Šta je novo?

Search u XP-u Search Companion

• Začetnik teme Začetnik teme oggich
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Kada kliknem u start meniju na Search For Files and Folders,pojavi mi se Windows Search,a pre mi se odmah pojavljivao Search Companion,to je ona mala kuca za trazenje po Windows-u.Kako da vratim da kakd kliknem na Search for Files And Folders odmah ucita Search Companion,umesto onog drugog Windows Search-a?

Izvinjavam se ako davim sa ovakvim pitanjima,ali stvarno ne znam takve stvari

Hvala na pomoci

Trebaš da prebaciš na Classic Search, možeš u TuneUp Utilities ako ga imaš instaliranog, u njemu baš ima opcija u SystemControl alatci.
A možeš i ručno da izmeniš u Registry Editoru. Nađeš ovo:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
CabinetState
i u stavku "Use Search Asst" upišeš "no" umesto yes.

Gadjan,hvala na pomoci,ali ja hocu da mi se samo pojavljuje Search Companion prozor,a ne onaj Windows Search.Da li je takvo nesto izvodljivo?

Ja sam se zeznuo, obrnuto je, ali to je to... ako sam te dobro razumeo. Kada je na "no", onda iskače odmah search polje, a kada je na "yes" onda dobijaš taj search companion gde biraš tražiš li slike, muziku, video, dokumente, computers and people itd.

Hvala na pomoci,Gadjan,ali ne znam da li me shvatas,ja hocu da mi se samo otvara search companion.A probao sam da stavim na no,ali onda se vraca u mod bez one kuce,samo je kao u windows-u 98 meni,nista se bitno ne menja.Ali ja bih hteo da imam samo da mi se pojavljuje search companion.
Da probam da ti pojasnim;imas u nekom prozoru file,edit,itd. traku,pa ispod toga imas traku sa opcijama back,forward,e,na toj traci imas Search dugme,kada ja to stisnem,pojavi se neki prozor koji mi daje nekakve,po meni,nebulozne opcije, search online or desktop,ali meni to Search online ne treba nikako,
e,da,i ima kada u tom prozoru kliknem search on desktop,on krece da trazi preko interneta slike koje su na mom hard disku!,ejj,apsurd;i dole u cosku tog cuda imas da pise,Clck here to use Search Companion i pored je kuca nacrtana.I sada da ne bih morao svaki put kada hocu da na djem nesto na kompu,da ne bih morao da klikcem na taj Click here to use Search Companion,ja zelim da mi kazes,kako da dobijem odmah taj Search Companion,bez da klikcem 100 puta okolo naokolo

Hvala na pomoci,Gadjan,ali ne znam da li me shvatas,ja hocu da mi se samo otvara search companion.A probao sam da stavim na no,ali onda se vraca u mod bez one kuce,samo je kao u windows-u 98 meni,nista se bitno ne menja.Ali ja bih hteo da imam samo da mi se pojavljuje search companion.
Da probam da ti pojasnim;imas u nekom prozoru file,edit,itd. traku,pa ispod toga imas traku sa opcijama back,forward,e,na toj traci imas Search dugme,kada ja to stisnem,pojavi se neki prozor koji mi daje nekakve,po meni,nebulozne opcije, search online or desktop,ali meni to Search online ne treba nikako,
e,da,i ima kada u tom prozoru kliknem search on desktop,on krece da trazi preko interneta slike koje su na mom hard disku!,ejj,apsurd;i dole u cosku tog cuda imas da pise,Clck here to use Search Companion i pored je kuca nacrtana.I sada da ne bih morao svaki put kada hocu da na djem nesto na kompu,da ne bih morao da klikcem na taj Click here to use Search Companion,ja zelim da mi kazes,kako da dobijem odmah taj Search Companion,bez da klikcem 100 puta okolo naokolo

i jos da dodam,mozda ti pomogne,pise u address bar-u toga sto ja hocu Search Results

Poslednja izmena:
Nemam pojma, ne znam kakva kuća pošto nisam to nikad video. Nešto ti se poremetilo, verovatno se lako namešta samo treba tačno da znaš gde, šta... valjda će se još neko javiti. Ja koristim classic search, a po defaultu je onaj drugi.
2jg16ae.png

vobfkl.png

Ahaa:lupko:😀. Video sam to davno, ali ne kod mene...

Gadjan,svaka cast za slike,ja ne mogu da slikam sa print screen-om,nazalost,ja hocu da dobijem isti meni kao na tvojoj donjoj slici.Kako to da postignem?

Pa rekoh, ne znam 🙁. A iskreno nisam ni shvatio šta ti dobijaš, najbolje da okačiš screenshot pa se možda i izgugla nešto, slika govori više od 1000 reči... Kako sad ne možeš print screen?!
Animacija (kuče) može da se isključuje ili uključuje, ali search meni mi je uvek takav kada je u registry na "yes". Ima dole ono "change preferences" gde mogu da se menjaju neke stvari ali nikako nisam dobio ono o čemu ti pišeš.

Resio sam problem,stvarno,Google je moj prijatelj

Method 1

Download the file restore_xp_srch.reg, and save it to the Desktop. Right-click on the restore_xp_srch.reg and choose Merge. Click Yes when asked for confirmation.

Method 2

* Click Start, Run and type:

regsvr32 /u "%programfiles%\Windows Desktop Search\wdsShell.dll"

* Press ENTER.

trazite na Google-u restore_xp_srch.reg

Bio sam ranije upravo na tom linku, koji je prvi hit na googlu 🙂, samo nisam mogao da znam da si instalirao taj neki windows desktop search, ne znam ni šta je to...
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno