Šta je novo?

Seasonic 1000w 4k system ?

Frubi

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
320
Pozdrav,
danas mi je stigla :
Devil 13 7990 i cekam isporuku 4k monitora(u pon.stize, dell up3214q)
tek sam malopre video da je specifikacija na sajtu za graficku 850w , interesuje me da li moje seasonic 1000w plat , moze da gura ovaj sistem stabilno ili mi treba jace napajanje? Koristicu komp za rad, manje vise za igrice.

Procesor je klokovan na 4ghz , memorija isto na 2.4ghz, treba mi da bude stabilno da se ne restartuje komp/bsod usled loseg napajanje.

Hvala unapred

Vidi moju konfiguraciju koju "tera" to napajanje tako da nemas problema :)

oki hvala svima , da ne moram da brinem:)! moze lock :)

hmmm ipak nemojte jos lock :), gledajte sta sve nadjoh :

graf.jpg

ghraf-2.png

ovaj je klokovan 4.6, moj je na 4 pa bi trebalo manje da trosi
procesor.png

Prilozi

• SL84yEw.jpg
    SL84yEw.jpg
    86.7 KB · Pregleda: 112
Poslednja izmena:
Stigla "zverka", kada stigne monitor odradi neki test da vidimo
kako to zajedno radi.

Frubi opusti se i uzivaj,evo i ja ti tvrdim da problema neces imati sve i da oc proc na 6ghz!!

dogovoreno ! gasite temu. kacim u pon . testove neke kad stigne monitor

Nema potrebe da se gasi tema,mozda jos neko bude imao slicno pitanje...ili ti odlucis da dodas jos nesto tipa 36 hard diskova pa opet da dopunis ;) :)

Ili jos jednu 7990 :D

@Frubi

grafikoni koje si postavio vezani za grafike se odnose na potrosnju celog sistema, a ne samo grafike.

stiglo prikopcano, radi sve :) (samo me **** ups cim pokrenem graf. crpi bateriju , pa moram stavim jace baterije), uradio neki test vi mi kazite dal valja :)
Pogledajte prilog 149680

uvek moze bolje ;)

Odlicne su to cifre!! Jos samo monitor da se odbaguje :D

PLacem kad vidim ovakvu konfu :(

Pa placem zbog njegove srece :D :D

verujte mi da sam bio srecniji kad sam imao celerona na 366mhz (tad u to vreme upgrejd sa pentium 166mhz u ovu azdaju:)), pa ga kloknes na 400mhz, a ono igrice lete :) (a on pri tom nema ni stock culer na sebi :) )... nit si imao vodena hladjenja, nit si imao 4k monitore , nit si imao duple graficke(ocemo li voodoo ili rivu tnt 2 ili ati rage :)) ) , sve je bilo uprosceno i sve je radilo bez greske/stabilno ... :)
al dobro neka nova vremena dosla , nove tehnologije jelte( sam nam zakomplikovase zivot :) )...

Zar taj 4960X ne može još malo da se digne?

I javi kakvi su ti utisci o 4K na 32" - ja i dalje mislim da je tu suviše mala tačka.

klokovan radio na 4.4ghz sa 1.2 v stabilno(nije prelazio 70c na full load.40c na idle I u toku rada oko 50-55c), ali nesto se hladjenje "buni" pa sam vratio sve na default . Sto se monitora tice, ima bugove kada se ukljuci na 60hz ( pisao sam u temi o ovim monitorima ) , pixeli jesu sitniji neki mac sa retinom bi odradio bas dobar posao, ovako za ono za sta meni treba radi posao I vise nego dobro . Za surf najbolje se pokazao internet explorer jer sa zoomom obicnim sve stranice skalira lepo I bez problema. Sad sam ukljucio photoshop I ovo je stvarno meka za dizajnere sve se vidi prelepo I ima mesta koliko hocete :) , tako da sve u svemu da monitor nema bugove bio bi stvarno best buy za te novce. Igrice takodje prelepo izgledaju u 4k na full kada se provuku , filmovi takodje izgledaju super, 4k klipovi sa youtuba su bas brutalni :).

Poz. ekipo. Mene je interesovalo da li ja mogu da ubacim u komp 2x r9 280x, imam isto napajanje kao kolega koji je otvorio temu, samo sto je 860 platinum?
Cfg. nije nista posebno:
Z97 msi mpower
I5 4690k
12gb g.skill ripjaws 2133
2 ssd
2 hdd
Optika
6 usb-a
Neki tamo cooler, nije voda, nije neki v10, ali posto je voda u planu H110i gt, moze i to da se uzme u obzir
Hvala :)

Inace, upravo sam se registrovao pa bih samo da poz. sve forumase :)

Mozes bez problema da ubacis jos jednu R9 280x grafiku na to napajanje. Pri max opterecenju, ne mozes ga opteretiti vise od 70-80%. A taj Seasonic Platinum moze da isporucuje 15% vise nego sto je deklarisano, tako da bez brige...

Mozes bez problema da ubacis jos jednu R9 280x grafiku na to napajanje. Pri max opterecenju, ne mozes ga opteretiti vise od 70-80%. A taj Seasonic Platinum moze da isporucuje 15% vise nego sto je deklarisano, tako da bez brige...

Fenomenalno!!! :) Hvala na brzom odgovoru, vec mi se svidja ovdje kod vas :)

Kakve bagove ima monitor ? Jel mozemo dobijemo neke opsirnije utiske ? :)

Nazad
Vrh Dno