Šta je novo?

Secondary IDE Channel Pomoc!!!

kovca

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2005
Poena
304
Evo o chemu se radi....svaki put kada udjem u Windows izbaci mi ovu poruku.....
SIC.gif

Zbog jako sporog prebacivanja podataka sa 1 harda na 2 otisao sam u Devices Manager i prebacio na Secondary IDE Chanelu Transfer Mode sa PIO na DMA! Posto se situacije nije popravila ni posle resetovanja racunara, ja sam Secondary IDE Chanel obrisao u nadi da ce ga sa sledecim resetovanjem Windows pronaci i staviti u normalan DMA mode ali ne...Sada svaki put kada upalim komp Windows mi izbacuje sledacu poruku....(pored gore navedene)....
SIC2.gif

i u Device Manager-u pod stavkom IDE ATA/ATAPi controllers na mestu gde bi trebalo da stoji Secondary IDE Channel mi stoji Unknown devices!
SIC3.gif

Koji je savet da se resim ovog problema???

Reinstaliraj controllere na maticnoj ploci!
Disk koji si dobio uz plocu!

Evo ti 100% resenja, to se desava dosta cesto...
Deinstaliraj opet taj Secondary IDE Chanel(il vec ti pise Unknown device), ugasi masinu, naravno... otkaci sve uredjaje sa tog sec IDE kabla, ukljuci masinu bez njih. Ponovo ugasi masinu i prikljuci uredjaje...

Evo ti 100% resenja, to se desava dosta cesto...
Deinstaliraj opet taj Secondary IDE Chanel(il vec ti pise Unknown device), ugasi masinu, naravno... otkaci sve uredjaje sa tog sec IDE kabla, ukljuci masinu bez njih. Ponovo ugasi masinu i prikljuci uredjaje...
sad cu da proverim da li radi...

...fala USPELO!!! A i sada je uredjaj na tom portu u DMA modu sto mi je i bio cilj...HVALA!!!

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno