Šta je novo?

Screenshots: Longhorn Beta (+IE7)

Zoni nesto zeza ovaj ImageShack (verovatno mnogo nas skidamo istovremeno). Imas li adresu sajta odatke gde su te slike postovane u originalu. tnx.

Lepi screenshot-ovi, nema šta! Nego, već vidim dole Security Centar ikonicu...
Ala će biti disejblovanja servisa... :d
@ZoNi: Daj uvek direct link, a ne taj code za forume. Kada se klikne na direct link, slika se otvara bez onoga rama ImageShack-a...! ;)
Primer: Moj desktop u potpisu.

Poslednja izmena:
smaraju me ovi free attachment servisi :( steta sto benchmark nema hosting kao sto ima download.com , to bi bilo fino :)

Lepo izgleda, nema sta. Kad ce ovo cudo zvanicno da izadje?

nema adresu gde je ovo postovano... u stavri, to je jedan forum, na kome su slike takodje bile linkovane sa IS-a...

@ Ronnie: ovako je lakse :) posto je link vec tako napravljen...

inace, ja moram da kazem da uopste nisam odusevljen izgledom Longhorna! Moj XP sada izgleda mnogo lepse...

ps. meni, inace, ImageShack uvek radi odlicno...

Ako je takav link onda je ok... ZoNi, lepši ti je sad OS kada si patchovao theme.dll, postavio drugi VS...
Windows Longhorn je lepši od Windows XP-a po defaultu, modovanje je nešto drugo... ;)

Poslednja izmena:
Ono sto mu se mora priznati da je nasmikan max-imalno. Koliko je Xp bio nasminkaniji od 2000 toliko je LH od xp-a. E sada sta je stvarno odradjeno ispod haube, kakva mu je kompatibilnost unazad, koliko je sporiji od xp-a to stvarno je jako tesko reci po slikama i to ce morati da prodje malo vremena pre nego sto se vidi da li je bio vredan cekanja od 2002 ili vam xp-a. Ili xp i dalje zadovoljava zahteve 90% korisnika...

Kod:
...koliko je sporiji od xp-a to stvarno je jako tesko reci...
Ovo si ozbiljno mislio...? :S:

Mislim da ne moze nikakav modovan XP da bude bolji od Longhorn-a. Gledao sam neke video klipove i ono uopste nije lose. Ovaj providan deo je posebno cool, zatim tu su jako fini efekti maximizovanja, minimizovanja, povecanja dimenzija prozora (npr. calculatora), tu je i senka kod svakog prozora, zatim antialiasovane ivice zaobljenih prozora...

Ubedjen sam da ce ovo biti sistem na koji ce najmanje ljudi preci, jer dok je XP i davao povoda jer je ipak dosta bolji os od 9x, dotle je ovo vec nesto drugo i malo ko ima sta lose da kaze za XP u tolikoj meri da je vredno cimanja i prelazenja, tako da MS-u ostaje da ovo uvaljuje uz nove kompove umesto XP-a.

Pogotovu ako se uzme u obzir koliko ce biti ojadjen u startu jer je skoro sve bitno izbaceno-odlozeno za SP1 ili cak kasnije. Definitivno su mogli ono sto je ostalo da izbace u formi SP3 za XP bilo bi bolje za sve...

BTW XP je iz 01, ne 02.

Mare, ne mora da znaci. Zar ti ne bi voleo da ne moras da imas gomilu firewall/av/anti spyware programa? Ne mora da znaci da ce tu Longhorn biti mnogo bolji od XPa, ali jedna od glavnih karakteristika koje MS istice je bas bezbednost. Ako bude bolji od XP u tom pogledu, sto da ne?
Primer: koristim na drugom kompu Win98 vec skoro 6 meseci bez firewalla i Av-a i nijedan virus nisam pazario uz dosta surfa. Da moze Longhorn tako nesto da mi pruzi, odmah bih presao.

