Šta je novo?

Seagate Sata2 hdd problem?

Bobiko

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 2600X
Matična ploča
Asus TUF B550 Plus Gaming II
RAM
Kingston 3200MHz Fury RGB
GPU
Asus RX570 4GB
Storage
500GB Samsung 970 Evo Plus i 500GB Seagate Barracuda st500dm002
PSU
ThermalTake SmartSE 630W
Kućište
Sharkoon Rebel9 Aluminum
Monitor
Philips 276E
Mobilni telefon
Sony Xperia 5 II
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam Seagate 120gb sata2 i odskoro mi je komp poceo dosta sporije da radi, tj. kad kliknem na neki program treba mu vise vremena da se podigne ali sto je jos gore u igricama mi se koci racunar na svakih nekoliko minuta (u quake 4 i cesce) tj hard pocne da radi nesto bezveze i onda se smiri neko vreme. Prvih nekoliko meseci nisam imao tih problema. Inace preinstalirao sam windows jer sam misleo da je do njega ali nije.

Koji su ti drajveri za SATA ?
Nvidia ili windows-ovi ?

nvidia, uvek su i bili ali ranije nije bilo tih problema

Bobiko je napisao(la):
Imam Seagate 120gb sata2 i odskoro mi je komp poceo dosta sporije da radi, tj. kad kliknem na neki program treba mu vise vremena da se podigne ali sto je jos gore u igricama mi se koci racunar na svakih nekoliko minuta (u quake 4 i cesce) tj hard pocne da radi nesto bezveze i onda se smiri neko vreme. Prvih nekoliko meseci nisam imao tih problema. Inace preinstalirao sam windows jer sam misleo da je do njega ali nije.

Pa moze da bude iz vise razloga tipa: temperatura povecana, instalirani novi driveri, nedovoljno fragmentiran disk,disk na izdisaju...
Skini Hd tach tool pa istestiraj disk. http://www.softpedia.com/progDownload/HD-Tach-Download-7002.html

vanobitus je napisao(la):
Jesi li skidao hard?
nisam skidao hard

vlada_o je napisao(la):
Pa moze da bude iz vise razloga tipa: temperatura povecana, instalirani novi driveri, nedovoljno fragmentiran disk,disk na izdisaju...
Skini Hd tach tool pa istestiraj disk. http://www.softpedia.com/progDownload/HD-Tach-Download-7002.html
temperatura nije povecana, proverio sam, drajveri jesu najnoviji (instalirani su na sveze instaliran windows) ali nisu pravili problema do odprilike 2-3 nedelje

HD Tech daje normalne vrednosti za moj HDD kao i svaki drugi Benchmark program koji sam probao ali je u realnim radu sasvim drugacije. npr kad kopiram nesto sa jedne particije na drugu transfer je manji nego li kad kopiram nesto sa CD-a

Ako kopiras sa TC onda: Configuration> Options> Copy/Delete > The following drive address are on the same ... pa kucaj particije - videces primer

Eventualno opcija Also use big copy mode, pa isprobaj. ( i javi)

Panos je napisao(la):
Ako kopiras sa TC onda: Configuration> Options> Copy/Delete > The following drive address are on the same ... pa kucaj particije - videces primer

Eventualno opcija Also use big copy mode, pa isprobaj. ( i javi)

Hvala na savetu, brzina pri kopiranju se osetno povecala ali su ostali problemi ostali....npr. kad pokrenem neki program treba mu dosta vreme (cuje se hard kako radi ali se nista ne desava neko vreme, kao da radi bez kesha) ali ne svih programa, samo onih glomaznijih

Nazad
Vrh Dno