Šta je novo?

SE t610 - nesto mi nije jasno !?

Misha je napisao(la):
A jel zna neko da li moze negde jeftinije da se update-uje firmware nego u CT-u ?
Malo mi je glupo da dajem ~30e ili kolika je vec cena flashovanja telefona ...

Izvinjavam se malo kasnim sa odgovorom.

CT ima jednu jedinu prednost, a to je da su kao ovlašćeni servis uvek imali originalnu opremu i softver za tu namenu. Sa cenom su uvek pominjali kevu :(

Verovatno su se i drugi servisi u međuvremenu opskrbili potrebnim.

ajmo ljudi nemoguce da niko nema odgovre na moja pitanja.. Hica mi je uzimam tel za dan-dva max!

ivo.r je napisao(la):
...

Izvinjavam se malo kasnim sa odgovorom.

CT ima jednu jedinu prednost, a to je da su kao ovlašćeni servis uvek imali originalnu opremu i softver za tu namenu. Sa cenom su uvek pominjali kevu :(

Verovatno su se i drugi servisi u međuvremenu opskrbili potrebnim.

Ma firmware menja svaka radnja/servis.. Dakle, Misho, gde si uzeo telefon tamo nosi da ti zamene za dz. ako je jos u garanciji..

][V][ATRIX™ je napisao(la):
How do I go about getting the firmware upgraded?

-Go to your nearest Sony Ericsson service center. You can get a list for your region in the Sony Ericsson web site.

The upgrade is free if your phone is covered under warranty.

Do jaja.. :rolleyes:

Nas nema ni u tragovima kada su u pitanju pojmovi kao "service center" , "technical support" itd.. :cuss:

Jeli neko od vas upgrade-ovao rucno firmware?

I koje firmware-ove imate trenutno i koji valjaju provereno kod nas?

Jos jedno pitanje za vlasnike, da li maska moze da se menja (easy system) ili mora da se nosi u servis? Mnogo mi se svidjaju one druge dve nijanse pa bih uzeo neku cim se pojave kod nas...

Bice, bice jednog dana kad izadje SE Txv 60610. Koliko sam video po forumima maska ne moze bas "easy" da se zameni ali je izvodljivo i u kucnoj radinosti. A rucno flesovanje fona treba neki aparat koji se na zapadu krece od 100$do 200$ i software koji nije problem. Ipak ne isplati se za licnu uptrebu.

Pa evo i ja da se oglasim :)

Imam T610 vec par meseci. Dobio sam ga sa R1L verzijom softvera i nikakvih bagova nije bilo, ni govora o memory bug-u (koga inace stvarno ima sa prvom verzijom softvera, mada su se takvi telefoni prodavali jos pre nekoliko meseci). SE je inace do sad izbacio nekoliko verzija softvera.
Sam sam vrsio upgrade softvera. Imam "ozloglaseni" terminator dongle :mrgreen: i DIV 8.4 softver. Upgrade-ovao sam tel iz jednog razloga, to je Vodafone sh*t koji sam dobio uz telefon, i koga sam hteo napolje po hitnom postupku. Kada sam vec bio u prilici da to uradim, stavio sam novu verziju softvera R3C, predzadnji release i bas nikakve razlike nisam primetio u odnosu na R1L. Da jos jednom pomenem: ni govora o memory bug-u sa ovim verzijama softvera, niti sam primetio bilo koji drugi.
Na stranim forumima sam video dosta zamerki na racun displeja na dnevnom svetlu, ali mi nije jasno sta ljudima tu smeta kada se meni apsolutno OK i lepo vidi i kad je lep dan :)
Sto se tice baterije, drzi 4-5 dana bez problema, uz prosecno akanje, a kad miruje hoce da udari i 6. dan :) nice cheers
Bluetooth koristim svaki dan, pre svega za sinhronizaciju. MS Outlook (iz office paketa) se odlicno slaze s telefonom, ono sto koristim uglavnom je baratanje kontaktima, organizer i tasks list. Ali bluetooth koristim i za prebacivanje igrica na tel (igram nesto, kad se smorim nabacim novu :d), prebacivanje slika sa tel-a na komp i zvukova sa kompa na mob (u midi formatu, naravno :happy: )
Sto se tice 13 sec trik-a, to naravno ne funkcionise na T610. Onaj ko hoce da izbaci eventualni vodafone/T2/etc.. morace da flesuje telefon.
Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan telefonom, po mom ukusu je i vise nego odlican, perfektan. Dva minusa koji bih mu dao: memorija od 2MB (rado bih ga natovario bez granice, ali ipak sa malo boljom organizacijom podataka, stoji mi oko 1MB slobodno i nemam potrebe da ga tovarim vise od ovoga). Drugi minus je kamerica, koja nije bas nekog kvaliteta (ipak je to samo phone kamera), ali mi najteze pada sto ne moze da slika dobro u mracnoj sredini (ako je solidno mracno, ne moze da slika uopste).

P.S zaboravih da dodam:
nemam nikakvih primedbi na jacinu zvuka. Zvao me jedan ortak koji ima sh*t telefon, jedva sam ga cuo pa sam pojacao na max. Kada me posle toga pozvao ortak koji ima normalan telefon, zamalo da ogluvim :)
Inace, kada se pojacava zvuk na T610, izadje ti lepo obavestenje da pazis sta radis jer prejak zvuk moze da ti trajno unisti culo sluha :)

Sto se tice dekodiranja, ja mislim da svi servisi rade DIV softverom, u kome postoji opcija "rebuild SP area". U prevodu, ocisti se deo memorije koji sadrzi kod. Ova operacija ne sklanja vodafone/T2/O2/etc sra*a, za to mora da se uradi fles :)

Poz

...

jos jedna sitnica od pitanja :arrow:

Gde u Organizer-u, odnosno kalendaru postoji opcija za dodavanje podsetnika za neciji rodjendan (kao sto ima npr. kod Nokie)
--ovde dobijem opciju "add appointment":
meeting
date
travel
vacation
anniversary
miscellaneous
i nigde nema birthday...
....... a to mi je uvek na nokiji koristilo i dobro mi dolazilo ?

Je li t610 nema opciju za "birthday" ili sam ja prevideo nesto ??

Mislim da ne postoji ta opcija (bar je nisam video na mom T610) :wave;

anniversary ti zvoni godishnje! Zar mora bash da pishe birthday ;)

petri je napisao(la):
Pa evo i ja da se oglasim :)

Imam T610 vec par meseci. Dobio sam ga sa R1L verzijom softvera i nikakvih bagova nije bilo, ni govora o memory bug-u (koga inace stvarno ima sa prvom verzijom softvera, mada su se takvi telefoni prodavali jos pre nekoliko meseci). SE je inace do sad izbacio nekoliko verzija softvera.
Sam sam vrsio upgrade softvera. Imam "ozloglaseni" terminator dongle :mrgreen: i DIV 8.4 softver. Upgrade-ovao sam tel iz jednog razloga, to je Vodafone sh*t koji sam dobio uz telefon, i koga sam hteo napolje po hitnom postupku. Kada sam vec bio u prilici da to uradim, stavio sam novu verziju softvera R3C, predzadnji release i bas nikakve razlike nisam primetio u odnosu na R1L. Da jos jednom pomenem: ni govora o memory bug-u sa ovim verzijama softvera, niti sam primetio bilo koji drugi.
Na stranim forumima sam video dosta zamerki na racun displeja na dnevnom svetlu, ali mi nije jasno sta ljudima tu smeta kada se meni apsolutno OK i lepo vidi i kad je lep dan :)
Sto se tice baterije, drzi 4-5 dana bez problema, uz prosecno akanje, a kad miruje hoce da udari i 6. dan :) nice cheers
Bluetooth koristim svaki dan, pre svega za sinhronizaciju. MS Outlook (iz office paketa) se odlicno slaze s telefonom, ono sto koristim uglavnom je baratanje kontaktima, organizer i tasks list. Ali bluetooth koristim i za prebacivanje igrica na tel (igram nesto, kad se smorim nabacim novu :d), prebacivanje slika sa tel-a na komp i zvukova sa kompa na mob (u midi formatu, naravno :happy: )
Sto se tice 13 sec trik-a, to naravno ne funkcionise na T610. Onaj ko hoce da izbaci eventualni vodafone/T2/etc.. morace da flesuje telefon.
Sve u svemu, vrlo sam zadovoljan telefonom, po mom ukusu je i vise nego odlican, perfektan. Dva minusa koji bih mu dao: memorija od 2MB (rado bih ga natovario bez granice, ali ipak sa malo boljom organizacijom podataka, stoji mi oko 1MB slobodno i nemam potrebe da ga tovarim vise od ovoga). Drugi minus je kamerica, koja nije bas nekog kvaliteta (ipak je to samo phone kamera), ali mi najteze pada sto ne moze da slika dobro u mracnoj sredini (ako je solidno mracno, ne moze da slika uopste).

P.S zaboravih da dodam:
nemam nikakvih primedbi na jacinu zvuka. Zvao me jedan ortak koji ima sh*t telefon, jedva sam ga cuo pa sam pojacao na max. Kada me posle toga pozvao ortak koji ima normalan telefon, zamalo da ogluvim :)
Inace, kada se pojacava zvuk na T610, izadje ti lepo obavestenje da pazis sta radis jer prejak zvuk moze da ti trajno unisti culo sluha :)

Sto se tice dekodiranja, ja mislim da svi servisi rade DIV softverom, u kome postoji opcija "rebuild SP area". U prevodu, ocisti se deo memorije koji sadrzi kod. Ova operacija ne sklanja vodafone/T2/O2/etc sra*a, za to mora da se uradi fles :)

Poz

Kad vec imas potreban hardware za flesovanje ajde da prebrojimo ko je zainteresovan pa da nam to uradis serijski. Naravno nadam se da nam neces i ti "pominjati kevu" Ima li jos zainteresovanih?

Posto sam i ja kupio T610 pre par dana, jednom sam formirao bateriju, ali traje samo 2 dana. Da li verzija softvera, koja je kod mene R1L013, ima veze sa tim?

soko je napisao(la):
...

Kad vec imas potreban hardware za flesovanje ajde da prebrojimo ko je zainteresovan pa da nam to uradis serijski. Naravno nadam se da nam neces i ti "pominjati kevu" Ima li jos zainteresovanih?

Nema problema samo.. tek za nekih mesec-mesec i po kad budem krenuo u juzne krajeve (vidi mi lokaciju)

stormbringer_bg je napisao(la):
Posto sam i ja kupio T610 pre par dana, jednom sam formirao bateriju, ali traje samo 2 dana. Da li verzija softvera, koja je kod mene R1L013, ima veze sa tim?

Verzija softvera nema veze s tim (uzgred, tvoja verzija softvera je sasvim ok, i ja sam dobio tel sa istom).
Kada ti je baterija nova (ili nije koriscena duze vreme) moras par puta da je punis/praznis od kraja do kraja da bi se vratila u zivot. Prvi put kad sam napunio moj T610, nije drzao ni 1 dan. Drugi put je drzao oko dan i nesto sitno... tako je posle 4-5 punjenja dosao u "normalu". Znaci, videces kasnije koliko ti stvarno drzi baterija.

Ne bi bilo lose da pogledas bateriju i uveris se da je stvarno iz SE:
jel ima hologram? jel pise made in japan, finished in sweden?...

