Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Ovde obično imaju sveže info o Prometeju:)

>

Underworld 4 Trailer:

[YOUTUBE]4Zzrwmigv9A[/YOUTUBE]

(Opens on January 20, 2012)

Ja nijedan underworld nisam gledao, ali evo nesto veoma bitno za sve sajberpankere: :D

Exclusive: After revisiting his classic Alien with the upcoming 3D Fox film Prometheus, Ridley Scott is committing to direct and produce a film that advances his other seminal and groundbreaking science fiction film. Scott has signed on to direct and produce a new installment of Blade Runner. He’ll make the film with Alcon Entertainment, producing with Alcon partners Broderick Johnson and Andrew Kosove. This would be the most high profile project for Alcon since The Blind Side. They got control of the franchise earlier this year, but it's a whole different ballgame with Scott at the helm. I’m not getting a clear sense at this point whether Scott intends to do a sequel or a prequel to the 1982 film that was loosely based on the Philip K. Dick novel Do Androids Dream of Electric Sheep?

http://www.deadline.com/2011/08/rid...-version-of-seminal-sci-fi-film-blade-runner/

svako novo istrazivanje koje rezultuje znacajnim povecanjem ljudskog veka ili kvaliteta zivota ostaje samo za odabrane (u danasnjem svetu poznati kao "investitori", inace se sakrivaju iza velikih finasijskih institucija kao poverioci a realno, i institucije su njihova tvorevina koja sluzi da se masa kontrolise u sto vecoj meri)...u komercijalne svrhe moze da ode samo ako to "investitorima" bude odgovaralo...ljudi je ionako previse investitiori sigurno nece izabciti na trziste pilulu koja produzava zivotni vek u znacajnijoj meri, jednostavno zadrzace to za sebe dok ne procene da i drugi mogu da kusaju...cenim da trenutno ljudi u medicini poseduju tehnologiju koja je bar 30 godina ispred sadasnje...

Poslednja izmena:
^

Jel' to script za neki (losh u blahblah smislu) Follywood-ski sf film ? :d:d

Seriously... :sceptic:

...cenim da trenutno ljudi u medicini poseduju tehnologiju koja je bar 30 godina ispred sadasnje...
Zaista ne znam sta ovakva izjava znaci. Medicinska tehnologija per se je raspoloziva svima koji imaju para da je kupe. Ono u chemu medicina kasni je raspolozivost novih medikamenata, ali tu je ozbiljan faktor vreme potrebno da neki novi medikament prodje sva potrebna istrazivanja, sto moze uzeti izmedju 10 i 20 godina. Niko ne zheli da se ponovi katastrofa nalik na thalidomide-sku, koja je imala, oficijelno, 10000-20000 zrtava. S druge strane, farmaceutske kuce su normalno u zhurbi da sto pre neki medikament dospe do trzista... Nema tu nikavog mesta ni za kakvo sakrivanje bilo kakve pilule...

Eto, na primer, sintetski resveratrol... Josh uvek se zaista ne zna da li zaista ima dejstvo na produzavanje zhivota, izvestaji su veoma kontradiktorni... stvar je josh daleko od klinickih istrazivanja, a vec ga gomila ljudi na svoju odgovornost koristi... Kako se to uklapa u tvoju teoriju zavere ? :trust:

Ili, koriscenje nootropica... Npr, Ampakine CX717 (hint: droga u filmu Limitless, mada su preterali sa efektima) je u Fazi 2 klinickih istrazivanja, koja ce da traju bar josh 5-6 godina... ali se stvar proizvodi i prodaje, naravno, ne putem oficijelnih kanala...

Ja ne sporim da bogatashi, jednostavno zbog toga sto imaju para, ce najpre da 'profitiraju' od neceg novog i dobrog (kao sto je bio slucaj, na primer, sa Elizabeth Hughes Gossett, cerkom americkog politicara, koja je bila prva amerikanka koja je primila insulin) ... ali takodje postoji mogucnost da se prvi debelo zeznu s necim, sto nije ispitano do kraja (kao na primer sa thalidomidom).

Poslednja izmena:
Ako malo bolje pogledas oko sebe videcs da mnoge stvari u koje smo verovali jednostavno nisu tacne> banke, osiguranja, finansijska trzista, podvale na drzavnom nivou - spijuniranje i prisluskivanje Hilari Klinton dok se srdacno pozdravlja na drugoj strani, grcka, amerika, enron, spanija, francuska, agencije za rejtinge - dovoljno je da jedan baja iz standard and purs objavi da je rejting manji i da nestanu citave stotine milijardi pre podne a uz njih i stotine hiljada porodica krece da prevrce po kantama za djubre..., otrov u mleku...obmane u svemu i svacemu...licemerje i bezosecajnost na spektakularnom nivou...lekovi koji nisu provereni, radijacija koju niko ne prijavljuje..doktori koji kljukaju bolesne od raka lekovima omiljenih kompanija uz debeli mito...blah...blah...dakle zasto ti mislis da je sa lekovima drugacije?
Bice jos gore i uopste nisam teoreticar zavere niti dajem pet para na to... to bi se moglo nazvati teorija zavere da smo 30-tak godina unazad...sada...posle svega...a u medjuvremenu sam i odrastao...sada je jasno kako ljudi funkcionisu...povode se samo za licnim interesima koji su ustvari samo jedan interes - novac iliti moc a sve zbog takvog sistema u kojem zivimo - prikriveni feudalizam zaogrnut demokratijom iliti moderno kapitilasticko uredjenje. Na zalost haos polako postaje sve veci, a moci se investitor nece odreci, pa ce tako grabez takodje postati sve veca, ipak nece to odjednom...trajace decenijama...evo pogledajte sve ove lidere sa bliskog istoka...ko je rekao nema ubijanja evo vlast? Niko!
Ko je ikada u istoriji imao istinsku moc a otisao miro? Da, jedino Dzisiz ali on je ionako bio deo veceg plana tako da ga ne racunam :d
Sigurno se pitas zasto uopste odlazak, pa zato sto ovako vise nece da moze...nema dovoljno za sve -prosto...zato ako mislimo nesto da popravimo dolazimo do sustinskog koraka...neko mora da ide da bi nesto drugo moglo da dodje jer su dve iskljucive komponente, ne mogu da postoje zajedno, ne mesaju se...a to ti je ustvari sustina ove price...ovi sadasnji i sa njima sistem vrednosti nece da odu...
Ah da...ko se spasao sa Titanika? Muzicari sigurno nisu.
Tu smo mi sada, pogodili smo breg ali posada tera muziku da svira jer, eto, resicemo ocas taj problem...
I da se ne bi brinuli kada ovo iscitate ipak ostaje nada da zavrsetak moze imati drugaciji kraj...

Poslednja izmena:
Kad su pre par nedelja objavili novu ekonomsku krizu u SAD ocekivao sam da se pojavi neka novoosnovana firmica koja ima vecinski deo akcija skoro svih kompanija u SAD i koja poseduje sve drzavne obveznice SAD i kaze kongresu i Obami ¨Ovo je sad vlasnistvo ove kompanije, imate 5 radnih dana da se izgubite sa naseg vlasnistva¨. Stvarno ocekujem u neko dogledno vreme neko korporativno uredjenje u svetu, nema drzava, samo korporacije (neko gledao Mutant Chronicles)

to je moguce ali malo verovatno, mislim da je korporacijama bolje da se kriju iza drzave i institucija, jer nisu ih dzaba pravili ;), nece oni da se izlazu riziku da se neko tamo pobuni da ga neko izrabljuje, imaju za to drzavu. Realno to sto kazes vec je de fakto. Korporacije iza kojih stoje investitori vladaju svetom odavno jer ceo sistem tako fnkcionise - potrosacki. Mi pravimo, vi kusate. U funkciji toga je ne samo drzava vec i mediji pa cak i kultura...

sada je jasno kako ljudi funkcionisu...povode se samo za licnim interesima koji su ustvari samo jedan interes - novac iliti moc a sve zbog takvog sistema u kojem zivimo

To je najbitnije od svega sto si pisao, sve ostalo je posledica toga ma koliko mi znali sta se radi ali i ne znali, ovo je najbitnije i nesto najsustinskije u opisu ne samo modernog drustva vec celokupnog postojanja coveka na ovoj planeti. Takav sistem se nikada nece promeniti dok se sam covek ne iznutra ne promeni, sto je trenutno gledano nemoguce.

