Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

A koja greška u pitanju?
 
Kada ukucam podatke za autodl on prihvati i kaže "join", posle toga nastaje problem kada treba automatski da skine, on prijavljuje "Error downloading torrent file... Error: Timed out... Error: Could not connect" i tako za svaki tracker.

Žalili su se ljudi na Freshon-u, pa je jedan našao rešenje da instalira verziju pre ove tj. posle prijave to je uradila moderacija seedbox-a pošto v1.54 zabranjuje auto download. Na box4seed-u neće da vrate kao što sam napisao par postova iznad. Nisam obraćao pažnju pri zakupljivanju da nema ssh pristup, da ima ja bih lako odradio posao, ovako nema ništa od toga.

Evo i sa IPT:

The problem is your autodl-irssi updated.

There is a known issue with it for several providers.
If you have a seedbox, you need to go back to your provider and ask them to do one of the following
Roll you back to version 1.46
or they need to update their perl library.
 
Poslednja izmena:
Posto nece ili ne mogu da vrate stariju verziju autodl, pitaj da li mogu apdejtuju perl kao sto kazu sa IPT, mozda pomogne...
 
Napisaću ja moja podešavanja čim dodjem do kompa. Kao što rekoh radi sve bez problema sa ipt i tl.
 
@sdejan

pitao sam sada, čekam odgovor pa javljam...

@Alex

OK ;)

Inače da ne bude da kudim box4seed evo na freshon-u danas jedan torrent da se vidi kojim brzinama ide:

screen-shot-2015-06-03-a.png


screen-shot-2015-06-03-a.png


screen-shot-2015-06-03-a.png


screen-shot-2015-06-03-a.png
 
Podešavanja za IPT. Najverovatnije se problem javlja na podešavanjima za IRC. Nick je alex840_autodl (ne vidi se na slici). Dakle ovo su moja podešavanja. Van ovih prozora nisam ništa dirao. I sve radi bez problema tj. kako je definisano u filteru.

Što se tiče portova: Ništa nisam dirao. Savetovali su tako na njihovom forumu.
 

Prilozi

  • IRC servers.jpg
    IRC servers.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 86
  • passkey.jpg
    passkey.jpg
    44.8 KB · Pregleda: 72
  • filteri 1.jpg
    filteri 1.jpg
    44 KB · Pregleda: 75
  • filteri 2.jpg
    filteri 2.jpg
    34.6 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Ubacio sam svoje podatke, javljam kasnije da li je krenuo auto download ;)

Ja sam stalno kucao Port na nekim trackerima sam štiklirao SSL itd. vidim da je kod tebe to polje prazno, da li to tako treba da bude i da li još neko može da potrvrdi da li ostavlja ta polja prazna pod "IRC Servers"?

Edit: evo opet neće pa neće:

screen-shot-2015-06-03-a.png
 
Poslednja izmena od urednika:
Napisao sam im juče za perl pa da javim da je stigao odgovor:

screen-shot-2015-06-04-a.png
 
Jutros je proradio tl na box4seed-u (autodl), idem malo da se igram pa ako neko samo može da okači filter šta da štikliram pošto poslujem sa minusom trenutno :d
 
Da li nekako može da se namesti autodl da ne skida dva torrenta u isto vreme. Nekada se dogodi da i više od dva torrenta skida u isto vreme pa opada ratio ispod 1. U filterima sam našao samo koliko može na dan ili sat da se torrenata pokrene ali meni treba neki vremenski razmak (ako ne može ono sa početka teksta) pa na primer da dok se ne završi jedan da ne može da se pokrene drugi itd.
 
Nešto se čudno dešava na seedbox-u, dobio sam dva nova trackera a ne znam ni koja su ni šta su, niti ih želim na svojoj listi. Može li nkeo da mi kaže o čemu se radi?

Oba su mi ponidili jedan torrent koji je automatski pauziran.

http://www.dodaj.rs/f/16/zk/26VTnCto/screen-shot-2015-06-06-a.png[/img

Edit: vidim da je prvi BTN ali otkud tu?
 
Poslednja izmena:
I taj drugi tracker je BTN.
 
Kako ograničiti brzinu uploada na ruTorrent-u?

Neki trackeri ne dozvoljavaju da se iskoristi maksimalna brzina uploada (na primer FL dozvoljava do 20 mega) kako se ne bi za kratko vreme nabacio ogroman upload.

Only thing is you have to limit your upload speed to 20 MB/s (for every torrent, not all torrents combined), because upload made with speeds greater than that does not count towards your ratio.
 
