Šta je novo?

Scrapbook FF extenzija backup&restore

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko ovo radio?
Nameravam da reinstaliram Windows
šta bi trebalo da bekapujem
da li samo destination folder ( nije default, već je u my documents) ili treba još nešto
i kako se to posle vraća ?
Naime , imao sam jedno neprijatno iskustvo, kada sam pokušao nešto slično , i iako sam za destination folder odredio onaj u kome sam već imao sačuvane podatke , u Browseru se ništa nije videlo.
Sada vidim postoje i neke dopunske extenzije ( možda pomognu)
ScrapBook Backup Helper i
Scrapbox.net

Backup je u principu rezerva. Po mom iskustvu dovoljno je sačuvati "destination folder" i onda samo na novoj instalaciji u scrapbooku staviti tu putanju. Nisam 100% siguran jer em nisam radio reinstalaciju, em ne znam da li je nešto menjano u scrapobooku u poslednje vreme. Ali kad sam, pored "normalnog" FF-a instalirao i portable, bilo je dovoljno da u scrapbooku stavim putanju do foldera u My Documents i da sve radi normalno.

Ja san npr. samo prekopirao Scrapbook folder koji mi je bio za obicnu verziju FF-a u folder unutar Portable verzija FF-a i sve je radilo savrseno (naravno, instalirao sam prvo Scrapbook ekstenziju u Portable verziji, pa sam prebacio folder od Scrapbook-a, i na kraju usmjerio Scrapbook na doticni).

Ja u stvari ništa nigde nisam kopirao, paralelno su mi instalirani FF 1.x i 2.x portable. Kad sam instalirao portable dodao sam mu scrapbook ekstenziju i samo pokazao onaj folder koji je 1.x verzija već koristila i on je to prihvatio. Sad stvari tako stoje da je svejedno koju verziju podignem, u oba scrapbook ima isti sadržaj i koristi istu bazu za snimanje i čitanje. Po tome sudeći dovoljno je sačuvati taj folder.

Ja sam ovako uradio zbog mogucnosti da nosim portable verziju sa sobom 🙂

Nazad
Vrh Dno