Šta je novo?

SE Xperia X10

kasno SE na trziste stize... i to sa donut-om... bar da su 2.0 stavili... mada je timescape odlican potez i to je budutjnost integracija svega o prijateljima u jednoj aplikaciji sa odlicnim ui...

Ne mogu da verujem da su vec sada vec staru verziju Androida najavili za sledecu godinu. Iskreno se nadam da ce do tada to ispraviti. Inace telefon obecava...

Samo da je malo manji, ovako mogao bih da ga pomesam sa daljincem od TV-a. :d

Ma kontam da ce na kraju izaci sa 2.0 ili da ce bar moci da se upgrade-uje.

koliko je ovo sporo, strašno, kapiram da je production model, al po meni je skroz neozbiljno prikazivati ovoliku sporost..

?
O kakvoj sporosti pricas, jel na osnovu clipa koji se nalazi na zvanicnoj stranici ili si video neki drugi clip? S obzirom da ima 1GHz procesor, trebali bi se bas potruditi pa da ga nacine sporim.

?
O kakvoj sporosti pricas, jel na osnovu clipa koji se nalazi na zvanicnoj stranici ili si video neki drugi clip? S obzirom da ima 1GHz procesor, trebali bi se bas potruditi pa da ga nacine sporim.

;)DA;)

Još kad bi razvoj baterija pratio te silne nadolazeće gigaherce i velike displeje...

Trenutna preproduction verzija koju su testirali novinari je jaaako spora. U poredjenju sa motorola droid telefonom, u tom stadijumu razvoja Motorola je bila dosta brza, pa se plasim da finalana verzija ne bude tako brza kao i Motorola droid. Mada internet browser se pokazao odlicnim i brzim.
Teleofoni imaju skoro isti hardware(ekran, procesor...), samo kada bi SE uspeo da produzi trajanje baterije, posto Motorola jedva izdrzi jedan dan uz neko normalno dnevno koriscenje telefona.

Poslednja izmena:
Secam se vremena kada su baterije drzale i nedelju dana... tipa moj ericsson t20s.. :p

Eeee, on je stvarno bio sampion, a sada vidim da cemo phone puniti 2-3x dnevno.

Meni na Magicu kada ga normalno koristim baterija traje nepuna dva dana. Medjutim, pre dve nedelje sam igrom slucaja obrisao sve sa njega. Posto pristup wirelessu nisam imao, a na telefonu nije bilo nista interesantno vrlo sam ga slabo koristio, sa broja koji je u telefonu skoro da i ne telefoniram, tipa minut razgovora na dan i dva tri SMSa. Baterija je izdrzala neverovatnih 11 dana (slovima JEDANAEST dana) :) I ne, ne gasim ga nocu :)

Poslednja izmena:
Trenutna preproduction verzija koju su testirali novinari je jaaako spora. U poredjenju sa motorola droid telefonom, u tom stadijumu razvoja Motorola je bila dosta brza, pa se plasim da finalana verzija ne bude tako brza kao i Motorola droid. Mada internet browser se pokazao odlicnim i brzim.
Teleofoni imaju skoro isti hardware(ekran, procesor...), samo kada bi SE uspeo da produzi trajanje baterije, posto Motorola jedva izdrzi jedan dan uz neko normalno dnevno koriscenje telefona.

X10 ima veci display (4.0 vs. 3.7"), brzi proc (1GHz vs. 550MHz) i bolju kameru (8 vs. 5MP), tako da bi trebao da je bar malo brzi od Motorola-e, a sto se tice baterije - ne bih se previse nadao... Mada ovo (trenutno) nije odgovarajuce poredjenje, posto i sw utice na brzinu, a razlicit je u ova 2 telefona.

SE X10 je svakako lepsi, i cena ce sigurno biti "lepsa", ali ako bude ovako kilavio - pisi kuci propalo

Poslednja izmena:
au sto se lozite za brzinu... pa ovo je pre pre production model....

Pa da su ostavili fabrički gui ili stavili neki third party provereni, ovo bi letelo. Ovde je očigledno problem do programera... e sad, iskreno se nadam da je problem samo do vremena, odnosno da će se to ispeglati, ali bojim se da nisu uzeli neke pajsere da im "nacrtaju" ovaj gui :).

pa naravno da je problem do progamera nije do malenih kineza koji sklapaju sigurno :d problem je u tome sto SE hoce da personalizuje android i sto su skresali pare za R&D... ali valjda tje do januara ispeglati, doduse sa SE se to nikada ne zna... ali timescape radi odlicno... :)

Ništa dok Sony ne počne ponovo da pravi telefone :D

pravi Sony ali samo za Japan... doduse vode se kao SE al to je Sony :)

Nažalost, mnoge nekada worldwide stvari su danas postale japan-only. Najviše se to kod automobila oseća, ali da ne ide tema u tom smeru. Doduše, kod japan-only telefona je problem i standardi :)... no nema veze, nije ni to tema.

