Šta je novo?

Screenshot videa

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav. Zanima me koji je po vama najbolji program kojim mogu da uradim screeshot iz nekog video fajla. Probao sam sa SnagIt 7.0.3, ali nece pa nece. Stalno mi cuva kao celu sliku crnu. Sta je najbolje resenje? Hvala svima.

neznam ali evo prelazno resenje, pustis neki film i on ce da ide preko overleja, zatim pustis onaj iz koga zelis da skines screenshoot i on nece isi preko overleja i moci ces ako ne gresim cak i sa print screen da uzmes sliku

Media Player Classic. Pustis film, stavis pauzu i udaris File > Save Image.

BSPlayer Pro (komanda Shift+P) i sacuva ti screenshot u .jpg formatu u instalacionom direktorijumu. El to dovoljno? 🙂

A sta cu sa MPEG2 fajlovima koje BS ne moze da otvori, a pri tome su mi oni mnogo vazniji nego DivX?

Nabukodonosor je napisao(la):
A sta cu sa MPEG2 fajlovima koje BS ne moze da otvori, a pri tome su mi oni mnogo vazniji nego DivX?

Otkud ti to da BS Player nece da otvara mpeg2 fajlove, kod mene naravno otvara sve video formate bez ikakvih problema. Konkretno najvise koristim MPG fajlove. Pokusaj sa "open with.... BS Player", trebalo bi da proradi, ili ti nesto nije u redu sa codec-ima.

Ma nece...puca stalno...ma imam samo Cyberlink Mpeg2 decoder i nijedan vise. Imam satelitsku karticu, pa barem se oko toga stalno zezam i obracam na to paznju. Na kodeke mislim.

Nabukodonosor je napisao(la):
On mi kaze Get current image failed i ne sacuva mi sliku.
Probaj u opcijama (View > Options) da namestis output na "VMR9 (renderless)" i obelezi "Use regular offscreen plain surfaces".

Ili ako se odlucis za BSPlayer savetujem ti da skines najnoviji Codec Pack na http://www.free-codecs.com/ . BSPlayer pusta skoro sve komercijalne formate tako da ne bi trebalo da bude problema.
36_16_10.gif

A sto 'nikako' ? Super radi kod mene... (codec pack 6.0.x.x feat Indeo Video Codec 😀 )

VirtualDubMod, otvoris komplet avi/mpeg1-2 i lepo selektujes tacno onaj frejm koji ti treba... i jos ga "obojis" sa filterima ako treba... Video> Copy/Snapshot. 😉

sta ce ti uopste bilo koji program za to ?

lepo pustis filmic, kliknes bilo gde na windowsov... kako li se vec zove ovo cudo (linija) izmedju traya i start dugmeta 🙂 i udaris printscreen na tastaturi 😀

treba da kliknes na taj toolbar tako da ti program koji ti pusta video izgubi fokus, jer (u nekim slucajevima) tek tada mozes da odradis printscr

Poslednja izmena:
I u tom slucaju mora se koristiti player u kome je namesteno da se slika ne crta preko overlaya nego preko DirectX-a (Media Player Classic ili BSplayer).

Ili probaj sa Nero ShowTime, ako ima Nero Burning ROM 6.0.x.x, da imas i ShowTime i on ima opciju za uzimenje ScreenShota, lichno sam probao i radi.
Aj probaj i javi ako nisi uspeo

operic je napisao(la):
lepo pustis filmic, kliknes bilo gde na windowsov... kako li se vec zove ovo cudo (linija) izmedju traya i start dugmeta 🙂

To se zove TaskBar
😀 :d

A ako ne uspes iz svega gore navedenog 😀 ,probaj sa Viplay.

moci ces ako ne gresim cak i sa print screen da uzmes sliku

Ma sto komplikujes..? Uzmi ovaj program i nece da te boli glava... Ja ga korsitim vec dugo vremena, i to bez problema.. 🙂 ..stavis da se digne sa windowsom i samo 'rokas', postavis 'hot key' (meni je licno na F1) i to je to...

Nazad
Vrh Dno