Poz

Jednom sam je punio 12 sati, pa kad se ispraznila, onda sam je ostavio na punjacu nekih sat, dva posto se napunila. Baterija je Made in Japan, Finished in Hungary, i ima hologram.
Inace, da li moram da je ostavljam na punjacu jos par puta kada se isprazni po 12 sati, ili je dovoljno da punim tel dok se ne napuni?

stormbringer_bg je napisao(la):
Jednom sam je punio 12 sati, pa kad se ispraznila, onda sam je ostavio na punjacu nekih sat, dva posto se napunila. Baterija je Made in Japan, Finished in Hungary, i ima hologram.
Inace, da li moram da je ostavljam na punjacu jos par puta kada se isprazni po 12 sati, ili je dovoljno da punim tel dok se ne napuni?

Tih 12 sati prvog punjenja je odavno otislo u penziju (sa odlaskom NiMH baterija u penziju). Sa Li-ion i Li-polymer baterijama uopste nema potrebe za tako necim. Osim toga, kada telefon pokaze da je baterija puna, on je vise i ne puni, tako da apsolutno nema smisla da telefon sedi na punjacu.
U sustini, bitno je samo da je punis i praznis do kraja (gledas u indikator baterije na displeju) nekoliko puta dok baterija krene da zivi normalno.

Poz

petri je napisao(la):
...

Tih 12 sati prvog punjenja je odavno otislo u penziju (sa odlaskom NiMH baterija u penziju). Sa Li-ion i Li-polymer baterijama uopste nema potrebe za tako necim. Osim toga, kada telefon pokaze da je baterija puna, on je vise i ne puni, tako da apsolutno nema smisla da telefon sedi na punjacu.
U sustini, bitno je samo da je punis i praznis do kraja (gledas u indikator baterije na displeju) nekoliko puta dok baterija krene da zivi normalno.

Poz

E to sam hteo da cujem!
E da, jos jedno pitanje. Posto vidim da si u SWE, mozda je i to razlog sto ti baterija traje 5-6 dana, posto pretpostavljam da tamo imas 'bazne stanice', ili kako se to vec zove, na svakih 300m, pa ti je signal na mobu uvek najjaci, sto znaci da mob trosi manje nego ovde, gde signal varira? Recimo, postoji prica da je neko odavde sa svojom nokijom 3510(sa ili bez i) isao na letovanje u Grcku, i tu mu je baterija trajala vise od 10 dana, dok mu ovde traje 5 (kao i na mojoj bivsoj 3510i).
Pozdrav!

Tacno je da baterija u Srbiji traje u proseku manje (moje licno iskustvo). Ovde u stanu, signal mi nije nesto posebno jak (40-60%) i tu je negde kao u stanu u Srbiji, ali mi definitivno baterija drzi oko dan duze uz otprilike isto koriscenje. Ocigledno je da ima razlike, verovatno je u pitanju kvalitet mreze (pise u uputstvu da trajanje ciklusa baterije zavisi od kvaliteta mreze). Ali ne mogu konkretno da ti objasnim zasto je tako iz prostog razloga - ne znam :confused:
A to da je tipu baterija drzala 100% duze u Grckoj nego u Srbiji pri istom koriscenju.. u to nikako ne mogu da poverujem

Poz :wave; (D)

Ko zna, mozda lik zivi negde gde mu je signal konstantno na kecu, pa je otisao na letovanje negde pored bazne stanice :)
Thnx, i pozdrav!

A jel dosao kod nas T630? U cemu je razlika u odnosu na prethodnika T610? KOlko se sad krece cena za T610?

petri je napisao(la):
Tacno je da baterija u Srbiji traje u proseku manje (moje licno iskustvo). Ovde u stanu, signal mi nije nesto posebno jak (40-60%) i tu je negde kao u stanu u Srbiji, ali mi definitivno baterija drzi oko dan duze uz otprilike isto koriscenje. Ocigledno je da ima razlike, verovatno je u pitanju kvalitet mreze (pise u uputstvu da trajanje ciklusa baterije zavisi od kvaliteta mreze). Ali ne mogu konkretno da ti objasnim zasto je tako iz prostog razloga - ne znam :confused:
A to da je tipu baterija drzala 100% duze u Grckoj nego u Srbiji pri istom koriscenju.. u to nikako ne mogu da poverujem

