Šta je novo?

screenshot pimp

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Ovaj dodatak u FF 7.01 napravi .png file od 2 MB, kad pokusam da kroz Gimp napravim makara malo manji file dobije jos veći. Odem u Windows i tamo mi je FF verzija 3.x napravim snimak istog ekrana i on zauzme samo 640KB. :wall:
Kojom mukm da ga mucim u 11.04 Ubuntu i nateram fa pravi manje fajlove.

PNG ima različite nivoe kompresije (0-9), kad snimaš u Gimpu namesti na najjaču kompresiju.

PNG ima različite nivoe kompresije (0-9), kad snimaš u Gimpu namesti na najjaču kompresiju.
Ne znam da li si shvatio o cemu se radi, jedan pravi file od 2MB (linux) a isti dodatak u windowsu pravi file od 640MB (ista stranica u Firefoxu). U Gimpu nivo kompresije je na max 9 i on napravi veci file kad pokusama da uradim neki minimalni resize, napravi file od 2.2MB. Da bi negde okacio file on mora da bude manji od 2MB.

PNG je bitmapa sa ZIP kompresijom. Kad uradiš bilo kakav resize, unosiš nove gradijente i antialiasing u sliku i samim tim je teža za lossless kompresiju pa izađe veći fajl.
Zašto na Windowsu pravi manju sliku ne znam, možda snima kao 8-bitnu umesto 24-bitnu (sa nekim ditheringom da se ne primeti manje boja).

Nazad
Vrh Dno