Šta je novo?

Seagate vs. WD

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Sta kupiti SEAGATE serial ATA II 7200.9 Plus 160 GB NCQ ili WD Caviar 200 GB, serial ATA II-300...
Interesuje me da li se isplati ovaj Seagate, tj. da li NCQ toliko poboljsava preformanse ili je vise "tresla se gora - rodio se mis".
Ploca ce biti DFI Lanparty UT NF4-ultra....

SEAGATE ti je daleko kvalitetniji od WD-a. Velike firme poput Alienware-a, Falcon Northwest-a ... ugrađuju Seagate u svoje mašine pa ti sad gledaj. I ja pričam iz iskustva imao sam i WD-a, i Quantum-a, i Maxtora, ali ništa nije kao Seagate.

ok, seagate daje 5 godina garancije, ali interesuje me da li se isplati odreci 40 GB
tj. da li je seagate brzi od WD-a? hdd-a ce prvenstveno "muciti" igrice....

Masterchief je napisao(la):
SEAGATE ti je daleko kvalitetniji od WD-a. Velike firme poput Alienware-a, Falcon Northwest-a ... ugrađuju Seagate u svoje mašine pa ti sad gledaj. I ja pričam iz iskustva imao sam i WD-a, i Quantum-a, i Maxtora, ali ništa nije kao Seagate.
:d :d :d
Ovo apsolutno nema veze sa zivotom!

Poslednja izmena:
diab10 je napisao(la):
Sta kupiti SEAGATE serial ATA II 7200.9 Plus 160 GB NCQ ili WD Caviar 200 GB, serial ATA II-300...
Interesuje me da li se isplati ovaj Seagate, tj. da li NCQ toliko poboljsava preformanse ili je vise "tresla se gora - rodio se mis".
Ploca ce biti DFI Lanparty UT NF4-ultra....

NCQ je stara tehnologija koja je prvi put primenjena kod SCSI diskova.Pre jedno godinu i po su se setili da je primene i kod SATA diskova kako bi teorijski poboljsali njihove performanse.Medjutim praksa je pokazala da NCQ
ne ubrzava rad SATA diskova vec je za nijansu usporava.Jedini proizvodjac koji je odustao od primenjivanja ove tehnologije na svoje diskove je WD.Sad
kod diskova ne mozes da dobijes sve u jednom pakovanju.Treba da se odlucis
koje su ti stavke najbitnije.Brzina,Pouzdanost,Tisina,SeekTime,Transfer rate.
Po meni najkvalitetniji i najuravnotezeniji proizvod cine Samsung hdd-ovi,kojih nazalost nema kod nas na prodaju.Na drugom mestu bi trebalo da se nadje
novonajavljivana Seagate 9-ta generacija.WD,Hitachi i Maxtor se po meni malo razlikuju.Konkretno odgovor na tvoje pitanje ne znam ali znam recimo da Seagate 7200.9 160 GB koristi 160GB-tni platter (samo jedna ploca)tako da sto se gustine barem tice ispred je konkurencije.Ovaj WD Caviar 200GB SATAII mora imati dve ploce.Pravilo glasi sto manje ploca to tisi i hladniji rad,te zakljucak, duzi zivotni vek.

@ Marti Misterija
Ja pričam iz svog iskustva i iskustva mnogih drugih, kod nas na tržištu ima dosta WD-ova sa falinkama, fabričkim greškama, drugim rečima ima dosta krša. A za Seagate pravo da ti kažem nisam još čuo da je crkao 3 meseca posle kupovine (kao WD). Ne znam kako je na zapadu, ali kod nas je tako. Ma bre drugar ima P1 bre sa Seagate HDD-om od 1 GB i j..e kevu još uvek radi bez problema i možda je čak tiši u radu od nekih novijih Maxtor-a. Mislim dobar je WD, ali samo ako naletiš na dobru seriju. Ma ovi WD-ovi i Maxtori što se uvoze kod nas su bre spore, bučne vurune bre. Jedini WD za koji još uvek nisam čuo da je crkao tek tako je Raptor.

