Šta je novo?

Seagate Barracuda, pitanje...

goranagf

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5950x / Dark Rock Pro
Matična ploča
Gigabyte B550 Aorus Pro AC
RAM
Corsair Vengeance 4x16GB 3200Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4070 DUAL OC
Storage
Samsung 980Pro/Kingston A2000/2x WD Red Plus
PSU
Phantex Revolt Pro 850W
Kućište
Ms Titan II Pro
Monitor
3x Dell P2317h
Miš & tastatura
Logitech MX Keys S / MX Master 3s
Mobilni telefon
Samsung S20 Fe
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Zanimam me zasto kopiranje ne ide preko 35-40MB/s, kada kopiram bilo koju vrstu fajlova sa jedne na drugu particiju?
Isto tako sam primjetio da mi racunar znatno sporije radi dok instaliram nesto ili raspakujem ili pakujem u rar. Procesor u tim trenutcima ne ide preko 30%.
Dali je do diska ili je nesto drugo u pitanju?
Evo rezultata u HD Tach-u:

Btw, vec duze vrijeme planiram kupiti drugi disk, pa bih molio za savjet. Sluzice mi i kako sistemski i kao storage, 1TB moze i vise.
Do sad sam bio uvjeren da je F3 bio pravo rjesenje, ali neki dan je prijatelj sklapao novu konfiguraciju i nagovorio sam ga da uzme taj disk, medjutim kad se upalio, nije mi se bas svidio, prilicno je bucan i puno "drobi".

Hvala u naprijed na bilo kakvoj pomoci i savjetima!

Zanimam me zasto kopiranje ne ide preko 35-40MB/s, kada kopiram bilo koju vrstu fajlova sa jedne na drugu particiju?
Isto tako sam primjetio da mi racunar znatno sporije radi dok instaliram nesto ili raspakujem ili pakujem u rar. Procesor u tim trenutcima ne ide preko 30%.

pa naravno da sporije radi,kad je disk zauzet,prati zauzece diska sve ce samo da ti se objasni,mozda imas neke procese koji konstatno trose disk pa otud i usporenje kod kopiranja.

Sporije je zato što disk ne može paralelno da obavlja operaciju čitanja i pisanja, tj može da obavlja tačno 1 funkciju u jednom trenutku. Tako da kad kopiraš fajl na istom disku on čas čita čas piše.
A dok instaliraš pored instalacije imaš i druge procese koji izvršavaju neku radnju nad hard diskom, opet ne može više operacija paralelno.

Join online learn spanish and testking to pass exam in first try. Our best quality and spanishprograms - learn spanish words guide you well for real exam. TalkEngish questions.

Nazad
Vrh Dno