Poz :wave; (D)

Naravno, zaboravili ste da je nasa mreza na 900MHz, a u inostranstvu su skoro sve na 1800MHz. Sto je veca frekvencija potrebna je manja snaga da bi se obavio razgovor da se laicki izrazim pa zato se i manje trosi baterija na 1800MHz mrezama. A i mobilni manje zrace :0) To je osnovni razlog, ovo sa jacinom signala nije ni toliko bitno jer je recimo u beogradu na vecini lokacija signal dovoljno jak. Nije to vise kao pre par godina kad smo lovili signal po gradu!

ICE je napisao(la):
A jel dosao kod nas T630? U cemu je razlika u odnosu na prethodnika T610? KOlko se sad krece cena za T610?

Majstore taj telefon se jos nije pojavio ni u inostranstvu a ne kod nas!
Ni na club SE sajtu jos nema review..

petri je napisao(la):
...

Nema problema samo.. tek za nekih mesec-mesec i po kad budem krenuo u juzne krajeve (vidi mi lokaciju)

OK najavi dolazak pa da zaradis neku kintu dok si na odmoru.

soko je napisao(la):
...

OK najavi dolazak pa da zaradis neku kintu dok si na odmoru.

Ok, planirajte me za 20. i neki dec (negde 22. 23...).. a sto se tice love.. sta kazete na 600 kinti? :)

eto, organizujte se, ja donosim alat :)

petri je napisao(la):
...Ok, planirajte me za 20. i neki dec (negde 22. 23...).. a sto se tice love.. sta kazete na 600 kinti? :)

Oću i ja!!! :wave;

petri je napisao(la):
...

Ok, planirajte me za 20. i neki dec (negde 22. 23...).. a sto se tice love.. sta kazete na 600 kinti? :)

I mene!

Evo ti moj broj pa se javi kad budes stigao, ok?
063/312-915
011/3230-780

Milan

Samo da se pofalim' :D 8) ,) type;

SE T610 iz majn! :happy:

Sta reci.. PERVERZIJA od telefona.

Proizveden mi je 29 nedelje 2003. Kada je ostalima ovaj datum?

Baterija made in Japan finished in Sweden. Sam aparat je iz Malezije :?:

Formiram bakteriju pa cu da javim kol8iko traje..
cheers

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Proizveden mi je 29 nedelje 2003. Kada je ostalima ovaj datum?

Baterija made in Japan finished in Sweden. Sam aparat je iz Malezije :?:

Imam isti takav. :)

Koliko je otprilike cena BT adaptera? Sta je bolje uzeti,to ili IrDA? Jel to radi na isti fazon?

pa cena je ista otprilike mozda bt je skuplji ov ic za 5e
e sad bt ima veci domet i brzi transfer podataka.
sve zavisi da li nameravas da kupis jos neki uredjaj na ic ili bt
pa bi to trebalo da presudi
ali po transfer nemoj presudjivati jer je on minimalni
inace moja preporuka ic zbog lakoce rukovanja.

Moja preporuka je BT. Za razliku od ic-a, ne moras da postavis telefon da se "gleda" sa adapterom, imas pristup telefonu preko win explorera, BT moze da ti sluzi kao mrezni adapter ako ti bude zatrebalo da se povezes sa drugim kompom koji ima BT, mozes da radis sinhronizaciju sa outlookom bez dodatnog ericssonovog softvera itd.. mislim da ima odredjene prednosti :)

OK,hvala... i jos nesto..kada uslikam fotku na se t610 jel vama pise u picture info velicina slike ili? posto meni to ne pise...posto sam dobio tel par dana na koriscenje pa da se odlucim da li da ga uzmem zanimam me kada se uzme nov imas 2mb memorije,jel tako?

Vrh Dno