Poslednja izmena:
heh kad sam za sebe uzimao hdd, uzeo sam Seagate 120 sata ncq, i pravio mi je dosta problema da bi skontao nakon temeljnog skendiska ima nekih 60-tak megabajta bed sektora...i to nakon nepunu sedmice-dvije - zamijenio ga za wd 160gb i cini mi se da je brzi, a siguran sam da je tishi dok su temperature bile iste...dakle sve je to subjektivno, kakav model koga zapadne...ovo pitam za kolegu koji pravi zwjer samo za igrice, a ne znam kakvo je sad stanje sa ovim sata-2 diskovima, a na jos nekom forumu sam vidio da ncq (zacudjujuce) cesto zna da uspori stvari....bleuh :crash:

Ma ovi WD-ovi i Maxtori što se uvoze kod nas su bre spore, bučne vurune bre. Jedini WD za koji još uvek nisam čuo da je crkao tek tako je Raptor.

:D :D :D , koji si ti kralj. Cekaj ajde samo jos jedno pitanje diskovi koji se kod nas uvoze, da li mozes pomoci i reci koji su to drugi WD i Maxtor diskovi koji su brzi i koji se ne greju, naravno njih ne uvoze kod nas al barem hint gde da ih porucim cena nije problem. Sve za brzinu i tisinu.

@ Marti Misterija
Ja pričam iz svog iskustva i iskustva mnogih drugih, kod nas na tržištu ima dosta WD-ova sa falinkama, fabričkim greškama, drugim rečima ima dosta krša. A za Seagate pravo da ti kažem nisam još čuo da je crkao 3 meseca posle kupovine (kao WD). Ne znam kako je na zapadu, ali kod nas je tako. Ma bre drugar ima P1 bre sa Seagate HDD-om od 1 GB i j..e kevu još uvek radi bez problema i možda je čak tiši u radu od nekih novijih Maxtor-a. Mislim dobar je WD, ali samo ako naletiš na dobru seriju. Ma ovi WD-ovi i Maxtori što se uvoze kod nas su bre spore, bučne vurune bre. Jedini WD za koji još uvek nisam čuo da je crkao tek tako je Raptor.
1. Licno iskustvo (limitirano ocigledno) + rekla-kazala na netu nisu merodavni argumenti na osnovu kojih si diskvalifikovao ogromnu vecinu svetskih HD-ova.
2. NEKE serije Seagate diskova su tise od NEKIH serija WD i Maxtor, ali ne i od svih.
3. SVAKI hd moze da crkne posle 2 dana koriscenja, nema to veze sa brendom vec samo sa losim/dobrim primerkom,
4. Sta se uvozi u Srbiju to nek' ti kazu oni koji se time bave, ja ti mogu samo mogu reci da se na prste (ruku i nogu) mogu nabrojati komponente A klase koje se uvoze. Ostalo je sve B i vecinom C klasa. Zato nam je HW medju najeftinijim/nekvalitetnijim u Evropi.

Marti Misterija je napisao(la):
4. Sta se uvozi u Srbiju to nek' ti kazu oni koji se time bave, ja ti mogu samo mogu reci da se na prste (ruku i nogu) mogu nabrojati komponente A klase koje se uvoze. Ostalo je sve B i vecinom C klasa. Zato nam je HW medju najeftinijim/nekvalitetnijim u Evropi.

Ovo vazi sa dosta komponenata, prvenstveno za memorije, kucista, modeme.... ali za diskove nema nikakve logike.

Marti Misterija je napisao(la):
Kakvu sam pricu pre skoro dve godine cuo od jednog uvoznika zgrozio sam se. Naravno ne kazem da su svi takvi ali logika nekog naseg uvoznika-trgovca-pilitjara-dilera cesto nema veze sa zdravim razumom ali to smo mi....

Dobro podeli onda sa nama ovde sto ne znamo, nego pitanje koja je razlika izmedju Maxtora DM9+ kupljenog ovde ili na Bevery hills-u? Ajd razmumem da dobijamo naj krs kucista, memorije, modeme, miseve..... al disk je disk il jos bolje procesor sta tu moze da bude razlika?

Nazad
Vrh Dno