Šta je novo?

Screenshots: Longhorn Beta (+IE7)

Shto se tiche izgleda, prozori liche na MacOS :) Mislim da su ovo samo beta screenovi i da ce izgledati drugachije u finalnoj verziji pogotovo system properties i slichno. A shto se novina tiche, treba da ih bude mnogo, dodushe ne zna se koje ce implementirati...
Danas se bash pojavio text o nekim novinama na tomi hardweru:
http://www.tomshardware.com/column/20050711/index.html

zerbah je napisao(la):
Shto se tiche izgleda, prozori liche na MacOS :) Mislim da su ovo samo beta screenovi i da ce izgledati drugachije u finalnoj verziji pogotovo system properties i slichno. A shto se novina tiche, treba da ih bude mnogo, dodushe ne zna se koje ce implementirati...
Danas se bash pojavio text o nekim novinama na tomi hardweru:

Ma ne lici uopste. Ja ne vidim nikakve slicnosti...I dalje je MacOS X 5x prijatniji za oko :) Jos kada sistem radi i vide se sve animacije, Windows ne moze po tom pitanju da se uporedi sa Mac-om.

Medjutim, zanimljivo stivo o Longhornu i ugradjenim tehnologijama za graficki interfejs mozete procitati ovde...

cyberdude je napisao(la):
bilo bi lepo kada bi dodali "mouse gestures" kao što ima opera!
ma, ne verujem da mnogo ljudi to koristi! Uostalom, vec sada postoji jedan mali program, koji gestures dodaje u bilo koji program, pa i IE...

inace, ja nikada to nisam koristio... deluje mi neprakticno...

Ako ti ne koristis, ne znaci da je beskoristno i da niko drugi ne koristi :) Ne bi ubacili da je tako.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ako ti ne koristis, ne znaci da je beskoristno i da niko drugi ne koristi :) Ne bi ubacili da je tako.

eh... i dalje nepazljivo citas :) ili to samo moje postove namerno pogresno tumacis?

znaci, rekao sam "ne verujem da mnogo ljudi to koristi!" (a ne "niko to ne koristi!"), kao i "inace, ja nikada to nisam koristio" (znaci, ovo je samo uzgred dodato na prethodnu izjavu)

i da naglasim: iako sam MNOGIMA namestio gestures u Maxthonu i mnogim drugim programima, NIKO nije hteo da ih koristi! Ja zaista ne verujem da mnogo ljudi to koristi, ali jednostavno IN je imati tako nesto, pa ce svi browseri to morati da imaju u sebi (bas kao i RSS ili D/L managere, pa cak i mail klijente)

delimir je napisao(la):
Ma ne lici uopste. Ja ne vidim nikakve slicnosti...I dalje je MacOS X 5x prijatniji za oko :) Jos kada sistem radi i vide se sve animacije, Windows ne moze po tom pitanju da se uporedi sa Mac-om.

Medjutim, zanimljivo stivo o Longhornu i ugradjenim tehnologijama za graficki interfejs mozete procitati ovde...
btw postovao si isti link kao i zerbah
:D :d

M!ST!CX je napisao(la):
btw postovao si isti link kao i zerbah
:D :d

Da, ali bio sam u reply-u kada je on to postovao. Zapricao sam se dok sam postovao verovatno ili sta vec, pa je proslo desetak minuta dok sam submitovao reply :)

Ako zelite da probate beta verziju ie7 (samo sto nema uninstalla i update-a win-a) mogu vam narezati kopiju na Vas CD :smoke:

Microsoft has detailed its forthcoming privacy and security plans, which include enhancements to Internet Explorer 7 and the addition of digital rights management software into applications at the document level.

Despite earlier plans not to do a browser update until Longhorn's release in 2006, Microsoft chairman Bill Gates confirmed that code for IE 7 will be available this summer in beta and in full by Christmas.

The browser will incorporate antivirus technology from recently acquired Sybari, and enhanced anti-phishing software.

"Anti-phishing will definitely be built in to IE 7," said Brendon Lynch, senior privacy strategist at Microsoft.

"We are looking to make it very visible and easy to use to ensure that it's really effective. The technology works in a similar way to anti-spam technologies by picking up keywords and writing styles."

Looking further ahead, the Redmond giant plans to introduce more control over rights to information, even within documents.

SQL Server 2005, due for launch in November, will see the encryption of all data, with individual user access based on clearance levels.

Lynch explained that some customers are interested in using the same technology within documents, so that certain paragraphs of text could be hidden from unauthorized users while still allowing them to view the remaining parts of the document.

"Office 12 will see some of this technology," he said. "Then the same principles can be applied to other applications."

Much of the technology to perform these tasks is in existence. Metadata in Word documents already records keystrokes, and logs which computer opened which document.

In addition computer systems using Server 2003 and Office 2003 can be configured to lock down documents from selected users.

Poslednja izmena:
što se screenshot-ova za KDE i Gimp2 tiče, ja ih nemam jerbo ne korisitm Linux (navikao sam se na WindowsXP Pro SP2 licenciran ;) )

Ronnie Coleman je napisao(la):
Kod:
Primer: koristim na drugom kompu Win98 vec skoro 6 meseci bez firewalla i Av-a i nijedan virus nisam pazario uz dosta surfa. Da moze Longhorn tako nesto da mi pruzi, odmah bih presao.
Bre, dali sam ja lud? Znaš šta si rekao sada!? Kako znaš da nemaš virus ako ne koristiš Anti-Virus? :wall: :zgran:
Znam jer sam isti hard ubacio u drugu masinu i prosao je KAV full scan sa najnovijim definicijama bez ijednog virusa.

Zanimljivo moj profa kaze da iz istog razloga drzi kuci 98 i nema problema sa virusima jer za isti skoro vise nema nekih opasnih na slobodi... ispade da je manje na meti napada jer ga koristi zaista zanemarljiv broj ljudi...

Meni ovo izgleda kao obichan XP.

Ma bash je super. Longhorn i u pozadini se vidi neki Linux forum. :d

@illidan: nisam izdajica, Linux sam samo isprobao
moroa sam da ga izbrišem jer nije prepoznao TFT :( (Mandrake je u pitanju bio)

Iskreno krajnje mi nije bitno kako ce igledati, ono sto mi je najbitnije je kako ce raditi.

Naime kolio god lepo izgledao gledacu da ga osakatim taman da imam 10gb rama i tome slicno.

Ste te sminke mi smetaju u radu i smanjuju koncentraciju... Mogu eventualno da imam neku verziju sa time cisto kad mi dodju gosti :)

Inace mislim da ce Longhorn biti prvi Win koji cu i kuci imati legalan... jer kad pogledam da u hw za vreme od jednog do drugog Wina potrosim grdo para sto onda ne bi i za sw izdvojio neku kintu???

Nazad
Vrh Dno