Šta je novo?

Seca pri kopiranju-POMOC!

trikosm

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2006
Poena
319
Imam sledeci problem kada slusam muziku i kopiram nesto sa CD-a, muzika pocinje da mi seca.
Da li neko zna u cemu je problem?

Konfiguracija je sledeca:
Celeron na 1.7GHz
2x256 DDR400
HD Maxtor 40GB
DVD Pioneer 112D
CD/RW Asus
GF4 32MB

HDD ide na jedan ide kabl, a CD(slave) i DVD(master) na drugi.:wall:

Poslednja izmena:
Reinstaliraj ide drajvere. Prvo pogledaj jel ti hdd otisao u pio, cisto da znas.

Instaliraj drugu verziju playera, Winampa ili preko cega vec slusas!!!

Poslednja izmena:
Idi u tom winampu u Preferences / Plugins / Output, izaberi koji device već koristiš (npr. directsoundoutput) i dole na "configure". Nađi i poigraj se sa opcijama za buffering (tj. povećaj).

Na Secondary Channel gde su mi oba citaca pise da rade u PIO modu, verovatno je zbog toga. Kako da mu promenim mod da bude DMA?

I da su u PIO modu, to su optike i za njih ne bi trebalo da je strašno što su u PIO modu, jer je danas gomila optičkih uređaja u upotrebi i pravljena da radi u PIO modu. Problem bi bio da ti je spustio hdd na PIO mod zajedno sa njima (jer ti tu muziku puštaš sa harda, a ne sa CD-a).

Poslednja izmena:
HDD mi je na posebnoj grani tj. Primary Channel na DMA modu,ali ovo mi nije jasno.
Reinstalirao sam drivere za IDE kontroler i opet ih baca na PIO mod,cak sam se zezao i sa Winamp-om i tu bovecao buffering ali ne vredi-seca te seca!

Dajte jos neki predlog pa da ga isprobam jer meni stvarno ne pada nista na pamet i dalje mi nije jasno.:wall:

A da probas druge drajvere za zvucnu karticu? Moguce je da je problem i do njih, nailazio sam na takav slucaj.

I da su u PIO modu, to su optike i za njih ne bi trebalo da je strašno što su u PIO modu, jer je danas gomila optičkih uređaja u upotrebi i pravljena da radi u PIO modu. Problem bi bio da ti je spustio hdd na PIO mod zajedno sa njima (jer ti tu muziku puštaš sa harda, a ne sa CD-a).

Ja sam isto tako mislio dok nisam imao identican problem. Kada neki uredjaj radi u PIO modu primetno je osetno povecanje zauzeca procesora (citaj zakuca na 100%). Kada se uredjaj nalazi u ULTRA DMA rezimu ovo se ne desava. Znaci nije bitno to da li muziku pusta sa harda ili sa cd-a, dovoljno da jedan uredjaj ne radi u pravom rezimu, zazuece ce biti 100% i imaces seckanje.Posto i posle reinstalacije drajvera nisi imao srece, probaj da jednostavno obrises obe grane u device manageru, nakon komande za brisanje primarne ce traziti restart, restartuj, i nakon welcome screen-a bi trebao u systray-u da ti prijavi new hardware i onda ces mozda moc i da promenis

Ja sam isto tako mislio dok nisam imao identican problem. Kada neki uredjaj radi u PIO modu primetno je osetno povecanje zauzeca procesora (citaj zakuca na 100%). Kada se uredjaj nalazi u ULTRA DMA rezimu ovo se ne desava. Znaci nije bitno to da li muziku pusta sa harda ili sa cd-a, dovoljno da jedan uredjaj ne radi u pravom rezimu, zazuece ce biti 100% i imaces seckanje.Posto i posle reinstalacije drajvera nisi imao srece, probaj da jednostavno obrises obe grane u device manageru, nakon komande za brisanje primarne ce traziti restart, restartuj, i nakon welcome screen-a bi trebao u systray-u da ti prijavi new hardware i onda ces mozda moc i da promenis

Probao sam i to ali ne vredi! :wall:
Stvarno ne znam sta mu je, pokusacu da kombinujem DVD ili CD sa HDD pa cemo da vidimo da li radi inace :crash:.

Ja sam isto tako mislio dok nisam imao identican problem. Kada neki uredjaj radi u PIO modu primetno je osetno povecanje zauzeca procesora (citaj zakuca na 100%). Kada se uredjaj nalazi u ULTRA DMA rezimu ovo se ne desava. Znaci nije bitno to da li muziku pusta sa harda ili sa cd-a, dovoljno da jedan uredjaj ne radi u pravom rezimu, zazuece ce biti 100% i imaces seckanje.

Da, ali kako onda rade stotine hiljada primeraka optike koja je pravljena da radi u PIO modu, jer mu više od toga (glede standarda) ne treba?
Do seckanja ne dolazi zato što je CPU pod opterećenjem, nego zato što dolazi do buffer underruna kod playera.

Da, ali kako onda rade stotine hiljada primeraka optike koja je pravljena da radi u PIO modu, jer mu više od toga (glede standarda) ne treba?
Do seckanja ne dolazi zato što je CPU pod opterećenjem, nego zato što dolazi do buffer underruna kod playera.

Pa movecao sam u buffer kod plejera i nista ne vredi.:wall:
Ako ne uspem da ga sredim, zna se sta ga ceka.:crash:

Nazad
Vrh Dno