Btw, ipak je ovo sci fi tema, ali opet dobro je spomenuti neke ovakve socijalne aspekte drustva kojih bi svaka ljudska jedinka trebala da bude svesna...

Poslednja izmena:
dakle zasto ti mislis da je sa lekovima drugacije?
Ne lekovi per se, vec naucna istrazivanja. Ocekujem da ce u bliskoj buducnosti upravo naucna istrazivanja dodati par novih 'karata' u shpil i da ce to promeniti pravila igre... a i igrache... :trust:

Ah da...ko se spasao sa Titanika? Muzicari sigurno nisu.
Kad se arogancija udruzhi sa neznanjem i gluposcu, posledice su uvek katastrofalne... Onako u retrospektivi, da su oni 'na vlasti' na Titaniku reagovali kako treba, verovatno se dobar deo putnika mogao potencijalno spasiti...

I da se ne bi brinuli kada ovo iscitate ipak ostaje nada da zavrsetak moze imati drugaciji kraj...
Ovo. Kao sto rekoh, sve karte nisu josh podeljene, cak i ne znamo koje ce sve karte da nam ispovrti sutra, a pojavice se i par novih igracha na globalnoj sceni... Ako nista drugo, mislim da ce kraj ovog sistema ce biti veoma zanimljiv i sf-ovski... ,)+kokice... :d

kraj ovog sistema moze jedino da bude uslovljen momentalnom sechom populacije od dobrih 70-80%, to je bar moje mishljenje. (rat, boles', radijacija)

@Igoritza

U srbiji pad populacije, ne vidim da nam je sve bolje i bolje, po toj logici makar.

Treba da izvezemo naš sistem u svet, a ne obrnuto:D
Mi smo već navikli, oni bi prsli:D

@Igoritza

U srbiji pad populacije, ne vidim da nam je sve bolje i bolje, po toj logici makar.

nisam mislio na postepeno izumiranje. mislio sam na ono sto je izgovorio Kijanu Rivs u "tha day the earth stood still" - tek kada se ljudi nadju na ivici, menjaju se

kada nas bude omandala neka katastrofa, i kada bude ostao svaki deseti covek - tek tada ce svi da postanu maksimalno produktivni, i dobrih 100-200 godina nece postojati klasni sistem. a znanje za razvoj imamo, znanje je tu. 1 skoncentridan covek ce doprineti vise nego li i 20 "danashnjih" ljudi koji zivotare.

Wrong. Ako bi nas strefila neka katastrofa koja bi pobila 90% stanovista, preziveli bi bili 'skoncentrisani' ne na razvoj civilizacije vec na to kako da preveslaju nekog drugog prezivelog za kantu benzina ili neku preostalu konzervu sa hranom za pse... :trust:

u trenutku, da - ali odmah po uspostavlajnju bilo kakvih "gradova" ili naselja, za manje od 10 godina bi video napredak, pre svega socijalnog uredjenja, a kasnije i svih ostalih grana civilizacije. bar ja cenim tako.

Iscrpili smo (ili smo veoma blizu toga) ili zagadili sve lako dostupne resurse. Ne bi bilo ni teoretske shanse da chovek, ovakav kakav je, ponovo pokrene bilo kakvu tehnolosku civilizaciju.

kada nas bude omandala neka katastrofa

A šta mislite o Elenin? Jel preteruju ljudi po netu ili može imati nekog uticaja na život na Zemlji, pod uslovom da nas, jel, promaši? :)

E sad tu postje razne spekulacije, da ni nije u pitanju kometa, nego platenta Nibiru, drugo sunce, veza sa zemljotresom u Japanu... ima raznih bljuvotina po netu...

[YOUTUBE]5z8f6-kdVl8[/YOUTUBE]

Inače, baš sam sinoć pogledao Deep Impact, inače očajan, ali ono, zaista ima nekih zanimljivih sličnosti... :) Sve se dešava u neko ovo vreme avg/sep, predsednik USA crnac i drži sve neke Obama-like govore, kometu je takođe otkrio astronom amater, itd.

Poslednja izmena:
Naprotiv, Deep Impact je bas odlican comet film, sto se kaze "ljudski" film, a ne one dum, tras, heroji planete djubre Armagedon.