Poslednja izmena:
svejedno i da je pre production model, neozbiljno je da sa ovim neko ide u javnost.. da ne govorimo da će sad gomila hejtera androida da krenu da šire svoju priču kako je android krš, prespor i slično

nije neozbiljno, to je normalno u svetu mobilnih telefona i tako se radi godinama... svi znaju da tje se to dosta ispeglati do poslednje verzije... pa nokia izbaci novi fw nedelju dana po izlasku telefona, nokia koja ima ogroman R&D budzet, takodje samsung... SE je smesan po tom pitanju u odnosu na njih... ;)

btw:

Sumit Malhotra, Global marketing manager for Xperia X10, has answered some questions about the device on the Sony Ericsson Product Blog.

Here’s what he had to say:

One of the benefits of using an open operating system is that we can tailor your phone to your specific needs. As an example, there is not a document editor preloaded, but there are and will be free and premium applications available in the application store.

Now to your questions. I haven’t been able to answer all of them at this point but have tried my best to get to as many as possible.

* Will it have multi-touch in future updates?
Xperia X10 has a capacitive screen. It does not support multi-touch functionality at launch, but is considered for the future.

* What’s a scratch-resistant screen?
Xperia X10 has mineral glass to prevent easy scratching and fingerprint coating.

* Is it based on OpenGL 1.1 or 2.0 for games and other stuff?
Xperia X10 supports Open GL 2.0.

* What is the size of the battery?
It is 1500mAh.

* How many colors does the screen support?
I noticed the confusion in the communction around this topic, but the correct number is 65,536.

* Will the X10 receive Android 2.0 update (for those who bought from the initial batches with Android 1.6) ?
The UX platform used for Xperia X10 will evolve to Android 2.0 over time.

* What would be the camera like?
We’ll try to post a tutorial video of the camera interface within short, but in short it’s quite similar to what’s seen in our earlier touch screen phones like Satio, X2, and Aino.

* When will this be available in the UK?
X10 will be available in selected markets during Q1 next year. We will get back with more details as to more exact timing and where.

So there you go, confirmation that an upgrade to Android 2.0 will come and that the device will support multi-touch when it does.

Poslednja izmena:
Ja sam pratio ovaj telefon od kako se pojavio an netu kao najava pod imenom X3 Rachael,i u odnosu an ono sto je najavljivano ovo je po meni promasaj.

Lepo je imati 4' displej ali dzaba x10 toliki displej kad je TFT monotouch i ima samo 65k boja ,sto je potpuno nedopustvo za flagship telefon koji treba da se bori sa konkurencijom koja uveliko ima 16m boja i multitouch oled i amoled displeje.Druga mana telefona je sto nema radio kad i tu opciju imaju i telefoni od po 20e(karikiram),ako ne bude ugradjen radio nadam se d ace bar kao sa pureness modelom davati one mw600 wifi sluske s radiom u paketu.
Sto se tice OS-a slazem se da ce biti tuga ako izadje sa 1.6 kad su svi 2.0,bez obzira na to dal je modifikovan ili ne.Takodje mi je malo nesvatljivo da nema ni blic vec LED.

Sto se tice telefona na najavi ,veoma je spor i bagovit,ali bar radi i to se da ispeglati i optimizovati,samo ne znam oce li uspeti do januara/februara za kad je najavljen release date(pogotovo s obzirom na novi snimak gde taj Sumit Malhotra kaze da izlazi polovinom 2010:S).

A sto se tice najavljivanja mnogo pre gotovog proizvoda mislim da SE tu samo zakopava sebe,mada za Satio su bas prevazisli sebe jer je od najave do izlaska proslo 9meseci+nedelju dana odlaganja i to napominjem pojavio se (kao sto je planirano i za x10) prvo samo na odredjenim trzistima a ne odjednom na svim.

JA sa odustao od kupovine Satio-a zbog X10,nadam se da ce sve gore navedeno ispraviti do izlaska finalne verzije inace ce telefon kad izadje biti veoma prevazidjen i po meni nece smeti da kosta preko 400e sa trenutnim specifikacijama,jer dzaba mu 1ghz cpu kad je sve ostalo zastarelo(65k boja je bilo aktuelno 2002/03,a i ne svatam svrhu 3.5mm dzeka(napokon) ako izbace radio),kao i malu unutrasnju memoriju(do 1Gb) kao i samo do 16gb podrzane kartice.
Trenutno je satio osim u velicini ekrana i OSu mnogo bolji telefon sto se tice funkcionalnosti i specifikacija

Poslednja izmena:
Vrh Dno