Šta je novo?

Seagate Baracuda st3500320as / 7200.11

Patton

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2005
Poena
319
Ako ima vlasnika ovog diska na forumu, molio bih da mi se jave na PM.

Evo razloga...

Potrebno mi je da pozajmim elektroniku sa tog diska, kako bih spasio podatke za mog na kome je riknula ista zbog opste poznate fabricke greske na toj seriji.

Ja se izvinjavam moderatorima sto u ovom delu foruma dajem link ka mom oglasu. Ako je protiv pravila brisite temu.

Ako ima vlasnika ovog diska na forumu, molio bih da mi se jave na PM.

Evo razloga...

Potrebno mi je da pozajmim elektroniku sa tog diska, kako bih spasio podatke za mog na kome je riknula ista zbog opste poznate fabricke greske na toj seriji.

Ja se izvinjavam moderatorima sto u ovom delu foruma dajem link ka mom oglasu. Ako je protiv pravila brisite temu.

Opste poznato je da na tim diskovima ne riknjava elektronika nego imaju problem sa firmware-om

ali ljudi i dalje veruju u zamenu elektronike kao univerzalni lek za diskove. uskoro ce se i neka religijska sekta oformiti oko te dogme :d

Jasno je meni to za firmver, ali nekako mi je lakse da pokusam da nadjem identicnu elektroniku, nego da prihvatam ponudu sredjivanja firmvera, a ponude (na koje sam naleteo) su tipa sredicu ti za 20.000din :D

Mada ako zna neko neki jeftiniji nacin i gde bih mogao da opravim disk, bio bih srecan da podeli te informacije ovde.

EDIT: My bad, napisao sam da je riknula elektronika sto nije tacno :)

Poslednja izmena:
Jasno je meni to za firmver, ali nekako mi je lakse da pokusam da nadjem identicnu elektroniku, nego da prihvatam ponudu sredjivanja firmvera, a ponude (na koje sam naleteo) su tipa sredicu ti za 20.000din :D

Mada ako zna neko neki jeftiniji nacin i gde bih mogao da opravim disk, bio bih srecan da podeli te informacije ovde.

EDIT: My bad, napisao sam da je riknula elektronika sto nije tacno :)

Pa nije tvoj bad nego sam ti rekao sta je problem
:type:
a za elektroniku probaj ko zna mozda ispesh :wave:

kolko se ja secam firmware je na samom hard disku ,tako da zamena elektronike
nece da pomogne ,ili sam ja pogresno procito onomad ?
ja sam to prepustio profesionalcima kad mi se desilo ,platio i to je to
posle sam updateovo firmware na hardu na najnoviji i evo ga radi dan danas
godinu dana posle

naravno problem je isti ,hard se zavrti bios ga ne vidi ,brdo hardova sa tim problemom bilo....

Poslednja izmena:
godinu dana posle

naravno problem je isti ,hard se zavrti bios ga ne vidi ,brdo hardova sa tim problemom bilo....

Nisi pogresno procitao ...

godinu dana posle

E pa skoro pa sjajno (mislim što se posta tiče ne za moju situaciju :)

Elem ... posle letovanja sam kuckao par dana na kompu i pogubio sistemski disk. Nije neki problem (ne radim ja ništa pametno a disk je u garanciji) al' na tom disku su mi ostale jedine kopije fotki i filmića sa dečijih priredbi (kraj školske, vrtića) koje sam tamo strpao e kako bih oslobodio kartice za letovanje. Tako da ... svaka informacija šta da radim i kome da nosam je više nego dobrodošla ...

Disk je Seagate Barracuda 7200.11 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive. Verziju firmware-a ne znam al' se ponaša baš kako je u onom sticky-ju gore opisano (e da sam na vreme čitao) ... znači okreće se lepo al' ga komp ič ne primećuje :(
Hvala!

Firmware pise sa druge strane elektronike, koja se vrlo lako skida, jer je povezana samo kontaktima koji nalezu na kontakte motora/glave sta vec. Ocigledno je da imas isti problem kao i ja. Elem, posto je moj drugar nasao 3 identicna diska kao moj i ispostavilo se da sva tri imaju istu elektroniku, ali neki drugi chip na sebi, nisam uspeo tako da spasem podatke, pa moram da pribegnem planu B; a to je neki flesh zahvat koje rade firme za spasavanje podataka. Koliko sam skontao ubacivanje novog firmware-a (ne razumem se u to pa necu puno da lupam ovde, da me ne bi opet iznapusavali) :)

Firmware pise sa druge strane elektronike, koja se vrlo lako skida, jer je povezana samo kontaktima koji nalezu na kontakte motora/glave sta vec. Ocigledno je da imas isti problem kao i ja. Elem, posto je moj drugar nasao 3 identicna diska kao moj i ispostavilo se da sva tri imaju istu elektroniku, ali neki drugi chip na sebi, nisam uspeo tako da spasem podatke, pa moram da pribegnem planu B; a to je neki flesh zahvat koje rade firme za spasavanje podataka. Koliko sam skontao ubacivanje novog firmware-a (ne razumem se u to pa necu puno da lupam ovde, da me ne bi opet iznapusavali) :)

bez da te izdemantujemo nisi u pravu za elektroniku tj nema veze sa vezom.

Znam da nije do elektronike nego do firmware-a :) Ja sam samo trazio elektroniku sa sredjenim firmware-om da bih vratio podatke i onda reklamirao disk i dobio nov.

izvini ali po ko zna koji put FIRMWARE NIJE NA ELEKTRONICI barem ne deo koji tebi treba! Ne mozes imati elektroniku sa sredjenim firmware-om kada se on ne nalazi na elektronici.

izvini ali po ko zna koji put FIRMWARE NIJE NA ELEKTRONICI barem ne deo koji tebi treba! Ne mozes imati elektroniku sa sredjenim firmware-om kada se on ne nalazi na elektronici.

Patton , dakle jos jednom FIRMWARE NIJE NA ELEKTRONICI !!!!!

nikakve zamene elektronike ti ne mogu pomoci itd.
Imao sam isti disk, isti problem, ostalo mi je 10GB slika, filmovi i muzika i ostale gluposti koje se mogu ponovo skinuti sa neta ne racunam...

probao sve , pricao sa puno njih, zvao u Canadu Seagate da pitam jel moze da mi iscupaju for free fajlove, naravno da ne moze, pokupio disk i vratio u radnju dobio drugi i to od 1TB koji je iz iste serije nazalost, ali sam ga odma fleshovao na tu novu....

Tako ako ti je lakse da znas da sam SVE slike u zadnjih 5 godina bacio u nepovrat jer nisam hteo da platim cupanje podataka, smatram licno da mi nisu toliko vredni, a za nauk imam da rezem stvari na diskove od sad itd.

dakle ne bakci se trazenjem resenja, ili plati ljude koji znaju ili zazmuri i zameni disk za novi....

godinu dana posle

Pitanje: A koako se update-uje firmware na HDD??? Imam Maxtor disk koji ima problem sa firmware-om, i jel postoji neka sansa da se to nekako update-uje bez odlaska u neke specijalizovane firme i davanje mnogo para za to?

moze da se updejtuje dok ne crkne posle ne moze da se updejtuje na nacin koji je predlozen

Verujem da nije crko, jer ga BIOS vidi, al pogresno (kao MAXTOR N40P). Citajuci po internetu kazu da mu je otisao firmware i da ga treba upgrade-ovati (uploadovati). Ja se pitam KAKO i cime?

Nazad
Vrh Dno