Kod:
Primer: koristim na drugom kompu Win98 vec skoro 6 meseci bez firewalla i Av-a i nijedan virus nisam pazario uz dosta surfa. Da moze Longhorn tako nesto da mi pruzi, odmah bih presao.
Bre, dali sam ja lud? Znaš šta si rekao sada!? Kako znaš da nemaš virus ako ne koristiš Anti-Virus? :wall: :zgran:

Ronnie Coleman je napisao(la):
Kod:
Bre, dali sam ja lud? Znaš šta si rekao sada!? Kako znaš da nemaš virus ako ne koristiš Anti-Virus? :wall: :zgran:
Evo, ni ja nemam nijedan jedini virus na kompu vec 6-7 godina... iako ne koristim nikakav antivirus niti firewall program.

Kako znam da nemam? Pa, na nekih 6 meseci instaliram neki AV (tacnije, nekoliko), proverim komp... Ad-Aware pokrenem, osvezim mu bazu, pustim i njegov sken.
Sve cisto.

Deinstaliram AV. Ende.
Vidimo se za 6 meseci.

Care stavi linux i nema vishe ni na 6 meseci :D
Skontace ljudi shta vredi, neki pre, neki kasnije.

Sta???
System Properties isti kao na XP?
Ma definitivno, samo ako ga 'ispod haube' izvuce:)

SurvivoR je napisao(la):
Care stavi linux i nema vishe ni na 6 meseci :D
Skontace ljudi shta vredi, neki pre, neki kasnije.
A kako da radim benchmark-e u Linuxu, zivota ti?!?

Iskreno, ja ne vidim nista specijalno ovde. Sve je to lepo - fensi look, fensi transparencija ali cekaj -> kakve su performanse sistema? I sta je to ispod haube sto zaista cini sistem inovantnim? I da li su zaista konacno stavili prst na celo i krenuli da menjaju politiku?

I ovaj IE7 je tuga - ako je dodavanje 10tak novih opcija neki novitet, onda ceo razvojni tim IE-a treba da podnese kolektivnu ostavku.

Ae pali ti, feršo... :d:d:d

kUdtiHaEX je napisao(la):
I ovaj IE7 je tuga - ako je dodavanje 10tak novih opcija neki novitet, onda ceo razvojni tim IE-a treba da podnese kolektivnu ostavku.
pa, sta da mu dodaju? Najavljeno je: povecanje bezbednosti; CSS2 podrska; puna podrska za PNG; tabovi... sta jos treba dodati???

@ZoNi: adblocker :D
@TZar: pa testiraj ati drivere za linux :d

Poslednja izmena:
Slicno je najavljivano i za IE6 pa vidi sta je ispalo :D

slike nisu nista specijalno... ovako moze da izgleda i jace nasminkani XP...

sta se zna o hardware-skoj zahtevnosti ovog OS-a??

CAR je napisao(la):
Evo, ni ja nemam nijedan jedini virus na kompu vec 6-7 godina... iako ne koristim nikakav antivirus niti firewall program.

Kako znam da nemam? Pa, na nekih 6 meseci instaliram neki AV (tacnije, nekoliko), proverim komp... Ad-Aware pokrenem, osvezim mu bazu, pustim i njegov sken.
Sve cisto.

Deinstaliram AV. Ende.
Vidimo se za 6 meseci.

Isto ovako je i kod mene! Ne znam, samo vune upecaju viruse tako cesto kao sto se ovde prica.

ZoNi je napisao(la):
pa, sta da mu dodaju? Najavljeno je: povecanje bezbednosti; CSS2 podrska; puna podrska za PNG; tabovi... sta jos treba dodati???

Ahahah, najavljeno je sve ono sto drugi browseri imaju vec par godina unazad :D

Gnome 2 ima mnogo bolje efekte ;)
KDE koji sam koristio jesenas bolje izgleda od ovog Longhorn-a + čini mi se da može bolje da se podesi

posalji neki screenshot od njih...

Nazad
Vrh Dno