Dobro sad, stvar ukusa, pogledao sam ga ponovo baš zbog Elenin jer sam ga gledao baš odavano i zaboravio dosta toga.

Zavrsio sa citanjem Amberskih hronika, preporuka, odlicna knjiga.

Sent using Tt.

Naprotiv, Deep Impact je bas odlican comet film, sto se kaze "ljudski" film, a ne one dum, tras, heroji planete djubre Armagedon.

Ajde i ja da se složim sa tobom oko nečega, konzol boju :)

madafaka shit. upravo sam se setio price iz politikinog zabavnika 90ih, koje sam redovno citao. i u rubrici "zivot pise drame" je bila prica o ruskom ww2 penzionisanom oviciru, koji je na svom imanju doekao dvojicu - iz proslosti.

dvojica likova sa telekinetickim komunikacionim sposobnostima su dosli na njegovo imanje, i preneli mu pricu. oni su prethodnici ljudske civilizacije, koja je 200.000 godina stara, civlizacija je bila na zemlji, evoluirali daleko vise od ljudi, ali se raspala usled rata, a njih dvojica su jedini preostali i sad teraju u napred, vremeplovom. po njihovoj tvrdnji, vremeplov moze da ide samo u napred, sto se njihve tehnologije tice. ima sad tu svega i svacega, ali e ne mogu setiti imena, niti bilo cega da pomogne u google pretrazi.

ima li iko ideju koja je prica konkretno u pitanju, eventualno Snopes.com clanak .. ?

procitah za sad prvi tekst - wow. lik je sasvim siguran da je kvantna mehanika - pogresna teorija. a opet - neke specificnosti univerzuma su definitivno tu, jednake ocekivanjima kvantne mehanike. da se zapita covek, cisto iz radoznalosti, ukoliko je ovaj u pravu - koliko onda mi kao naucna civilizacija gresimo, i koliko je apsurdna nasa greska.

elem, fascinantan tekst. bas cu da istrazim sad ima li jos "ludih clanova" galakticke federacije, na zemlji.

Ne mogu ti pomoći oko te priče Igoritze, ali naleteh slučajno na netu na tekstove Radivoja Radivojevića koji su mi bili izuzetno zanimljivi za čitanje! Evo, pa kome je dosadno:

Galaktička Federacija - nekoliko pitanja za Radivoja Radivojevića

Poreklo Zivota i Struktura Univerzuma, Radivoj Radivojevic

Inače, ovo nije SF priča, Radivoje iznosi ovo kao svoje istraživanje/iskustvo i priča o tome da nas (ljude) uskoro očekuje prijem u Galaktičku Federaciju. :)

Odlicni tekstovi, ono sto me je iznenadilo je koliko ja zapravo delim svoje misljenje sa tim covekom a evo tek sada sam prvi put cuo za njega, ono sto sam ja smatrao teorijom covek otvoreno tvrdi :cigar:

Kad je spomenuo vakum i kako nas danas uce da je to prazan prostor odnosno "nista" setih se ovog veoma dobrog drugog dela dokumentarca koji se zove "Nothing":

http://www.youtube.com/watch?v=rQ8rd7AkMmY

A preporucio bih i prvi deo "Everything"

http://www.youtube.com/watch?v=FXliM19h6YI

easy there sa gomilom materijala, ovo me stvarno zanima, al treba vremena za sve ovo. :) a bas sad sam u nekom cajtnotu, ne stizem ni ribe da muvam, kamoli da citam o galaktickim alijansama

a bas sad sam u nekom cajtnotu, ne stizem ni ribe da muvam, kamoli da citam o galaktickim alijansama

lol

Inace evo provedoh par sati listajuci taj blog i listajuci temu u onom forumu. Ima interesantnih stvari i dubokog razmisljanja, ali opet, nabacivanje gomile bezveznih youtube snimaka o post 9/11 i jos slicnih stvari, vise otvaraju onu psiholosku stranu ovih teorija i koliko vidim licnih aksioma, da se covek oseti sigurno znajuci sve i biti siguran u to. Ako je vec duboko razmisljanje onda dosta toga treba da se iskljuci i da se stvori ono da je sve moguce ali to tesko ide... Tema ili za smejanje ili za razmisljanje, ali kada se pregledaju postovi i stavovi vecini ce ta klackalica preci na onu jednu stranu...

Vrh Dno