Poslednja izmena:
U podešavanjima imaš stavku "Chanels" tu podesiš brzine uploada i downloada koje posle ako ručno ubacuješ torrent i ručno podesiš koji kanal želiš, a ako skidas preko autodl tamo ima podešavanje za chanels.


c16b229abc15.png


a3e52120270a.png


57cbea8b69ed.png
 
Hvala!

:wave:
 
Da li možete da mi date neke predloge gde je jeftino a da nude SB ili dedicated server da zakupim preko 1TB (upload nije bitan tj. nije bitno da li je limitiran ili unmetered pošto bih tu samo skupljao poene seedovanjem na nekim trackerima koje bih razmenio kasnije za upload, ali mi je još važnije da se uvek skupljaju poeni tj. da se nešto radi, da budem aktivan)?

Ovu situaciju koristio bih dok ne skupim keš za NAS + 2 x 6TB.
 
Za poene, da budes always activ i ako je dovoljan upload kucni koji imas najjeftiniji je nas jer je na duge staze, tesko da ima server jeftino da se nadje sa velikim prostorom i jos da radi :). Koja cena je kod tog gde si sad ali za veci gabarit ?
 
Planiram da zakupim ovaj od 13 evra:

screen-shot-2015-06-23-a.png
 
@makiacaveki

Pretpostavljam da je u pitanju Box4Seed? Ako jeste, imaj u vidu da su navedene cene bez poreza, pa na kraju ispadne čini mi se oko 15 € za plaćanje mesečno. Pre koji mesec sam ih isprobao.
 
Znam pošto trenutno koristim njihov box ;)

Znači nigde nema jeftinije za (oko) 1 tera?
 
Nemam pojma, znam da sam za mesec dana napravio nešto manje od pola tera na hdbits-u, oko 5TB na filelist-u, 2,5TB na freshon-u, nešto manje od tera na torrentleech-u, oko tera na hdclub-u, par stotina giga na hdaccess itd. ne mogu ni da se setim gde sam se sve igrao, inače koristim par trackera a na mnogima sam čisto iz radoznalosti pravio ratio. Sve ovo što govorim je bez autodl-a (jedino sam uključio autodl na torrentleech-u par dana). Mogao sam da nabacim ne znam ni ja koliki ratio da sam sredio autodl ali je problem autodl verzija pa nisam ni hteo dalje da pokušavam. Koje Nemanja koristiš trackere?
 
Hvala na odgovoru.

Koristim BTN za serije, IPT, freshon su mi skoro obrisali jer se nisam dugo logovao (baš mi krivo za njega, dugo sam ga imao i 1tb upload tamo). EUC od naših (CB retko) i od skoro se učlanio na HDCLUB.
Tragam za nekim dobrim trackerom za filmove sa dobrim 720/1080p ripovima (hdwing skoro ugasiše) pa se informišem za boxove zbog ratia. Seed mi nije problem, ali brzina uploada jeste. Neki ko BTN ali za filmove bi mi tako dobro došao :)

Sviđa mi se veličina boxa jer bi se okušao sa autodl. Mrzi me da opet sve ručno skidam i ceo mesec bdim nad kompjuterom...
 
Šta da radim?

Jutros sam uplatio SB na Box4Seed-u (€15.73 EUR = Elite Box = 1100GB) ali mi još nisu aktivirali?

Obratio sam se odmah po uplaćivanju pošto mi danas ističe stari box (drugi paket, isti server) da ako mogu da mi prebace podatke sa starog i da zadržim IP adresu (da se ne bih nadmudrivao sa osobljem trackera) ali ni na to još nisu odgovorili.

Da otvaram novi tiket?

Ne znam, možda je pravilo da mora da istekne stari box pa da se aktivira novi.
 
^pa da, vecina korisnika samo nastavi isti.
 
Ne znam da li smo se razumeli ali ja sam prošli poništio a novi sam danas uplatio tako da kapiram da treba stari da se poništi (koji je 500GB) i otvori novi (od 1100GB).
 
Pa da, uradio si manje uobicajenu radnju, bice to ok sve. U slucaju da i bude problem nadoknadice ti dane.
 
Šta ću kad volim da švrljam :)
 
Došao sam kući i imam šta da vidim. Sa računa mi je skinuto oko 10 evra automatski sa Box4Seed-a iako sam početkom meseca otkazao automatsko produžavanje. Postoji li neka caka zašto nije otkazana transakcija, da li sam morao do određenog dana u mesecu da otkažem? Sada imam dva Box4Seed naloga a onaj od juče novi od 13 evra nije ni aktiviran. Bitano je da su mi skinuli 25 evra a to što sam poslao nekoliko tiketa na koja niko ni ne odgovara od osoblja nikom ništa.
 
Nazad
Vrh Dno