Šta je novo?

Secenje bocne stranice

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Da li neko zna (ili je sam uradio) da li je moguce nekim alatom iseci bocenu stranicu kucista pa onda nekako zalepiti/zasrafiti plekiglas?
Tacnije na stranici iseci rupu zeljenog oblika pa na to mesto nekako umetnuti/zasrafiti/zalepiti pleksiglas ili nesto sl.

A zar nije prosto lakshe da lepo kupish providnu bochnu stranu?

Btw, zavisi od kog je materijala kucishte, tj. da li se lako seche, chime moze da se seche i sl...

Zanam da je lakse ali ja hhocu svoj master piece. Na primer da isecem bok u obliku slova X pa da zasrafim plavi pleksiglas srafovima zlatne boje... Mmmmm

P.S Imam Chieftec kuciste lim debeo 1mm, a gde ima da se kupi providna bocna za njega cisto da znam?

ja sam moje kuciste bio seko i sjebo...imam jedno od retkih asusovih kucista...ali sam nasao zamenu leve strane zato sto gotovo istu kopiju radi i neka shk firma samo pod nekim drugim imenom 🙂 stranica je gotovo ista 🙂 uzmes ubodnu testeru i seces kad zavrshis kupis sve ostalo na buvljaku plexy i silikon i zavrshish...meni je bio taj problem da sam nepaznjom (nakon secenja) iskrivio onaj sloj metala koji je ostao sa zadnje stranice a bio je shirok 3-4 cm dok sam shmirglao... tako da je najiskusnije da se kod nekog metalostrugara ili metaloglodara...kako se vec zovu to odradi a lepljenje sam kuci odradis.

uostalom kad sve ja "opet" zavrshim slikacu svaki korak cak snimiti i kratak video klip pa cemo sve vocko i ja postaviti na njegovom sajtu www.compkill.com bice to saj i za HC modere...samo da se zahuhta 🙂

Kako ubodnom testerom seces majke ti, mogu da zamislim na sta je to licilo...

Search je jedna veoma korisna stvar.Imate bre desetine postova o tome citajte malo,nemojte sada da otvarate tri thread-a na istu temu.

Zlatne ruke para vrede!!! Onaj ko ne ume to da uradi je zena i neka ne hvata alat u ruke. Alat je Bogom dan a ko ne ume da ga koristi...
Slusaj iskusnog! Napravio sam od DTK stranicu Thermaltake-a!
Nacrtaj pozadi kako ce da izgleda, izbusi par rupa na coskovima... Moras negde pa pocnes i to neka ti budu chekpointi. Ubodnu nalegni na dole i neces imati frke. Sece ko blesava! Drzi se od linije 2-3mm u slucaju da zakrivudas i da bi mogao da isturpijas kasnije. Nemoj da te je zent, samo je drzi ravno. Plexi mozes i da zalepis s pola tube super lepka i da se ne vide nikakvi srafovi. Kupi plexi sa zastitnim najlonom preko jer je mnogo osetljiv i nemoj ga skidati dok sve ne zavrsis. Plexi te kosta 100x50cm 499din + super lepak 15-20din (obavezno kupi onaj u plasticnoj tubi i proveri da ti ne nagriza plexi)
Moj ortak sve sjebao dok je radio. Ako si operisan od takvoh radnji bolje ne diraj mada ovo moze svako da uradi. Majke mi nije tesko a bice tvojih ruku delo. Evo slike kako moja izgleda pa vidi. U najgorem slucaju sve sto te zanima pitaj me slobodno, pomoci cu rado 😀

Sorry evo slike ,)
Ako je nekoga pogodilo to sto sam gore rekao moze samo da me mrzi. 😛
To su sve :crash:
Stvarno nije tesko da se odradi.
POZ

P.S. Salio sam se ovo za prozivku ali stvarno je lako

Prilozi

• Picture jelena 006.webp
    Picture jelena 006.webp
    10.4 KB · Pregleda: 202
dobro odradjeno, nema sta.

Interesuje me cime da brisem bocnu stranu, a da je nenaelektrisem. Da probam sa mokrom krpom. U pitanju je bocna strana od kucista ThermalTake. Poslednji i jedini put kada sam brisao sve je pucketalo od naelektrisanja, a ubrzo kasnije providan deo je privukao finu prasinu. :wall:
Cak mi se cini da kada predjem prstom preko pleksija da ga ogrebem. :wall: Da li je to moguce?

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Kul izgleda, verovatno cu probati i ja za par dana kad nabavim sve sto mi treba. Bicete blagovremeno obavestavani.

Pa ako plexi dzaras noktom onda mozes da ga ogrebes. I to je deo prsta! :d
Stvarno je mnogo bre osetljiv. Ja moj vec izgrebao na par mesta. :trust:

Inace stranicu brisi pamucnom krpom ili magicnom jos bolje, sinteticki materijali ili svila + plastika izazivaju staticki elektricitet koji moze ubiti hardware na mrtvo. :type:
Videli ste kako je ispala moja stranica pa probajte. I nemojte da ste plagijatori plz 😛
Za savet ili pomoc pitajte slobodno. Bolje da pitate nego da se mucite
POZ

Nazad
Vrh Dno