Šta je novo?

Secka mi Oblivion?

• Začetnik teme Začetnik teme Igvan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Igvan

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2002
Poena
620
Ne znam konfa je Ok:

MSI K9N Neo V3
Athlon 1600LE 2,2GHZ
1GB DDR2 667
Gigabyte 7600GT 256MB Silent

drajveri su Forceware 93.71

I kad smanjim texture size na low i rezoluciju na 800x600 seckanje je bukvalno isto. Kao da smanjivanje detalja uopste ne poboljsava stvar.

I sve to u zatvorenom prostoru (na pocetku igre) odmah kod onog prvog fajta kad car bezi sa par vojnika.

Uh, moze da bude svasta...Konfa ti je negde na granici, ali pretpostavljam da bi trebalo da tera fino makar na medium/low podesavanjima.
Proveri da nije ostao ukljucen vsync u podesavanjima (po defaultu je ukljucen koliko se secam), najvise performansi oduzimaju senke, btw.
Probaj i sa nekim novijim drajverima.

Poslednja izmena:
Nešto tu nije u redu.
Trebalo bi mnogo bolje da radi - naročito u zatvorenom.
Jedino što možeš da uradiš je da isprobavaš različite drajvere.
Pomenuo si samo teksture - a ostala podešavanja ?
Kreni od najbednijih mogućih setovanja - pa "pojačavaj" postepeno. Ostavi jednu fiksnu rezoluciju (1024X768 na pr.).

Sve na minimumu u 1024 i fraps pokazuje 24 fps u toku fajta. Ali bez obzira na FPS dosta secka.

Mozda mi treba neki Patch?

Ja sam sa istom grafičkom i slabijim procesorom (Sempron na 2.0) igrao sasvim lepo u 1024 high. Da nemaš nešto pozadi da guši mašinu?

A to se ne dešava u drugim zahtevnijim igrama?
Vidi procese koji su aktivni, pogasi AV isl. što si verovatno i uradio.

Pecevi postoje, ali slabo se doticu performansi u igri.
Ako te zanima da pokusas nesto sa tweakovanjem, idi ovde www.tweakguides.com

ma tebe gusi sistem, neki proces u pozadini, nesto sto ti jede ram i opterecuje hdd non stop, znaci neki defragmenter ili antivirus...
Edit : bas baci pogled dok djuskas igru dal ti drlja hdd non stop ili malo chesce.

Poslednja izmena:
A kako ce pa u oblivionu u 1024x768 sa athlonom xp (ako je ono athlon xp) i 7600gt da ima preko 25fps u fajtu?! Ja sa a64 + 7900gs sve oc imao ~30fps, doduse u 1280, ali isti djavo

Poslednja izmena:
Obavezno iskljuci sve pozadinske aplikacije koje ti jedu ram (antivirus, windows blinds i sl.) Oblivionu u sustini treba 2 giga rama da bi radio stabilno, ali sa smanjivanjem textura bi situacija trebalo da se poboljsa. Pogledaj da li ti je V-sync iskljucen.

Ne znam konfa je Ok:

MSI K9N Neo V3
Athlon 1600LE 2,2GHZ
1GB DDR2 667
Gigabyte 7600GT 256MB Silent

drajveri su Forceware 93.71

I kad smanjim texture size na low i rezoluciju na 800x600 seckanje je bukvalno isto. Kao da smanjivanje detalja uopste ne poboljsava stvar.

I sve to u zatvorenom prostoru (na pocetku igre) odmah kod onog prvog fajta kad car bezi sa par vojnika.

Druze, aj' da ti ne pametujem: prva stvar koju TREBA da uradis jeste da update-ujes dajvere!:trust: :wall: Ti 93.71 su ti iz ere GeForce 4MX, zato evo link:

http://www.nvidia.com/object/winxp_169.21_whql.html

Skini drajvere, i ja mislim da ces i svoj problem rijesiti, a ako ne, instaliranje svijezeg Windowsa ti ne gine! Pozz

Nazad
Vrh Dno