Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Realno, ponašaju se pilićarski - nema drugo.

Sigurno je opterećenje preveliko i potrefilo se da ti neretko izvučeš deblji kraj. Cimaj ih svaki mogući dan, traži ono što si platio i nadaj se najboljem.

Nemoj toliko torrenata da nagruvas... Previse konekcija ce ostvarivati server i tek ce ti onda sporo raditi upload.
Imao sam sa njima iskustvo, uzimao sam 10$ paket i radilo je kako kad... Odnosno radilo je u granicama normale kada ostali koji sheruju samnom ne nakrkaju gomilu torrenata.

Za malo para ne mozes da ocekujes previse.

Koliko za mesec dana preko seedboxa mogu upload da napravim?
Posto sam mislio da na taj prostor sto dobijem lupam recimo 100gb stavim torente koje cu samo da uploudujem, a download cu vrsiti direktno sa PC-a, pa me interesuje koliko bi mi upload napravio seedbox za tih mesec dana.
Takodje ako moze neki predlog koji seedbox da uzmem a da nije skup, bitan mi je samo upload.

Posto sam mislio da na taj prostor sto dobijem lupam recimo 100gb stavim torente koje cu samo da uploudujem, a download cu vrsiti direktno sa PC-a, pa me interesuje koliko bi mi upload napravio seedbox za tih mesec dana.
Takodje ako moze neki predlog koji seedbox da uzmem a da nije skup, bitan mi je samo upload.

Imaš mnogo faktora koji utiču na to pre svega od "svežine" materijala koji kačiš na određeni privatni treker i od ljudi koji će taj materijal da skinu tj. u pevodu moraš biti brz kada je reč o postavljanju i u određenoj meri unikatan tj. ili neki stariji naslovi koji se teško pronalaze ili najnoviji naslovi koji odmah izlaze i ti ih postavljaš.

U prevodu ti možeš imati i upload od 5gb za mesec dana ako kačiš netš što korisnike neće zanimati ili pak možeš imati 2-5TB upload-a za par dana, sve zavisi.

Za preporuke oko seedbox-a imaš par stranica unazad pisalo se o tome naveliko sa prednostima i mane koje postoje, a imaš i odličnih stranih sajtova gde se o tome raspravlja...

Poslednja izmena:
Beše ima neka autodl skripta? Podesi se za friške stvari i eto dobrog uploada.

Koliki ces upload da napravis zavisi od trackera, brzine tvog seedbox-a i tvog slobodnog vremena. Ako koristis tracker koji ima dosta freeleech torenata kao na primer IPTorrents, skidajuci samo njih na svoj sb, i to momentalno cim se pojave, uz 100/100mbit brzinu bi mogao za mesec dana da nagruvas vise od 10 Terabajta upload, uz 0 downloada jer su torenti bili free. To je sve pod uslovom da imas dovoljno slobodnog vremena da provodis za kompjuterom i skidas te torente svaki dan. Takodje postoji mogucnost da podesis svoj sb da automatski skida te torente, za to moras da pogledas tutorijale koji su obicno napisani na forumima trackera.
Na tezim trackerima za odrzavanje ratia je druga prica, recimo na what.cd ne bi mogao ni par gigabajta da nabudzis za mesec dana, bez obzira koliko imao brzine i prostora na sb.

Edit: preduhitri me bSecurity

Poslednja izmena:
Oni koji tragaju za pozivnicama mogu pratiti koji privatni torrent sajtovi dozvoljava slobodnu registraciju...

Opentrackers

Ima još sajtova, ovaj sam izdvojio po ažurnosti... ???

Za početnike i one malo iskusnije imate odličan forum Torrent Invites, od tutorijala do podešavanja servera, recenzija i ostalih čudesa...

Možete i sami svoj SeedBox da napravite zakupom dedicated server-a, na Ubuntu platformi i sličnim distribucijama.

Zakup servera 15e na mesečnom nivou (DediBox SC-L)

Detaljan tutorijal kako da podesite server [Guide] Online.net Dedibox manual secure seedbox install (rTorrent/ruTorrent)

Ako želite da čujete i iskustva korisnika kako sve to funkcioniše onda i ovu recenziju možete pročitati Online.net dedibox first thoughts and impressions

Recenzija za najjeftiniju varijantu pravljenja SeedBox-a od 9,99e na mesečnom nivou. HDD 500GB SSD

Poslednja izmena:
Da li je koristio neko seedbox.fr?
Uzeo bi za prvi put neki jeftiniji seedbox (5-10e),
vidim da je tu 6e ali ne pise nigde koliki je prosecni upload, a seed.st je 6$ sto je isto ok cena.
Ili ako imate neki treci na predlog, hvala

Da li je koristio neko seedbox.fr?
Uzeo bi za prvi put neki jeftiniji seedbox (5-10e),
vidim da je tu 6e ali ne pise nigde koliki je prosecni upload, a seed.st je 6$ sto je isto ok cena.
Ili ako imate neki treci na predlog, hvala

Nisam koristio navedeni SeedBox, ali uvidom u njihovu ponudu primećujem sledeće kod ova dva paketa: STARTER * BRONZE - Private & Public sharing - 6 slots / 10 slots, a pored toga i prostor na disku je jako mali tako da njega možeš odmah da otpišeš.

Ovo su ti preporuke sa TI foruma od korisnika, a u cenovnom rangu su koji ti planiraš.

SeedBox IO
Tal0ne
SeedGator

Jel mozete da se konektujete na seed.st FTP? Ja ne mogu iz nekog razloga. Ako moze neko, koje parametre koristite?

Jel moze za seedbox da posluzi neki obican racunar kod mene u stanu sa HDD-om od 1 TB i koji je nakacen na mrezu? Ili mora bas da se zakupi kod nekog od ovih hostera?

Teoretski da, ali neces ni priblizno imati takvu brzinu uploada kao na pravom boxu.

Zasto necu? Od cega to zavisi?
Skoro sam upgrade-ovao neku opremu i imam oko 50-60 mega u oba pravca.

Zasto necu? Od cega to zavisi?
Skoro sam upgrade-ovao neku opremu i imam oko 50-60 mega u oba pravca.

Zavisi od tvoje internet konekcije, a u Srbiji zakup takve konekcije koju ima seedbox u inostranstvu je ne isplativa.

OK, ali ova ideja je jos uvek u razmatranju...
Nego, zanima me ako napravim neki svoj seedbox i napunim ga stvarima sa nekog trackera jel treba taj seedbox da prijavim adminima sa tog trackera? Kako ce ljudi da vuku te stvari sa ovog seedboxa?

Ne znam da li ti moras i da pravis 'pravi' seedbox. U sustini ces imati neki kao dedicated komp koji ce ti samo sluziti za torrente ako sam dobro skapirao. Drugi korisnici ce odatle normalno vuci to sto seedujes.

Pa tako nekako. Cilj mi je da malo nagruvam ratio na nekim trackerima. Imam jedan racunar koji bi mogao da posluzi u te svrhe i zasto bih placao seedbox!?

Zato sto to nije kod nas isplativo, osim ako nemas optiku do kuce.

Pa tako nekako. Cilj mi je da malo nagruvam ratio na nekim trackerima. Imam jedan racunar koji bi mogao da posluzi u te svrhe i zasto bih placao seedbox!?

Koju ti konekciju kuci imas druze? Odma cu ti reci dali ti je to isplativo. Komp ti je tu najmanje bitan.

Ja koliko sam shvatio, a dobro sam shvatio on tu konekciju već plaća i nije nigde striktno rekao da je uzeo baš zbog seedbox-a tu brzinu, tako da ne vidim ovde napadanje odmah, da je to njemu nije isplativo, nemaš optiku do kuće i slično... Ako plaća i ima u oba pravca 50-60mbps neka iskoristi to što ima, može i iz utorrenta da kreira i radi seed najmanji problem...

Kako da ubaciš torrent na seed imaš na svakom trakeru objašnjeno, a pre svega administraciju kontaktiras radi dodatnih detalja i uslova koje moraš da ispuniš.

Inače pitaš zašto bih plaćao seedbox, prvenstveno zbog ekonomičnosti i brzine, za 10 i 15e, imaš svoj server na 150mbps konekciji kod Francuza.

Poslednja izmena:
Upravo tako. To mi je stalna kucna konekcija koja mi sluzi za generalno koriscenje internta (surfovanje, skidanje...itd). U pitanju je wireless.
Smatram da je i ova brzina sasvim OK pa zato nisam razmisljao da placam neki drugi seedbox jer meni download ide i do 6.5 MB/s, i upload moze toliko. To je sasvim pristojno za seedovanje.
Znaci, ipak moram da kontaktiram administraciju trackera... Verovatno da im prijavim taj seedbox ili sta vec...
Odvojicu malo vise vremena da procitam neke stvari ovde na forumu vezano za seedbox pa cu di vidim kako i sta dalje.

Upravo tako. To mi je stalna kucna konekcija koja mi sluzi za generalno koriscenje internta (surfovanje, skidanje...itd). U pitanju je wireless.
Smatram da je i ova brzina sasvim OK pa zato nisam razmisljao da placam neki drugi seedbox jer meni download ide i do 6.5 MB/s, i upload moze toliko. To je sasvim pristojno za seedovanje.
Znaci, ipak moram da kontaktiram administraciju trackera... Verovatno da im prijavim taj seedbox ili sta vec...
Odvojicu malo vise vremena da procitam neke stvari ovde na forumu vezano za seedbox pa cu di vidim kako i sta dalje.

Ova konekcija ti može izgurati solidno 1-3 torrenta (zavisno od veličine fajla koju deliš), ali opet razmisli o seedbox varijanti za ozbiljnije stvari, a takođe ako ti neko povuče svih 65mbps za upload postaće ti ne upotrebljiv internet za bilo šta jer imaćeš veliko zauzeće tvoje konekcije tako da opet kažem uzmi u razmatranje i seedbox varijantu...

Prosečno sa tom konekcijom možeš imati oko 28gb upload po satu ili na mesečnom nivou 21,06 TB

Poslednja izmena:
@donrile86 Ako je to i inače tvoja kućna konekcija, dakle ista je IP adresa kao i ona sa koje se loguješ na trakere onda nema nikakve potrebe da administracijama prijavljuješ "seedbox"
...eventualno ta tvoja zamisao nije idelana zato što ne možeš da forward-uješ port obzirom da si kod Wi-Fi provajdera ali u svakom drugom smislu mislim da nema potrebe da zakupljuješ još i seedbox.
Moja konekcija je 24/24Mbps i u pravilu oko 70% torenata vratim i pre nego što ih skinem ...zato što sam ja dostupan a ti nisi možda smo u sličnoj poziciji ili si ti u boljoj.

A zbog ferpleja prema ostalim korisnicima (onima koji nemaju seedboxove) sasvim je u redu da skineš torente sa seeda ubrzo pošto vratiš skinuto :)

Ne, bila bi druga IP adresa jer bih za seedbox stavio drugi racunar na drugoj adresi, ali taj bi racunar svakako bio kod mene u stanu, naravno. Ne mogu vise da drzim ovaj moj racunar upaljen non-stop i da seedujem. Stavio bih jedan racunar u spajz koji bi radio 24/7 i to je to - neka konstantno seeduje. E, sad...ne znam koliko brzo bih vracao skinuto (upload), ali bar ce oni poeni da kaplju (gde ih ima). I kada naletim na neki svez torrent, download ide 6-7 MB/s, a upload 100 KB/s. Smesno.

Sad se vec postavlja pitanje, na koje trakere ciljas? Za vecinu trakera ti sedbox netreba, jer ti imas odlicnu brzinu uploada. I po meni netreba ti box. Za one najteze za opstajanje, i sa box-om imaces problema. Svuda gde je lecera malo, a uglavnom korisnici sa velikim brzinama se utrkujiu na novim torentima da otmu i od tebe malo uploada, ni sedbox ti nije garancija. Zato vise trakera koristi i kombinuj, sto nema na laksim za odrzavanje, nadji na tezim trakerima. Na teskim trakerima- malo skidaj, mnogo seedaj.

U sustini mi ne treba seedbox jer ako naletim na nov i svez torrent i budem medju prvim seederima onda cu za neko kratko vreme malo nagruvati upload. Ali, ja nemam toliko vremena da pratim te nove i sveze torrente i dok ga ja stavim u torrent klijent taj torrent je vec preplavljen seederima i kraj price.
Ja sam samo cuo da seddbox moze dosta da poboljsa ratio pa sam zato poceo malo da istrazujem ovu temu...

Prednost seedboxa je sto je tu 24/7 i ako dugo drzis torente na seedu, neces imati problema ni sa torentima koje si skidao dok su imali puno seedera a malo leechera jer nece doveka biti krcati tim seederima.

Nazad
Vrh Dno