Šta je novo?

Seagate-maxtor 500gb, STM3500320AS

Splinter

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 10750H/16/512
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
u pitanju je HDD SEAGATE-MAXTOR Barracuda 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 32 MB cache (STM3500320AS) - trebao bi da ima 2 ploce...planiram da uzmem ovaj disk, pa me zanima ima li iko sa foruma iskustva sa njim...
malo sam sad na brzinu googlao, al' ne mogu nista konkretno naci za njega...
moze i preporuka za neki drugi model za oko 70e

edit: na jednom forumu sam nasao da su ova sva diska Seagate ST3500320AS & Maxtor STM3500320AS potpuno ista osim naljepnica :D i naravno garancije 3god vs 5god

Poslednja izmena:
I ja planiram da uzmem taj HDD pa i mene interesuje kakav je u praksi

Nije neki šampion brzine, sasvim prosečan, ali zato 8 stepeni hladniji od wd500aaks (kome to nešto znači) u istom kućištu. 33/41
Što se tiče buke, nisam primetio da je išta glasniji od wd (koji je, barem meni, prilično tih disk)
Cena mu je najniža od svih 500gb modela, uz tri god. garancije, sve u svemu zvuči sasvim ok.

Da nije ovaj ili mozda gresim u svakom slucaju perfektan je:)
Hard 500gb 32mb.JPG

ipak mi je slucajno izletio Seagate ST3500320AS za iste pare, tako da nisam uzeo Maxtor STM3500320AS...evo i reza istog...

Prilozi

• hd tach st3500320as.JPG
    hd tach st3500320as.JPG
    209.4 KB · Pregleda: 514
Nije neki šampion brzine, sasvim prosečan, ali zato 8 stepeni hladniji od wd500aaks (kome to nešto znači) u istom kućištu. 33/41
Što se tiče buke, nisam primetio da je išta glasniji od wd (koji je, barem meni, prilično tih disk)
Cena mu je najniža od svih 500gb modela, uz tri god. garancije, sve u svemu zvuči sasvim ok.

Mislim da je ipak dosta glasniji og wd5000aaks, pre svega mislim na pokretanje glava.
Sto se motora tiche, buka je gotovo ista.

odgovor

Ja imam da taj hdd a i 2 komada sa 16mb, kod njega se osecaju ti 32mb, stvarno je brz a i kvalitetno uradjen, skoro da je necujan!!! nema bolji za te pare

Poslednja izmena:
Ja imam da taj hdd a i 2 komada sa 16mb, kod njega se osecaju ti 32mb, stvarno je brz a i kvalitetno uradjen, skoro da je necujan!!! nema bolji za te pare

'ajd' odradi hd tach i hd tune testove, pa okaci da uporedimo!

Evo koga zanima kratko poredjenje izmedju Seagate-a ST3500320AS i njegovog brata blizanca Maxtor-a STM3500320AS...

Diskovi su isto bucni (bar ja ne primecujem razliku), Maxtor mi se cini cak i da je hladniji malo, a HD tach rezultati su skoro identicni kao shto se moze videti dole...

Prilozi

• seagate.jpg
    seagate.jpg
    146.9 KB · Pregleda: 267
  • maxtor.jpg
    maxtor.jpg
    145.1 KB · Pregleda: 361
potvrdjujem , isti disk. Seagate odlepio ali na nasu radost.

znaci bio sam u pravu :D! medjutim, kad bih sad ponovo uzimao hdd, cini mi se da bih uzeo seagate verziju, cisto zbog garancije 5god vs 3god, a i iako znam da je razlika samo u garanciji i naljepnici ipak me nekako maxtor odbija....,)

hmm...iako bi trebalo da je garanc 5god, mislim da je na grbu i za seagate 3 god. Do duse nisam siguran. Neka Typhoon.X potvrdi/opovrgne. Uostalom, kad hdd rikne najmanji problem je garancija, podaci ljudi, gigabajti svega i svacega marljivo navlacenog u taj prostor :)

hmm...iako bi trebalo da je garanc 5god, mislim da je na grbu i za seagate 3 god. Do duse nisam siguran. Neka Typhoon.X potvrdi/opovrgne. Uostalom, kad hdd rikne najmanji problem je garancija, podaci ljudi, gigabajti svega i svacega marljivo navlacenog u taj prostor :)

u pravu si!
sto se tice garancije, i ja sam dobio "samo" 3 god, medjutim ovo je bila kupovina ispod ruke i po vrlo dobroj cijeni, u to vrijeme nesto manje od 70e...inace, kad je sve regularno :D, garancija je 5 god

Koliko sam ja upoznat, vecina firmi daje 3god za Seagate, iako je fabricka garancija 5. Ali sve uzeto u obzir, po mom mishljenju, 3 godine je i vishe nego dovoljno garancije za jedan HDD...

u pitanju je HDD SEAGATE-MAXTOR Barracuda 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 32 MB cache (STM3500320AS) - trebao bi da ima 2 ploce...planiram da uzmem ovaj disk, pa me zanima ima li iko sa foruma iskustva sa njim...
malo sam sad na brzinu googlao, al' ne mogu nista konkretno naci za njega...
moze i preporuka za neki drugi model za oko 70e

edit: na jednom forumu sam nasao da su ova sva diska Seagate ST3500320AS & Maxtor STM3500320AS potpuno ista osim naljepnica :D i naravno garancije 3god vs 5god

Nisu ista. Pored razlike u garanciji Maxtor Hd su mnogo bucniji nego Seagate. Ista fabricka linija bucniji se lepe sa Maxtor nalepnicom tisi sa Seagate.

ista su, jedino se nalepnica razlikuje. (pricam konkretno samo o ova dva ST3500320AS & Maxtor STM3500320AS).

Ipak mi se ne svidja ovaj Seagate sto sam kupio, mnogo je bucan. Kad vrsi neku operaciju kopiranja ili kad ide neka instalacija, cuje se velika buka kao kad bi grebao viljuskom o rende (glupo poredjenje, ali ne znam kako drugacije da objasnim buku)!!!

e sad provali, on je jedan od najboljih i najtisih, sad zamisli kakav je WD, maxtor, bla bla...

Nema tu neke generalizacije. Npr. WD 320GB sa 1 plocom i od 640GB sa dve ploce su izuzetno tihi, ponekad nivo buke zavisi od primerka...

Vrh Dno