. Elektronika ne valja i moze svakog trena da otakze.

Skinuo sam noviju ver Hd tune 2.55 on kaže da je sve ok

Posto na svakih metar dana pravim image prve particije, iznenada Ghost nije bio u stanju da zavrsi operaciju. Svaki put mi je prijavljivao neku drugu gresku. Podignem sistem i vidim otprilike isti status.
Vratim film unazad i shvatim da sam detaljno cistio masinu. Proverim sata kabl, kad vidim da on stoji na "ziletu". gurnem ga do kraja i Ghost normalno radi.
To je bio "problem" sa bivsim hardom od 250Gb, koji i dan danas radi kod mene na poslu.

zanimljivo, trenutna vrednost 76, najgora 60, granična vrednost 30, što znači da seek error rate nikada nije ni došao blizu granice.

kako li je samo hd tune došao do onoga failed

Sad nakon inst. Hd tune 2.55 to izgleda ovako:

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    61 KB · Pregleda: 66
kako li je samo hd tune došao do onoga failed
Ja imam jedan hard za koji mnogi programi kažu da je 100% OK, a nekoliko programa tvrde da mu je realocated sector count failed (mada je raw vrednost 0, tj. nema relociranih sektora). Razlog je worst vrednost (a worst je nastao tako što je PM "uništio" taj disk, pisao sam opširno ovde o tome ranije).

Za sistemski disk mi pak HDD Health već godinama tvrdi: Nearest TEC - današnji datum. Nikako ne uspevam da shvatim zašto to tvrdi.

Nazad
Vrh Dno